marți, 12 septembrie 2017

Victor Ponta atacă PSD via Dragnea

    Victor Ponta este unul dintre tinerii care au făcut carieră politică de excepţie. Descoperit de Adrian Năstase, tânărul Ponta ajunge în scurt timp şeful Tineretului PSD, şeful corpului de control al primului ministru în guvernul Năstase, apoi ministru, liderul celui mai mare partid, PSD, prim ministru şi gata. Mai sus de aici, unde? Poate preşedintele României, prima şansă a ratat-o, a fost şi ajutat să o piardă.
După ce a demisionat din fruntea PSD şi apoi din funcţia de premier, Ponta s-a văzut la 43 de ani, cât avea în 2015, un om care spusese în cadrul PSD tot ce avusese de spus. Era un om politic bine cotat în percepţie a electoratului, dar care se găsea la capăt de drum. A rămâne în partidul care îl făcuse prim ministru şi preşedintele lui, al PSD, era un lucru fără viitor. Un politician pentru a se menţine în topul preferinţelor electoratului trebuie să aibă un adversar cu care să se lupte, politic vorbind. Or, PNL-ul prin reprezentatele lui Gorghiu şi Turcan nu reprezentau interes şi nici nu i-ar fi adus puncte electorale lupta cu ele. Cele două şefe liberale îşi dădeau singure cu stângul în dreptul fără a fi nevoie să le împiedice Ponta. Noul şef liberal Orban Ludovic nu este cu nimic mai presus decât înaintaşele lui. Prin urmare, dintre partidele care puteau face opoziţie PSD nici unul nu prezenta un veritabil pericol. USR-ul se bate singur, PMP-ul prin Băsescu şi veşnicul încruntat, fost colonel de securitate, Turcescu nu sunt luaţi în seamă de cineva.
În această situaţie Dragnea, ca lider al PSD, este singurul om puternic de pe eşichierul politic. Ca politician care se respectă Ponta l-a luat în vizor. O paranteză, nu ştiu cât de prieteni au fost, nu ştiu dacă au băut mult împreună, dacă au cules via lui Ghiţă amândoi, dacă au fost la femei ca prieteni, nici nu este treaba mea, dar observ că, după o mare prietenie cum a fost aceea dintre Ponta şi Crin Antonescu şi care s-a terminat cu tam –tam, alta se termină la fel.
   Ponta iese continuu pe posturile media şi îl toacă pe Dragnea şi programul de guvernare. Întâi i-a forţat mâna lui Dragnea să-l dea afară din partid, el, Ponta, declarase că nu va pleca din PSD, de aceea a forţat excluderea. Sigur, votanţii PSD sunt sideraţi, ei neacceptând ideea că Dragnea ar putea greşi, nu de dragul liderului PSD, ci din cauza multiplelor probleme care s-ar crea în bugetul României şi care ar putea duce la pierderea drepturilor salariale şi a măririlor de pensii câştigate în această perioadă.
Prin urmare, Ponta şi-a găsit un adversar care ar putea să-l ţină acolo sus în preferinţa electoratului. Faptul că DNA lasă să se înţeleagă că fostul premier ar fi învinuit în anumite dosare, nu face altceva decât să îl ridice în ochii electoratului. Să nu uităm că până acum Ponta a fost scos de sub urmărire penală din dosarele în care a fost învinuit. Aşadar o nouă inculpare l-ar face pe Ponta victima DNA şi l-ar martiriza în ochii electoratului.
Ponta are un proiect politic nou, va fi bun sau nu, va reuşi sau nu, nu ştiu, ştiu cu precizie că V.V.Ponta şi-a scos tot arsenalul din dotare şi îl va folosi împotriva celor care sunt acum puternici, pentru că, numai învingându-i pe ei, reuşeşte să se ridice el.
Cu alte cuvinte, Ponta va călca pe cadavre îşi va face din ele scara cu ajutorul căreia va ajunge din nou în vârful politicii. E tânăr, are timp. Daniel Constantin nu contează, el este omul fără umbră şi fără idei, este o plantă care trăieşte parazit. Un décor. Atât!
   Nu vreau să fiu înţeles greşit, ce face Ponta fac toţi politicienii care tind spre vârf. Jocurile în politică şi în război nu sunt totdeauna curate, chiar dacă nu sunt permise loviturile sub centură, nu sunt nici sancţionate. Prieteniile sunt de conjuctură, nimic nu este trainic, alianţele se fac şi se desfac în funcţie de interesele partidelor sau ale liderilor lor. Încă mai credem în politicienii urcaţi pe cai albi care vin să ne aducă prosperitatea. Politicienii vin la putere pentru aş satisface orgoliul, umple buzunarele şi dacă se întâmplă ca în drumul lor să fie şi vreo măsură luată pentru nevoile poporului nu este pură întâmplare, acea măsură în favoarea poporului va fi contabilizată şi declamată electoratului de către politicieni  ori de câte ori vor avea ocazia. Nu-l blamez pe Ponta, nu pot, aşa se face politică decând au luat fiinţă primele forme de organizare ale oamenilor, mă refer la trib, gintă, etc.
   

Poate Ponta are dreptate şi noi în dorinţa de a vedea realizate toate măsurile sociale anunţate de Dragnea, nu vedem greşelile care se fac. Ponta încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în politică, acum se va lupta cu Dragnea, mâine vor fi prieteni, poimâine vor culege struguri în via lui Ghiţă, sau vor juca tenis în curtea de la K4. Cine trădează, cine-I trădătorul? Nu ştiu cu adevărat, ştiu un lucru, că indiferent ce va face Ponta, tot Klemm şi Merkel contează. Ei vor face jocurile. Klemm va da sau nu va da OK-ul pentru orice măsură politică sau economică va fi luată de guvernul vremelnicesc. Jocul de picioare al politicienilor români este ca o garnitură ruptă pusă la un robinet de apă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...