vineri, 22 decembrie 2017

Când dracu vom ajunge o ţară normală?

  Avem o problemă, noi cei care locuim în România? Nu cred, jumătate din ţară este nebună, jumătate este sănătoasă, problema este că nu se ştie, sau nu vrea să ştie, care-i jumătatea bună şi care-i jumătatea rea.
  Nu am înţeles ce caută judecătorii în stradă? Ce caută procurorii în stradă? Să protesteze, dacă au acest drept, pentru faptul că au salarii mici, că nu le sunt plătite orele suplimentare, decontările pentru cazul în care folosesc taxiurile, sau să ceară suplimentarea sumelor de bani pentru whisky-ul din bar-ul protocolului. Dar să iasă să protesteze împotriva modului în care  Parlamentul legiferează este absurd. Nici procurorii, nici judecătorii nu au nimic comun cu legiferarea, ăsta este atributul Parlamentului, pentru asta poporul şi-a ales reprezentanţii, nu contează ce culoare au. Parlamentul este puterea reprezentativă a statului democrat, că legiferează bine sau rău, este o altă discuţie, orice lege este perfectibilă, nici un legislativ de 28 de ani încoace nu a făcut legi perfecte, dar niciodată judecătorii şi procurorii nu au protestat. Acum dacă este să fiu riguros în aprecieri, pot spune că nu au protestat nici măcar jumătate dintre magistraţi, asta înseamnă că nu toţi magistraţii împărtăşesc punctul de vedere al celor din stradă.
  Domnilor magistraţi, dacă un parlamentar vă comentează o decizie, imediat săriţi în sus că este o ingerinţă a politicului în actul de justiţie, păstrând această linie dumneavoastră ce dracu căutaţi să protestaţi împotriva Parlamentului care are rolul de a legifera? Nu cumva aţi încălcat linia de demarcaţie a separării puterilor în stat?
Dumneavoastră APLICAŢI LEGEA, atât, păstraţi roba acolo la înălţimea rolului pe care îl aveţi, nu lăsaţi toţi nevolnicii să vă întineze haina neagră care vă face să fiţi respectaţi!
Nu deveniţi partizani, rămâneţi în limita legii. Prin ieşirea în stradă aţi încercat să forţaţi legea, taman dvs. care sunteţi puşi să o aplicaţi. Să nu vă aresteze procurorii care sunt puşi acolo să vegheze la respectarea legilor şi a legalităţii.
  Ieşirea magistraţilor în stradă, a o mică parte, a fost o palmă pe obrazul justiţiei. Ce vreţi? Voi să centraţi, voi să daţi cu capul, voi să înscrieţi în poartă? Atunci desfiinţăm Parlamentul, fiecare judecător să-şi ia un procuror în echipă, să facă legea care îi convine, cum dau la pace  în echipa lor, lucraţi aşa doi cu doi în perechi, un procuror un judecător iar ca arbitru luaţi un SRI-st şi gata, ce dracu! Suntem noi prostimea pretenţioşi şi scrupuloşi, vrem ca lucrurile să fie? Nu avem încredere în justiţie? Se poate? De ce să nu avem încredere, că doar slavă Domnului au fost mulţi abuzaţi de draga noastră justiţie şi de iubiţii noştri procurori.
Când dracu vom ajunge o ţară normală?
  Îmi amintesc că Boc a trecut codurile prin Parlament prin asumare fără nicio dezbatere, nu a protestat nici dracu, deşi mai târziu şi biată Alina Bica, dealtfel una dintre mamele codurilor, a fost victima propriilor legi.
Aici nu se protestează împotriva a ceva care nu ar fi bun, ci împotriva celor care sunt majoritari.

  Un sfat gratis pentru cei cărora nu le convine cine guvernează: data viitoare ieşiţi masiv la vot şi votaţi cu Chichirău sau cu cine vreţi, de veţi sta iar în casă, la fel veţi păţi. Ieşiţi la vot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...