vineri, 1 septembrie 2017

Hans Klemm trebuie expulzat din România

   Tudorel Toader, ministrul de justiţie, după multe luni de chibzuinţă şi discuţii cu înalţi reprezentanţi ai lumii juridice europene, a venit cu un proiect de lege care va aduce unele modificări legii de funcţionare a magistraţilor. Nici nu se terminase conferinţa de presă, în care domnul ministru explica intenţia de a veni cu proiectul de lege, când sensibilii ambasadori ai unor state “prietene” au sărit de fund în sus. Las de o parte ce a spus ambasadorul Germaniei şi mă voi referi la Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti sau mai exact guvernatorul României. Spunea domnul ambasador că: “a luat cu îngrijorare” la cunoştinţă de propunerile  ministrului de justiţie, pentru că, aceste propuneri ar aduce atingere independenţei sistemului  judiciar. Mai spunea domnul ambasador că : “parteneriatul strategic dintre România şi SUA se bazează  pe angajamentul  faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept, întrucât  acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi propsperităţii noastre comune”.
  Valorile democratice într-un stat de drept înseamnă că : un guvern iniţiază proiecte de legi, le pune la dispoziţia societăţii civile pentru a fi dezbătute, eventual să vină cu propuneri de îmbunătăţire a proiectelor de legi, apoi îşi vor urma cursul procedurilor parlamentare unde vor fi dezbătute, amendate, apoi votate, după care vor ajunge pe masa Preşedintelui ţării pentru promulgare. Odată legea votată şi promulgată de preşedinte, apoi publicată în Monitorul Oficial, trebuie respectată ca lege votată în limitele democraţiei. Că va place sau nu, ambasadorilor acreditaţi la Bucureşti, este o chestiune care vă priveşte personal.  Faptul că un ambasador străin se pronunţă asupra unei legi votată în Parlament, forul garant al democraţiei româneşti,dovedeşte o lipsă de respect pentru statul unde este acreditat, adică ambasadorul respectiv, în cazul nostru Klemm, este lipsit de: bun simţ politic, de respect faţă de suveranitatea României şi de respect faţă de cetăţenii care, prin votul lor au legitimat acţiunile parlamentarilor, al Parlamentului în întregul său, prin aceasta se pune în afara legilor care îl protejează ca diplomat,  încalcă principiul neamestecului în treburile interne ale altui stat şi,dacă am trăi într-un stat cu adevărat suveran domnul ambasador ar fi expulzat din România. Cer alături de Liviu Pleşoianu şi alţii ca el expulzarea ambasadorului american, motivul? Îngerinţa în treburile interne ale altui stat. Nu ar trebui făcut acest lucru doar în cazul în care, Donald Trump nu ia nici o hotărâre în guvernul SUA fără consultarea lui George Maior, ambasadorul României la Washington.
Buna guvernare, domnule Klemm, înseamnă acţiunile guvernului girate de Parlamentul României.
Consider că un ins, răuvoitor cu România, nu are atâta putere de înţelegere a acţiunilor unui guvern, cât poate avea un Parlament.
  Hans Klemm şi ceilalţi s-au burzuluit împotriva lui T. Toader şi proiectului său de lege dintr-un singur motiv : scoaterea preşedintelui României din jocul numirilor şefilor parchetelor şi a judecătorilor. Din această cauză străinătatea nu va mai putea face jocurile politice din România cu ajutorul Parchetelor şi a instanţelor de judecată. Jocul era întotdeauna făcut prin intermediul Păpuşii-Preşedinte. Acum se va spune: stop joc!
  În ce priveşte înfiinţarea unui departament specializat,sau special, pentru cercetarea abuzurilor săvârşite de magistraţi este o chestiune foarte bună. Nu este bine să rămână în cadrul DNA, acesta având alte atribuţii clar stabilite. Un exemplu simplu: un procuror DNA săvârşeşte un act de corupţie, colegul lui de birou de până în acel moment trebuie să-l ancheteze, e greu, au mai băut un şpriţ împreună, au vorbit de femei, discuţii ca la serviciu, îşi cunosc familiile, e greu să-l anchetezi, să-l arestezi, etc. Să mă ierte Dumnezeu că spun asta, dar actele de corupţie s-au înmulţit în departamentul anticorupţie, prin urmare, acest departament este de absolută necesitate. Ştiu că lui Kovesi şi  Lazăr le tremură chiloţeii, dar ar face bine să şi-i spele.
Spusele ambasadorului american au fost tot timpul semnalul ieşirii în stradă a unor oameni, foarte bine, strada poate fi tribuna democraţiei,dar nu Parlamentul României. 10, 20, 50, 100 de mii de oameni în stradă nu echivalează cu votul a câtorva milioane de oameni. Deasemeni ca trompete ale ambasadorului sunt şi liderii liberalilor după ce Tăcutul de la Cotroceni a mormăit împotriva proiectului de lege pe justiţie. Plânge săracul K.W.I, are şi de ce,fără jucăria prin care numea şefii parchetelor şi a judecătorilor, se poate trezi cu un dosar pe numele soţiei pentru fals şi uz de fals.
  Mă întorc la ambasadorul Klemm, acesta spunea că : “…pentru creşterea prosperităţii noastre comune”. Corect domnule ambasador, voi ne vindeţi tehnică de luptă şi noi vă dăm bani. Nu vi se pare că este o creştere evidentă a prosperităţii? Eu am văzut români care nu aveau ce să mănânce, însă râdea sufletul în ei de bucurie că am cumpărat rachete Patriot de miliarde de euro, unul mai mucalit chiar a comentat: “da sunt bucuros, nu avem ce face cu 5 rachete, dar americanilor le-a prins bine miliardele noastre, am făcut un gest de adevărat creştini, pentru că în mod sigur noi nu vom folosi aceste rachete, pentru că: fie nu vor funcţiona, fie nu vom avea timp, că ne ocupă adversarii, dar americanii se vor putea folosi liniştiţi de bănuţii noştri. Dumnezeu să apere America, că pe noi nu ne apără nimeni.”
  O fătucă liberală spunea că : “CSM-ul poate greşi când numeşte un şef de parchet, mai ales că este vot secret”. De acord, dar dacă pot greşi ei că sunt mulţi şi sunt magistraţi, dar Preşedintele că este unul singur şi prof. de fizică , nu poate greşi?” Să ne gândim…!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...