luni, 4 decembrie 2017

Bâlbâielile din politica PSD

   PSD a anunţat că va face un mare miting în capitală şi în oraşele de pe tot cuprinsul patriei. Cred că vrea să  dea un semnal de forţă, nu ştiu cât de mult ajutor  aduce PSD aceste mitinguri.
 Semnalul de forţă trebuia dat în Parlament, acolo unde trebuiau votate legile asumate în programul de guvernare. Tergiversarea adoptării acelor legi, bâlbâielile în actele de guvernare şi deciziile timide din Parlament, au slăbit partidul care, deja a început să vorbească pe mai multe voci.
Premierul Tudose face opinie separată, aruncă ironii spre conducerea PSD sau spre miniştrii proprii. Intră în polemică cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spală rufele în stradă, nu este bine domnilor, sunt murdare şi put. PSD nu mai are conducere? Membrii PSD numai sunt soldaţi credincioşi partidului? Se simte o anarhie, o dezbinare, degeaba se încearcă ascunderea gunoiului sub preş, preşul este rupt şi se vede murdăria.
   Conducerea partidului trebuie să dea semnale clare despre ceea ce vrea să facă, să fie tranşantă, să se discute toate problemele în forurile de conducere ale partidului, nu în stradă, când se ajunge acolo deja se pun semne de întrebare despre autoritatea conducerii. Cred că este momentul ca în PSD să se organizeze un Congres unde să se dezbată real şi cu fermitate toate problemele şi nemulţumirile  acumulate în partid, iar în final să se aleagă o nouă conducere.
În ce priveşte statul paralel,acesta poate fi distrus doar prin legi intransigente, fără ambiguităţi şi fără să se ţină cont de părerile externe, dar pentru asta este nevoie ca în Parlament să fie 500 de parlamentari cu verticalitate, cu coloană vetebrală şi nu nişte moluşte târâtoare, mulţi dintre ei habar nu au ce se dezbate în plen, sau în comisiile în care sunt membri. Cred că parlamentarii ar trebui plătiţi după activitatea lor în comisii şi plen, nu după prezenţa fizică în for.
   Este clar că Tudose joacă în alt film, nu mai are legătură cu PSD. S-a văzut şi din disputa cu Firea, dar şi săgeţile aruncate spre Carmen Dan. Unde este adevărul? Nu este treaba mea să văd. Pot spune doar că în acest fel PSD se erodează singur. Să mulţumească Domnului Dumnezeu, poate să-i mulţumească şi domnului L.Orban că opoziţia este inexistentă, fără vlagă. Opoziţia pe care o face Iohannis şi băieţii din stradă nu erodează PSD. Doar şovăielile lor, ale pesediştilor, şi sabotarea partidului din interior va duce la pierderea electoratului.
Am văzut o scenă de cascadorii râsului la unul din protestele spontane organizate de tinerii rezistenţi. Doi jandarmi puseseră un tânăr la pământ şi aproape că îi puseseră cătuşele, imediat s-au strâns manifestanţii în jurul jandarmilor şi au reuşit să-l extragă pe cel care trebuia încătuşat. Nu discut despre vinovăţia sau nevinovăţia tânărului, eu vorbesc despre fermitatea jandarmilor, despre pregătirea lor. Cu asemenea oameni nu se poate menţine ordinea. Jandarmii dacă luaseră o asemenea măsură înseamnă că acel om tulburase ordinea publică, atunci cum de l-au scăpat din mână? Iar dacă era nevinovat, de ce îl încătuşau?
Primarul General al Capitalei a hotărât ca în Piaţa Victoriei să înfiinţeze un târg de sărbători unde micii producători să-şi poată vinde marfa. Câţiva cetăţenii, cărora nu le-a plăcut ideea, au reuşit să alunge societatea care monta schele şi cele necesare desfăşurării târgului. Primarul învins, mută târgul în altă parte. Avea dreptate Primarul să organizeze acel târg acolo? Poate avea, nu ştiu. Ştiu doar că forţele de ordine nu au fost în stare să protejeze firma care monta schelele şi ce mai trebuia pentru buna desfăşurare a târgului.
   Atâta timp cât în PSD Dragnea zice hăis, Tudose cea, lucrurile nu vor merge bine. Dacă Tudose are comandă dublă e îngrijorător, deja este al doilea premier cu probleme într-un an de zile.
Pe site-ul DC News am citit că social democraţii gândesc să trântească proiectul de buget, prin aceasta obligând pe Tudose să demisioneze. Aici am impresia că este o glumă, nu cred că PSD gândeşte să facă acest gest. Că îl vor schimba pe Tudose, o vor face după anul nou. Este nevoie de un buget, doar dacă nu este conform cu programul de guvernare ar putea fi trântit. Schimbarea a doi premieri într-un an de zile, este o notă proastă, asta presupune că cel puţin jumătate dintre membrii marcanţi ai PSD sunt jucătorii în alte servicii, altfel nu se explică devierile lor. Mai poate fi şi varianta următoare : Dragnea anulează autoritatea premierului, el devenind de facto prim ministru şi de aici lucrurile degenerează.
   PSD trebuie să guverneze, să se ţină de programul de guvernare, conflictele să le rezolve din mers, fără prea mult tam-tam, fără can-can-uri gratuite. Nu se poate ca în cel mai mare partid din România să nu se găsească un premier care să vrea să guverneze, care să  vrea să urmeze programul de guvernare. Grindeanu şi Tudose par camelionici, aşa îi văd eu. Oricum PSD-ul este condamnat să guverneze, deocamdată, spre regretul meu, opoziţia nu poate guverna din simplul motiv că nu sunt capabili. Sper ca în viitor să fie cel puţin nişte opozanţi constructivi, acum sunt debusolaţi, scheunând în spatele PSD ori de câte ori o ambasadă, Iohannis sau departamentul de stat al SUA latră la alianţa de la guvernare. Îmi doresc un PNL care să arate o ideologie şi doctrine liberale, un partid puternic, pentru că doar având două partide puternice în contradicţie se poate guverna sănătos.
  O prietenă spunea că în PSD sunt doi bărbaţi: Firea şi Olguţa Vasilescu, o completez, mai sunt câţiva printre care Pleşoianu, cât o mai sta în PSD. Ingerinţele din afara graniţelor în treburile interne ale României  face rău actului de guvernare şi celui de legiferare.




2 comentarii:

  1. Se intâmpla prea multe nevrute in PSD, iar semnalul prost a venit din partea lui Dragnea, cel care, din prostie sau impins de „binom”, a promovat premierii nominalizati inafara partidului, dintre cei „inhamati” pe cand studiau la Academia de Informatii, pastorita de mârsavii din SRI.
    Si numai pentru aceasta tampenie, cu promovarea ca premieri a unor „marionete” ale „binomului”, si tot trebuie sa dispara Dragnea din viata publica! Nu mai amintesc ca de reala crestere economica trebuiau sa beneficieze, in 2017, toti românii, nu numai demnitarii, parlamentarii si alesii locali. Imediat dupa validarea Legii 153/2017, toti acestia s-au trezit având triplate retributiile si indemnizatiile; prostimea, desi avea promisa o majorare a retributiilor bugetare cu câte 25 % anual, in 2018 au parte, cu oarecare sansa, de un spor de doar 3-4 %, prin scaderea impozitului de la 16 la 10 % .

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta am sugerat şi eu, ei vor face cum vor, dar în mod sigur vor pierde.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...