luni, 27 noiembrie 2017

Liderul liberal Ionel Dinu cere în instanţă desfiinţarea PSD

  Un membru marcant al PNL a înţeles bine cum e cu politica şi că în condiţiile actuale nu vor putea bate în veci PSD şi atunci a luat taurul de coarne şi s-a adresat instanţei civile. În solicitare Secretarul General adjunct al PNL Giurgiu a cerut dizolvarea PSD pe motiv că nu şi-a respectat programul de guvernare. Foarte bine, aşa trebuie să facă opoziţia, să folosească toate armele pe care le au la îndemână, mai ales dacă ideologic şi doctrinar stau prost.
Ionel Dinu, secretarul general adjunct PNL Giurgiu, este un soldat adevărat, a înţeles că partidul său a rămas fără muniţie, a rămas fără uniformă, este nud, golit de conţinut, în această situaţie, la fel ca soldaţii români la Mărăşeşti care au pornit la luptă doar în izmene, el a ieşit la atac fără izmene, în fundul gol şi a cerut instanţei să facă ceea ce ei, liberalii, nu sunt în stare, adică să scoată PSD din lupta politică.
Orice cetăţean se poate adresa justiţie în nume propriu sau în numele unei organizaţii, partid etc. Ionel Dinu are acest drept, nimeni nu îl contestă, dar, părerea mea, e bine ca înainte de a face o plângere în instanţă să te consulţi cu un avocat, altfel rişti să cazi în propria capcană şi să te faci de c...
Sigur că domnul Dinu şi-a asumat acest risc, cum de altfel şi-a asumat riscul şi Orban când îi cerea demisia lui Dragnea pe motiv de care este mai penal. Orban uită că procesul lui nu s-a terminat, abia a trecut de fond, e drept că a fost achitat, dar la recurs poate fi încălţat cu toate clanţele pe care le dă (lustruieşte) pe la GDS, DNA şi pe la poalele lui Kovesi.
Liberalii nu au o direcţie, de la desfiinţarea USL sunt ca o frunză în vânt, fuziunea cu PDL, prin care s-a încercat albirea acestora, a dus în final la murdărirea ideii de liberalism. Se tot pitesc sub pulpana lui Iohannis, dar nu observă că acea pulpană nu ascunde nici goliciunea marelui Sas, este aşa de despicată că se văd cele două case pierdute în instanţă.
Revin la acţiunea domnului liberal Dinu, acest domn uită că programul de guvernare este pe patru ani şi nu a trecut nici măcar unul de la alegeri. O parte din program deja se derulează, că măsurile vor fi bune sau rele, urmează să le vedem în timp.
  Mie mi-ar fi plăcut ca PNL-ul să fii fost un partid solid ideologic şi doctrinar, cu idei clare prinse într-un program şi atunci când observau deraieri din partea social-democraţilor şi au fost asemenea greşeli, să fii venit cu contrapropuneri să le supună dezbaterilor publice, iar de aici să fii ieşit legi bune pentru progresul României, că bănuiesc că asta îşi doresc, doar sunt liberali, nu?
Nimic din toate acestea, doar contre, ceva de genul : „domnule liberal, de ce nu vă place pachetul de legi pe justiţie? Dar cele fiscale? Răspuns: uite aşa, de-al dracului! Ce reproşaţi acestor proiecte? Totul, nimic nu este bun! Cum ar trebui să fie? Nu ştiu, dar aşa nu este bine, mai dă-i dracului de comunişti, huo, ciuma roşie!. Mergem în stradă, protestăm acolo, ne strigăm of-urile.” Foarte bine că se iese în stradă, foarte bine că se protestează, este un drept democratic câştigat cu sânge. Dar e bine când ai păşit pentru a protesta, să şti pentru ce o faci, nu este suficient să strigi doar jos, trebuie să spui de ce şi mai ales ce vei face dacă vii în locul lor.
  A existat o moţiune de cenzură, i-a tremurat izmenele în fund lui Orban, mult s-a temut că va trece moţiunea, atunci ar fi fost în găleată, trebuia să guverneze. Este conştient că partidul său nu este pregătit să vină la guvernare, nu au nişte idei clare şi nici un program de guvernare.
Dreapta reuşeşte să strângă în jurul ei şi să consolideze un grup talibanic, radical şi asta nu este sănătos politic. Politica este murdară, nu este făcută de fete mari, dar să nu uităm că un politician trebuie să aibă o comportre abilă, să fie şiret, dibaci, pentru a putea negocia şi a face compromisuri pentru promovarea unei anumite politici. Forţa, violenţa nu ţin de democraţie, ci de anarhie şi dictatură.
  Aseară au fost manifestaţii în capitală, pentru menţinerea ordinii a fost adusă şi jandarmeria călare, rău au făcut, acolo, printre manifestanţi, se afla o doamnă care se speriase de întrebările pe justiţie puse de membrii comisie juridice când domnia sa a candidat pentru postul de ministru al justiţiei, este vorba de doamna Cristina Guseth, altă româncă, aceasta s-a speriat de cai, spune dânsa, noi am aflat că s-au speriat caii de dânsa, voi continua să urmăresc ştirile.
  Partidele politice trebuie să se ţină deoparte faţă de aceste comportamente care tind să se acutizeze în ultima perioadă.

  Domnule Ionel, drace, suntem tizi, ar trebui să vă doresc succes, nu pot să o fac, pentru că eu nu cred în inepţii.

3 comentarii:

  1. Am certitudinea ca 80 % dintre protestatari sunt dintre cei care habar n-au despre legile Justitiei sau/si prevederile noului Cod Fiscal.
    Cum se poate politiza Justitia daca CSM are preponderenta in stabilirea sefilor ei? Pe cand Cotroceniul poate respinge o nominalizare doar pentru ca respectivul magistrat nu recunoaste „câmpul tactic” al gl Dumbrava de la SRI.
    Cu ce deranjeaza aplicarea unui impozit pe cifra de afaceri, in conditiile in care cel impus pe profit a permis evaziunea fiscala? In cele mai banale cazuri, multinationalele (sa nu uitam si de „ingerasele” patronate neaose!), profiturile imense sunt expediate dincolo de granita sub diverse forme, gen „consultante”, bunuri si servicii, etc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, s-au făcut sondaje printre manifestanţi şi răspunsurile erau halucinante

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...