sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Domnule Iohannis, dumneavoastră sunteţi deştept pentru că sunteţi Preşedinte şi nu invers!

   Preşedintele României acţionează în orice situaţie ca un funcţionar din afara intereselor României, sau dacă se întâmplă să vorbească pentru România o face de parcă ar fi ambasadorul vreunui stat străin acreditat la Bucureşti.
Dovezi mai mari nu putem avea în afara declaraţiilor făcute de domnia sa începând cu sfârşitul lui dec 2016 (adică după ce alianţa ALDE-PSD a câştigat alegerile parlamentare). Au fost declaraţii incendiare care puteau duce la război civil, sau în cel mai fericit caz la confruntări între manifestanţii stângii cu cei ai lui Iohannis, nu vreau să spun dreapta, considerând că PNL a avut maturitatea de a nu se amesteca în toată brambureala şefului din Dealul Cotrocenilor, deşi a făcut-o.
În fapt, după victoria din decembrie 2016 a alianţei PSD-ALDE Iohannis a declarat lui Tăriceanu că va lupta să dărâme această alianţă şi să îşi aducă la guvernare guvernul său format doar domnia sa ştie din ce partide , probabil PNL-USR-UDMR şi ALDE dacă Tăriceanu trăda.
  A apărut raportul MCV, sincer eu nu dau nici doi lei pe el, nu mă interesează ce spune acel raport pe care în mod sigur l-a scris Monica Macovei împreună cu zeiţa Themis, adică L.C. K. Mă interesează situaţia din ţară care, la drept vorbind nu este deloc roză. Preţurile cresc într-o veselie, nimeni nu ne explică de ce, nici măcar Mugur Isărescu, doar ne spune că vor creşte şi tot vor creşte. Nu ne spune nici de ce creşte indicele Robor care a adus populaţia la exasperare, după ce francul elveţian a luat-o razna în urmă cu câţiva ani, am sperat că piaţa s-a calmat, dar m-am înşelat, trăiesc în România şi aici de 28 de ani nu mai există normalitate.
  Euro creşte, preţul carburantului creşte, de ce? Pentru că guvernul a introdus acea nenorocită de acciză? Dar asta era şi anul trecut pe vremea asta şi preţurile erau mult mai mici.
Domnule Iohannis, ştiu că sunteţi un autentic liberal, până să deveniţi preşedinte aţi avut o activitate liberală, aceea de a cumpăra imobile prin fals şi uz de fals motiv pentru care instanţa civilă de judecată Braşov va declarat cumpărători de rea credinţă (împreună cu soţia), aţi mai avut o activitate liberală, aceea de a da meditaţii fără a plăti impozit statului. Sigur că pe lângă toate acestea eraţi profesor, inspector scolar, apoi primar plătit din bani publici şi nu din activităţi liberale. Aţi fost şi membru PNL aproape 2 luni, multă vechime, chiar destul de multă pentru a fi recomandat să ocupaţi funcţia de preşedinte al PNL.
  Domnule Iohannis, puteţi uita pentru 2 ani cât mai aveţi din mandat că sunteţi etnic german şi pe cale de consecinţă sluga lui Merkel şi să gândiţi ca un brav cetăţean român? Dacă puteţi, daţi mâna cu guvernul României căutaţi soluţii şi împreună găsiţi calea cea dreaptă de urmat. Aşa puteţi câştiga şi electoratul PSD-ALDE. Dumneavoastră din postura de Preşedinte nu faceţi altceva decât să faultaţi cu ochii pe arbitru şi să vă lăudaţi la proprii spectatori ce deştept sunteţi, de fapt ce trişor, ce farsor, ce impostor sunteţi. Aveţi o armată de consilieri cu rang de ministru, puneţi-i la treabă şi găsiţi soluţii împreună cu guvernul să mergeţi mai departe, sunteţi preşedintele României nu vicecancelarul Germaniei. Piedici, contre, huiduieli şi instigări pot face toţi neaveniţi, Preşedintele trebuie să fie cu mult mai sus decât babele de pe margina şanţului. Amintiţi-vă şi daţi-mi dreptate, cât de caraghios aţi fost atunci în piaţă cu geaca roşie, eraţi penibil când strigaţi că în Parlament şi guvern sunt penali, eraţi penibil pentru că legea, apoi electoratul le-a permis să ajungă acolo, aşa cum vă permisese şi dvs. deşi la data alegerilor prezidenţiale eraţi în proces de incompatibilitate. Mai amintiţi-vă, ce bufon minunat aţi fost în Parlament în iarnă, când v-aţi adresat naţiunii. Îmi era jenă când vă priveam, am închis TV-ul nu voiam să cred că Preşedintele României, un zeu pentru mine, poate fi o ţaţă sau un Doru Octavian Dumitru varianta nemţească.
  Criticaţi România pentru pachetul de legi ale justiţiei, cine dracu vă credeţi? Aveţi pregătire de specialitate? Domnule Preşedinte, dumneavoastră nu aţi câştigat oarece examen pentru a deveni primul om în stat, ci aţi fost ales de popor. Prin urmare, dumneavoastră nu aţi ajuns Preşedinte pentru că sunteţi deştept, sunteţi deştept, pentru că sunteţi Preşedinte. Vă rog ca de acum încolo să ţineţi cont de acest lucru în alocuţiunile dumneavoastră, nu de alta dar, de multe ori sunteţi ridicol prin răspunsurile pe care le daţi. Apropo, nu ar fi rău ca din când în când armata pe care o păstoriţi la Cotroceni şi care este plătită cu mulţi bani să facă un raport cu dudele pe care le-au produs.
Domnule Iohannis, ţara e săracă, populaţia o duce greu şi, spre lauda dumneavoastră, de multe ori aţi criticat guvernul pentru faptul că risipeşte banul public, încurajat de poziţiile publice ale dumneavoastră vă întreb:
-De ce naiba faceţi naveta săptămânal la Sibiu? Dacă mergeaţi ca orice om cu o singură maşină având un şofer şi un SPP-ist mai înţelegeam, dar să parcurgeţi această distanţă însoţit de un adevărat convoi de maşini, SPP-işti, asistente medicale, doctor ,salvare, etc. este mai mult decât şi-ar fi permis Ludovic al XIV-lea în plin absolutism regal. Asta se numeşte insolenţă la adresa poporului, pentru că deplasările dumneavoastră sunt plătite din bani publici şi nu din chiriile luate din casele proprietate personală pe care le aveţi şi le-aţi cumpărat din meditaţiile date elevilor şi pentru care nu aţi plătit impozite.

  Fiţi decent, fiţi un exemplu, puteţi face acest lucru, sunteţi bogat, nu vă interesează averea, doar istoria să o aveţi în faţă, faceţi lucrurile de aşa manieră încât să meritaţi să intraţi în ea. Nu vă uitaţi la istoria Germaniei, nu aveţi loc acolo, uitaţi-vă la istoria României. Dacă tot aţi ajuns Preşedintele României, dumneavoastră un etnic german, meritaţi-vă locul! Până acum, aţi fost jalnic, încă mai aveţi timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...