joi, 23 noiembrie 2017

Orban răsuflă uşurat, moţiunea de cenzură a picat

Moţiunea de cenzură a căzut la vot, nimic spectaculos. Liberalii nu numai că ştiau că va pica moţiunea, însă nici nu îşi doreau să treacă. Voi mai vorbi despre asta. Am văzut un circ ieftin oferit de Ludovic Orban, Buşoi şi încă vreo doi. Au arătat cartonaşe roşii guvernului, ei şi? A fugit Tudose din palatul Victoria? Nici vorbă. PNL nu a făcut astăzi decât un exerciţiu anemic pentru electorat, ceva de genul: „aţi văzut? Noi ne-am dat interesul, făcurăm şi moţiunea, aduserăm şi vreo două autobuze cu demonstranţi, dar nimic, ăia de la putere nu fugiră, din contră, acum stau liniştiţi, ne-am epuizat dreptul democratic de a introduce moţiunea.”
Să fim serioşi, nici Orban, cât este el de şef PNL, nu credea că va trece moţiunea, dealtfel, cea mai mare problemă pentru liberali ar fi fost să treacă moţiunea, să cadă guvernul, iar PSD să refuze să facă un alt guvern şi să treacă în opoziţie. Abia atunci era beleaua mare pentru marele L. Orban, cu cine dracu făcea guvernul? Cu USR? Cu UDMR? Cu PMP? Cu toate la un loc, asta ar fi fost sinucidere curată.
Dar cel mai mult m-a intrigat ipocrizia lui Orban, atunci când îi cerea demisia lui Dragnea pe motiv de dosare, uitând frumuşelul lăutar că este în aceaşi oală cu Dragnea. Îmi vor sări liberali în cap spunându-mi că Orban a fost achitat în primă instanţă. Ei şi? Le amintesc că A. Năstase şi Dan Voiculescu au fost achitaţi în primă instanţă şi condamnaţi la ani grei de închisoare la recurs. Să nu se grăbească, personal nu-i doresc, oricum instanţa nu ţine cont de ceea ce spun eu.
De când PNL a fuzionat cu PDL nu am mai văzut o opoziţie făcută pe programe, una care să vină cu soluţii să spună : „băi pesediştilor sunteţi proşti, legea asta nu trebuia făcută aşa cum spuneţi voi, ci aşa cum spunem noi, hai să căutăm o soluţie împreună”. Opoziţia liberală e ceva de genul : „ nu este bine, ne opunem”. Dar cum este bine? Întreb eu şi alţii ca mine. Nu ştim, dar aşa nu este bine, ieşim în stradă ne punem poalele în cap. Huo ciuma roşie!
Dacă vă comportaţi în acest fel, domnilor liberali, nu veţi câştiga alegerile cu toată clanţa pe care o lingeţi la uşa DNA. Vezi Doamne, că Koveşi este cea mai frumoasă, cea mai deşteaptă şi cea mai dreaptă, evident când anchetează pe cei de la PSD.
Orbane, Orbane, ce te faci dacă te condamnă la recurs, mai este DNA floare de crin? Sau ce ai spus în cadrul întâlnirii de la Grupul de Dialog Social, acolo unde descălecase şi zeiţa anchetatorilor, nu va mai avea valoare, nu ar fi prima dată când te suceşti.
Ce dracu, din câţi membrii are PNL-ul doar un lăutar cu probleme a putut fi ales? Drept este că nici cu Buşoi nu dădea lovitura PNL.

Somn uşor liberalilor, nu sforăiţi, posibil ca pesediştii să lucreze, nu deranjaţi, poate doarme şi Goţiu şi e păcat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...