luni, 13 noiembrie 2017

Eternul Isărescu

  Am înţeles că Mugur Isărescu este de neînlocuit, altfel în 27 de ani se găsea cineva să-i ia locul. Am înţeles că este cel mai tare, m-am obişinuit cu gândul că este matusalemic, dar, totuşi, este muritor, pentru că în final a murit şi Matusalem. Prin urmare va veni o zi când va părăsi această lume, spre bucuria românilor care vor supravieţui până atunci şi necazul celor care nu au reuşitsă-l facă nemuritor.
Va exista vreo posibilitate să fie clonat, să fie ţinut în viaţă artificial sau să se facă un transfer al creierului său unic la o altă persoană venită din acelaşi club cu matusalemicul guvernator?
Cred că prin holurile şi birourile BNR există un iz formolic sigur că nu vine de la Vasilescu şi Isărescu, este  doar aşa pentru a se obişnui salariaţii BNR cu mirosul substanţelor mumificatoare.
Oare Isărescu nu realizează că este ridicolă poziţia sa de om de neînlocuit ? Ultimul care se credea aşa a fost împuşcat în ziua de Crăciun a anului de graţie 1989. Nu trebuie să vă tresară inima domnule Isăreascu , aţi avut grijă ca împreună cu emanaţii revoluţiei (evenimente, lovitură de stat) din 1989 să scoateţi pedeapsa capitală din codul penal.
Aţi avut o grămadă de bani pe mână în 1989, mă refer la lichidităţile din BNR plus creanţele care trebuiau încasate de la debitorii externi, la valorile din bancă putem adăuga valorile economice imobilizate.
Dumneavoastră aţi gestionat atât de bine toate aceste valori încât în timpul guvernării CDR rezervele valutare ale BNR  erau undeva în jur de 600.000 de dolari, iar băncile româneşti erau devalizate într-o veselie. Putem spune că în acea perioadă România a fost aproape de a intra în incapacitate de plăţi.
Guvernatorul BNR a privit cu nonşalanţă la distrugerea băncilor comerciale cu capital românesc, aş putea spune că a creat cadrul propice pentru ca bănci precum Bancorex, Albina etc să fie devalizate, altele au fost vândute pe un preţ de nimic(BCR). Atunci întreb pe domnul Isărescu care îi sunt meritele?
Poate ne povesteşte cum a negociat programele Psal 1 şi 2 cu FMI şi Banca Mondială, nu nu a fost singur în această negociere, au fost 10, Băsescu preşedintele comisiei de negociere din partea Guvernului României, iar Isărescu membru din partea BNR. Aceste negocieri au îngropat România. Ce s-a întâmplat mai târziu cu privatizările au fost parte a contractului negociat cu FMI şi BM.
A aduce osanale unui om care face jocul unor interese străine este jignitor pentru români.
Ne trezim acum după 27 de ani că România are o datorie publică în jur de 100 de miliarde de euro, nu mai avem bănci comerciale româneşti, nu mai avem industrie, comerţ, agricultură şi cu toate acestea omagiem un om uitat de timp şi vreme în cea mai importantă funcţie economică a României. Sau poate BNR este un SRL al patronului Isărescu, având ca prim adjunct pe îmbălsămatul Vasilescu. Doar aşa se poate explica longevitatea lui în funcţia . Unii spun că ar fi mason şi chiar şef de lojă, asta nu este neapărat rău, de-a lungul istorie mulţi politicieni români au fost masoni şi au folosit acest lucru în favoarea României, putea şi el să-şi folosească influenţa pentru a nu fi distrusă economia Ţării, doar că alt interes a avut, un interes care nu a corespuns cu interesele României.
Prefăcătoria este arma forte a celui lipit de scaunul de guvernator general al BNR, spun că este ipocrit pentru că, deşi putea opri dezastrul în care a ajuns România, nu a făcut-o. Nu a vrut, nu a putut ori nu a fost lăsat să oprească dezastrul? Indiferent care ar fi fost motivul  nu-l onorează. Isărescu poate fi acuzat de orice, însă nu poate fi acuzat de lipsă de inteligenţă, de necunoaştere a meseriei sau că este străin de fenomenul politic. DomnuI Isărescu este sclipitor de inteligent îşi cunoaşte bine meseria şi este un fin politician. Dacă toate aceste calităţi le folosea în sprijinul dezvoltării României ar fi fost perfect.
Vreau să fiu corect până la capăt. Domnul Isărescu a stat tot timpul în umbră, politicienii au fost în faţă, ei au urmat ordinele date de eternul guvernator. Aşa îmi închipui, de obicei domnul Isărescu vine şi dă semnale, cresc preţurile, se devalorizează leul , etc. aşa se va întâmpla. Este Isărescu Mama Omida? Nu, el transmite mesajul cui trebuie să ştie ce are de făcut.
La fel ca mesajul lui Petre Roman, vă amintiţi ?: „ am moştenit de la comunişti un morman de fiare vechi”. Când asemenea cuvinte sunt rostite de un prim ministru,  ce putea înţelege străinătatea altceva decât că: produsele fabricate în România sunt de proastă calitate, ocoliţi comerţul cu România, industria va fi vândută la fier vechi. Aşa s-a întâmplat. Acum avem ceva industrie cu capital străin, în rest au fost şi arate locurile unde până acum 20-27 de ani marile uzine şi combinate cu capital românesc.
  Încă odată, pentru distrugerea României şi-au dat mâinile politicienii, serviciile secrete, BNR, magistraţii. A acuza doar pe unii, fără ceilalţi, am greşi. Exp. E cineva condamnat pentru distrugerea uzinelor 23 August, sau pentru Electroputere Craiova? Exemplele pot continua pentru că sunt mii de asemenea active care au fost distruse. Sau un alt exemplu, chiar nu ştiau nimic agenţii SRI despre cei care au distrus industria românească? Ştiau, dar aveau interesele lor să tacă, la fel magistraţii. Nu ştia Isărescu cum au fost devalizate rând pe rând toate băncile cu capital românesc? Ştia, sigur că ştia, dar nu putea face nimic, pentru că, totul era prins în planul distrugerii economice a României, iar el, Isărescu, făcea parte dintre cei care plănuiseră totul.
Altfel , la cât este de inteligent, ar fi găsit soluţii să oprească falimentrea băncilor.
  Drept plată, pe lângă multe venituri extrasalariale, este menţinerea în funcţia de guvernator al BNR.
Cât va costa un litru de vin din podgoria lui Isărescu, după valul ăsta de scumpiri?
Cine mai poate opri tzunami scumpirilor? Dar mai ales ce justifică aceste scumpiri. Cine dracu controlează comerţul românesc?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...