sâmbătă, 28 octombrie 2017

Statul mafiot şi bălmăjelile lui Ponta

  Domnul Ponta ne intoxică de ceva timp cu ştiri bombă despre Liviu Dragnea. Ştiri care ar avea menirea să-l compromită pe liderul PSD. De fapt domnul V.V. Ponta îşi face un mare deserviciu prin scoaterea la lumina zilei a informaţiilor aşa zis compromiţătoare la adresa Lui Dragnea, se învinovăţeşte şi pe el.
  Dar ce poate fi compromiţător pentru Dragnea şi nu este pentru toată „elita” aflată la conducerea României , sau în fruntea instituţiilor de forţă (DNA, Poliţie, Procuratură-generală).
Băsescu, mare Preşedinte al României timp de 10 ani îşi subordonează serviciile secrete şi Procuratura Generală cu subsecţiile ei (DNA şi DIICOT). Creiază, conform spuselor lui, statul mafiot pe care îl dirijează şi conduce cu mână forte. Urmaşul lui, Iohannis, preia, deşi la început timid, apoi cu forţă toate atributele statului mafiot. Procurorul General al României d-na Kovesi se întâlneşte la drum de seară, o seară importantă alegerile prezidenţiale 6 decembrie 2009, în casa omului politic Gabriel Oprea cu politicieni, şefi servicii secrete Coldea SRI, Maior, etc. O întâlnire nefirească, la fel ca întâlnirile din via lui Ghiţă ale lui Kovesi cu Ponta şi Ghiţă, sau din sediile secrete ale SRI unde se întâlneau Kovesi, Coldea, Ghiţă şi rezidentul CIA în România.
  Sau anormală era discuţia dintre Coldea, Kovesi, Băsescu unde se punea la cale condamnările unor oameni, Băsescu povesteşte despre cazul D. Voiculescu.
Tot la anormale se pot încadra întâlnirile lui Băsescu cu interlopi ţigani, de la care a primit diferite cadouri, el sau soţia lui.
  Exemplele pot continua. Declanşarea unor urmăriri penale la ordin politic, vezi cazul Păcuraru, Atanasiu, Adrian Năstase, Dan Radu Ruşanu, unii au fost condamnaţi (A. Năstase), alţii şi-au pierdut funcţiile (miniştrii Atanasiu şi Păcuraru), alţii au stat în arest multe luni de zile ca mai apoi instanţa să dea o sentinţă de achitare, Dan Radu Ruşanu.Tot aici la dosare făcute la ordin intră şi dosarul penal făcut Marianei Rarinca, această femeie nevinovată a stat 6 luni în arest ca în final în urma unei contestaţii în anulare înaintată de Kovesi să fie condamnată cu suspendare, instanţa de apel dăduse o hotărâre definitivă de achitare a M. Rarinca.
  Tot la anormal intră şi neînceperea urmăriri penale în cazul soţilor Iohannis, deşi instanţa de apel printr-o hotărâre definitivă şi executorie, decizie păstrată şi în urma judecării contestaţiei în anulare introdusă de  procurorul şef, s-a reţinut în sarcina soţilor Iohannis că au fost cumpărători de rea credinţă, iar pentru aceasta s-au folosit de fals şi uz de fals în înscrisuri, fapte care intră sub incidenţa legii penale. Dar procuratura se face că nu vede, deşi ea nu este legată la ochi sau este îmbrobodită şi se joacă de-a baba oarba după cum îi convine şi primeşte ordinele?
  O altă anomalie este intervenţia ambasadorului american în toate deciziile luate de Parlament, ministerul justiţiei, procuratură, instanţe de judecată, guvern şi preşedinţie. De fapt el conduce, el ambasadorul.
    Ar trebui să reiau toate spusele lui Ghiţă, nu o mai fac pentru că nu vreau să plictisesc.
Parlamentul României, garantul democraţiei în ţara noastră, forul în care se fac legi, se modifică legi, sau se aprogă în funcţie de situaţia ţării la un moment dat, era să spun în funcţie de cerinţele unora, dar nu o fac.
    În cadrul Parlamentului există o comisie care anchetează modul în care s-au desfăşurat alegerile din 2009. Pentru a fi elucidate faptele a fost nevoie să fie invitată la audieri în faţa comisie L.C. Kovesi. Doamna procuror şef DNA a dat cu tifla comisiei şi a onorat-o cu ignorarea. Comisia a cerut un punct de vedere de la CCR, aceştia au spus că d-na Kovesi este obligată să meargă în faţa comisiei, doamna Koveşti le-a transmis un mare ignor. Sigur, Kovesi se comportă ca un om bine înfipt în sistem, ca sistemul însăşi, ştie că este potentă şi îşi permită să le râdă în nas parlamentarilor. Aceştia se plâng poporului că sunt impotenţi în loc să găsească soluţii. Cea mai bună soluţie este o lege care să reglementeze defintiv această situaţie. Dacă un procuror şef, general, nu se prezintă în faţa unei comisii parlamentare pentru audierea în cazul unor situaţii punctuale care nu au legături cu cazurile aflate în anchetă, să fie destituit.
    Revin la Ponta, arătarea pisicii moarte din curtea lui Dragnea, în condiţiile în care în curţile tuturor politicienilor aflaţi în funcţii înalte, sau care au părăsit aceste funcţii se află zeci de asemenea feline moarte şi date în putrefacţie este egal cu zero.
Sper să se ajungă ca şi la noi în ţară să se ocupe cineva cu dezinfecţia, deratizarea şi ecarisajul politic. Sper!

Întrebare: Domnule Ponta, de ce nu te-ai dezis de Dragnea când l-ai simţit apropiat de sistemul ticăloşit? De ce abia acum vorbeşti? Aţi fost amândoi, muriţi amândoi, politic vorbind, altfel la mulţi ani Liviu Dragnea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...