sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Domnule Iohannis nu mai puteți fi arbitru, ați ”trântit meciul”!

  Guvernul spune că proiectul de buget este gata , dar pentru a fi înaintat spre aprobare Parlamentului, este nevoie să fie trecut prin CSAT. Prin urmare Premierul Grindeanu vineri a trimis proiectul președintelui urmând ca acesta în cel mai scurt timp să-l dezbată în CSAT pentru a primi un aviz pozitiv , sau negativ. Acest aviz al CSAT este unul consultativ, oare de ce se face atâta tam-tam pe el? De ce Iohannis a dat termen tocmai marți pentru întrunirea CSAT-ului? Nu se puteau întâlni sâmbătă, sau luni, este o chestiune de urgență și securitate națională. Iohannis chiar este așa de orgolios? Bun, admit că guvernul Grindeanu a întârziat cu construirea bugetului cu câteva zile , până la urmă nu este chiar așa ușor să se facă un buget. Iohannis putea să vină în întâmpinarea guvernului și să fii convocat CSAT-ul sâmbătă, până la urmă domnia sa are SPP-ul după el și la sfârșit de săptămână, ceea ce înseamnă că și astăzi este Președinte, prin urmare, putea lucra, chiar și șefii de servicii , la salariile uriașe pe care le au puteau veni o zi la serviciu din weekend. Membrii guvernului oricum erau în așteptare. Nu a vrut domnul Președinte, pentru că domnia sa nu face parte din această țară, nu este președintele acestei țării, este un mercenar ajuns pe scaunul de la Cotroceni. Greșește guvernul, învață-l dacă ești mai deștept, nu-l lovi de moarte. Iohannis nu a scăpat prilejul de aș arăta mușchii, rău face. Fiind în război cu guvernul implicit este în război cu țara.
    De pe 11 decembrie , atunci când Iohannis a aflat cu stupoare că PSD-ul a câștigat alegerile într-un mod categoric, a înțeles că nu va mai avea Parlamentul ”său” și nici guvernul ”său”. Pentru un om bolnav de putere cum este K.W.Iohannis aceste lipsuri sunt de neacceptat. Singurul lucru ce-i mai putea alina orgoliul nemăsurat era să declare război PSD, personal lui Liviu Dragnea, pe care îl simte ca pe un dușman personal.
Astfel orice inițiativă luată de Parlament sau de guvern au avut parte de blocaj din partea președintelui Iohannis.
    Domnule Iohannis știu că ați ajuns președinte în România, poate vă doreați să ajungeți în Germania (nu este târziu, am înțeles că aveți și cetățenie germană), nu a fost să fie, dar dacă tot sunteți liderul acestei Țări lucrați în favoarea ei!
Exemplu, că este posibil să mă contrazică cineva:
-Legea eliminării celor 102 taxe, ați plimbat-o pe la CCR, ați retrimis-o Parlamentului, până la urmă ați promulgat-o nu ați avut ce face. De altfel dumneavoastră știați, că așa se va întâmpla, dar nu ați făcut alt ceva decât să vă bateți joc de o lege a PSD și de beneficiarii legii.
-Legea prin care se măreau salariile celor din învățământ și sănătate cu 15%. La fel de mult ați plimbat-o, singurul lucru pe care l-ați reușit a fost acela de a priva acești oameni să beneficieze de mărirea de salariu de la 1 decembrie ajungând să fie mărite salariile abia la 1 februarie.
Exemplele pot continua.
-Să nu uit, lipsa dumneavoastră de la sărbătoarea Unirii Principatelor Române. Am mai scris odată, repet: sângele apă nu se face. Altfel se scria istoria dacă erați român.
-Mi-a plăcut faptul că ați mers în mijlocul manifestanților ca un simplu cetățean, care, dorea să-și exprime indignarea față de anumite măsuri pe care guvernul era pe cale să le ia. Dar am o nelămurire : DE CE AȚI FOST ÎN MIJLOCUL MANIFESTANȚILOR CU PAZĂ SPP? Dacă ați fost cu pază, nu mai erați o persoană particulară, ci președintele României. Cum este posibil ca șeful statului (cum vă place să spuneți, deși nu exista această calitate) să instige populația împotriva guvernului?
Dumneavoastră chiar nu simțiți nimic românește, sau va orbit funcția și PUTEREA?
    Cetățenii simpli pot demonstra, ne-am câștigat acest drept, dar dumneavoastră nu, pentru că Președintele este garantul funcționarii instituților statului . Când Președintele a trecut de o parte, sau alta a baricadei, el nu mai poate arbitra, A TRÂNTIT MECIUL.
    Domnule Iohannis lăsați dracu orgoliul deoparte și să ne apucăm să facem ceva cu Țara noastră (m-aș bucura să fie și a DVS). Guvernul Grindeanu și PSD-ul au un plan ambițios sper să fie și realist, nu mai puneți piedici, ajutați-l iar acolo unde se poticnește să căutați împreună soluții pentru mers mai departe. Toate aceste piedici pe care le puneți acum vor fi contabilizate, iar atunci când ceva nu va merge vă vor fi aruncate-n cap.
     O curiozitate, ați devenit vocal de când la Cotroceni a venit d-na Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău) pe post de purtătoare de vorbe, să fie o simplă întâmplare, sau lucrurile sunt ceva mai profunde?
    




Dumnezeu să apere România!

vineri, 27 ianuarie 2017

Stop, acțiunilor revizioniste și revanșarde ale etnicilor maghiari

    Nu este suficient că avem un președinte care uită care îi sunt prerogativele și evadează din interiorul Constituție; s-a mai reîncălzit şi o mai  veche dorință a etnicilor maghiari-ținutul secuiesc. Inițiativa a 100 de mii de cetățeni care cer ca Parlamentul să recunoască autonomia ținutului secuiesc prin lege , a fost publicat în Monitorul Oficial partea I.
    Ce vor de fapt acești oameni? Vor ca județele Harghita, Covasna și o parte din jud Mureș să devină un fel de stat în stat condus de un Președinte ales prin vot direct odată la 4 ani. De fapt ungurii vor să creeze o enclavă în inima Transilvaniei, a României, cu această enclavă să amenințe tot timpul independența și suveranitatea țării. Politicienii unguri, mă refer la cei din Ungaria, au deschis larg porțile țării lor Rusiei și lui Putin. Oricând putând trăda interesele alianței nord-atlantice și porni un război alături de Rusia, sau ocrotiți de aceștia. Să nu uităm poziția Turciei în NATO și chiar a Bulgariei.
Recent Putin a făcut cadou președintelui Dodon al Moldovei harta Moldovei mari, dealtfel ideea este mai veche, președintele Moldovei Voronin îndemna moldovenii din România să se declare minoritari în România, sugerând astfel că locul lor ar fi lângă moldovenii de dincolo de Prut, deci tot despre formarea Moldovei mari era vorba, stat independent față de România.
    Politica autorităților de la București nu este una fermă față de pretențiile revizioniste ale vecinilor noștri.    Guvernele, rând pe rând au cedat și acordat facilități etnicilor maghiari, s-a mers până acolo încât s-a făcut din ei un fel de super cetățeni ai României. Comportamentul agresiv al reprezentanților maghiarilor din România este privit cu îngăduință de autoritățile țării. Temele revanșarde și revizioniste ale liderilor maghiari sunt privite ca simple alintări de guvernații români. Faptul că majoritatea guvernelor au avut nevoie de voturi în Parlament pentru a crea majorităţi solide, UDMR a fost formaţiunea politică necesară acestor deziderate. Doar că politicienii unguri, fini negociatori, şi-au vândut voturile contra unor promisiuni ferme din partea guvernelor cu care au negociat. Astfel s-a ajuns ca minoritarii unguri să aibă mai multe drepturi decât celelalte etnii care formează populaţia ţării.
Arborarea steagului maghiar, sau al celui secuiesc pe clădirile instituților din județele cu etnici predominant maghiari, a rămas fără sancțiuni dure din partea prefecturilor sau a instanțelor de judecată.
Sunt pentru dreptul la opinie, la libertatea de vorbire, dar atunci când prin alocuțiunile unui individ se incită la ură și violență, dreptul la opinie trebuie să înceteze și legea trebuie să-și spună cuvântul.
Sunt convins că majoritatea populației de etnie maghiară trăitoare în județele Harghita și Covasna nu încurajează atitudinea revizionistă a liderilor săi politici.
    Această inițiativă va fi un șantaj la susținerea guvernului Grindeanu de către UDMR. Una din condiții va fi votarea legii prin care cele două județe pot deveni ținut autonom.
Guvernul Grindeanu și alianța parlamentară (PSD-ALDE) ar comite o mare eroare,dacă ar aproba un asemenea demers. El ar deveni primul pas spre dezintegrarea teritorială a țării. Sper ca liderii noștri politici și administrativi să fie lucizi și să analizeze cu simț de răspundere această inițiativă.
Dacă UDMR ar insista pe această cerere de autonomie, să se meargă până acolo încât să fie scos în afara legii, la fel cum a fost scos Partidul Comunist în afara legii de către liberali în 1924 acuzat fiind de acțiuni ”anti românești”.
Când replicile guvernanților români sunt slabe, cererile revanșarde și revizioniste cresc. A venit timpul ca răspunsurile la astfel de cereri insolite să fie unele dure și care să nu lase loc de interpretare. Aceste răspunsuri trebuie să vină atât de la Președintele Țării cât și de la primul ministru, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților și a tuturor celor care răspund de integritatea teritorială și de independența țării.
Până aici! Nu trebuie să ne mai lamentăm și să legăm bolovanul cu sare, trebuie spus un NU hotărât, tuturor celor care vor altceva decât vrea România!
    Trebuie să nu mai fim  țară ajunsă în stadiul de hibernare cu un statut incert, de colonie ne asumată. Noul    Parlament trebuie să-și facă auzită vocea prin care, aleșii neamului susțin integritatea teritorială a țării. Nu trebuie să mai mângâiem pe cap pe toți cei care ne înjură. Președintele trebuie să-și lingă rănile, dacă le are, să uite că nu mai are guvernul ”său”, Parlamentul ”său”, dar să își amintească de ce a fost votat, pentru a avea Țara sa, la fel cum este a noastră a tuturor. Iar pentru asta trebuie să-și facă auzită vocea cum apără el integritatea teritorială a României.
Pentru Iohannis a venit vremea să arate țării că este un bun român și că electoratul nu a greșit, prea mult, atunci când l-a ales ales Președinte.al României.
     Dumnezeu să apere România!

luni, 23 ianuarie 2017

Iohannis trebuie suspendat

    După 27 de ani de la revoluție România arată rău din punct de vedere economic și demografic. Industria românească bună , proastă cum era ea a dispărut cu desăvârșire, agricultura este la pământ, creșterea animalelor la fel, băncile comerciale care operează pe teritoriul României sunt străine. Cel puțin 3, 4 milioane de români au emigrat în alte țări pentru aș putea hrăni familiile. Salariile plătite de corporatiști sunt de mizerie. Asta este situația actuală. Acum să vedem cine a guvernat România din 1989 și până astăzi:
1) Guvernul Roman, președinte Ion Iliescu, 1989 dec -sept 1991. (FSN)
2)Guvernul Stolojan, președinte Ion Iliescu 1991 sept- noiembrie 1992. (guvern de uniune națională)
3)Guvernul Văcăroiu, președinte Ion Iliescu, 1992 noiembrie-dec 1996.(PDSR)
4) Guvernul Ciorbea, președinte Emil Constantinescu, 1996 dec-aprilie 1998. (CDR)
5)Guvernul R. Vasile, președinte Emil Constantinescu, aprilie 1998-dec. 1999. (CDR)
6)Guvernul Isărescu, președinte Emil Constantinescu, dec 1999-dec 2000.(CDR)
7)Guvernul A. Năstase, președinte I.Iliescu, dec. 2000-dec 2004. (PSD)
8)Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, președinte T. Băsescu, dec 2004-dec 2008 (PNL+ PD până în aprilie 2007)
9) Guvernul Emil Boc, președinte T.Băsescu , dec 2008-febr 2012. (PDL)
10) Guvernul M.R. Ungureanu, președinte T. Băsescu, febr 2012-mai 2012. (PDL)
11)Guvernul V. Ponta, președinte T. Băsescu, mai 2012-febr 2014. (PSD+PNL=USL)
12)Guvernul Ponta, președinte T. Băsescu+ Iohannis din dec 2014, febr 2014-noiembrie 2015. (PSD)
13)Guvernul Cioloș-zis Guvernul ”meu” președinte W.K. Iohannis, din noiembrie 2015-ian 2017 (tehnocrat)
14)Guvernul Sorin Grindeanu, președinte Iohannis, din ian 2017-
     Privind cu atenție tabelul de mai sus vom observa următoarele:
Guvernul P.Roman a avut elemente care mai târziu vor forma PSD, cât și elemente care vor forma PD-PDL, urmează un guvern de uniune națională, apoi apele se limpezesc urmând guverne de câte 4 ani cu ideologii separate, alternând la putere.
Din totalul celor 25 de ani scăzând guvernul Roman și Stolojan, guvernările au fost astfel : Liberalii și PDL +țărăniștii au fost la putere 13 ani, iar PSD 11 ani.
Prin urmare a pune dezastrul țării doar în cârca PSD mi se pare o condamnare nedreaptă. Toți, dar absolut toți au contribuit la distrugerea economică a Țării.
Nici unul din partide nu a venit cu ceva bun pentru Țară, nu vreau să dezvolt acum, am făcut-o de prea multe ori de-a lungul timpului.
     De data asta guvernul Grindeanu și PSD vin cu niște soluții, cu niște propuneri, cu un program de guvernare. Să-l lăsăm să-și facă treaba, poate e bine intenționat.
Vrea să dea o ordonanță de urgență pentru a grația niște oameni care au greșit, este o asumare politică, dacă vor greși, vor plăti, eu zic că este un lucru bun. Întodeauna vor fi oameni care vor beneficia de aceste grațieri. Beneficiază Dragnea, dar ce mare crimă a comis? Știe cineva pentru ce este condamnat, a citit motivarea sentinței? Nu, nu a citit-o nimeni pentru că nu a fost redactată nici acum. Are conform legii interdicție dată prin hotărâre judecătorească de a nu avea dreptul de a alege și a fi ales? Nu.
Oamenii au dreptul garantat de Constituție să demonstreze pentru orice hotărâre luată de guvern și nu este pe placul celor care demonstrează. Face parte din regulile democrației.
Nu despre demonstranți vreau să scriu, ci despre locatarul de la Cotroceni.
Președintele României nu AVEA CE CĂUTA ÎN STRADĂ ALĂTURI DE DEMONSTRANȚI, el este președinte și când merge la WC și când semnează acte. Nu se poate deroba de această funcție, pentru a spune că a vrut să-și spună părerea ca cetățean . Mergând alături de manifestanți a legitimat o manifestație neautorizată.
    Iohannis a încălcat Constituția atunci când s-a așezat de o parte a baricadei. Nu este vorba de OU ce va veni despre grațiere, ci de faptul că PSD a câștigat alegerile.
A demonstrat-o atunci când nu a vrut să promulge legea cu eliminarea celor 102 taxe, sau când nu a acceptat propunerea PSD privind candidatul de prim ministru.
Iohannis va fi împotriva tuturor acțiunilor PSD, pentru că în orgoliul său nemăsurat nu va putea sta la Cotroceni dacă nu are toate frâiele puterii în mâini.
Culmea a fost atunci când Grindeanu și Dragnea au fost invitați la festivitățile de înscăunare a lui Trump în SUA.
    Iohannis ar trebui suspendat din funcția de Președinte. Oare să fie doar o coincidență, că a luat foc clubul Bamboo, apoi manifestații de protest la fel ca în noiembrie 2015, după ce a luat foc clubul Colectiv.

duminică, 22 ianuarie 2017

Guvernul poate da orice Ordonanță de Urgență, dacă nu intră în conflict cu Constituția

    Poporul odată la patru ani își alege reprezentanți în Parlamentul României. Cei care câștigă alegerile și constituie o majoritate parlamentară formează guvernul Țării care va administra, din punct de vedere politic treburile statului. Vreau să precizez de la început, că nu contează cât la sută dintre cetățenii cu drept de vot ai României au participat la scrutinul electoral. Faptul că majoritatea electorilor au preferat să stea acasă, a fost alegerea lor. În concluzie singurul for abilitat cu conducerea treburilor Țării este guvernul. Parlamentul fiind forul legislativ. Celelalte funcții în stat sunt primite prin încredințare, neavând legitimitate populară. Președintele este la fel ales de popor prin vot, dar rolul său nu este executiv, ci de arbitru, de supraveghetor suprem.
    Orice lege s-ar vota în Parlament, ea este executorie, dacă nu intră în conflict cu Constituția.
    Guvernul pregătește două ordonanțe de urgență, una pentru grațierea unor fapte penale, iar alta pentru modificarea Codului penal în concordanță cu recomandările Curții Constituționale.  Președintele Iohannis a sărit în sus ,când a auzit ce proiecte pregătește guvernul și s-a năpustit asupra Palatului Victoria, luând cu asalt plenul ședinței de guvern. Această năvală a fost o demonstrație de forță, a dat un semnal instituțiilor că el nu este de acord cu cele două proiecte și a transmis un mesaj manifestanților de serviciu care abia așteptau să iasă în stradă, mai câștigă și ei un ban, să demonstreze împotriva guvernului. Pe de altă parte e posibil să-i convină această lege a grațierii, astfel ar beneficia și soția sa de grațiere în cazul falsului făcut cu ocazia cumpărării imobilului, pierdut apoi printr-o hotărâre definitivă dată de tribunalul Brașov. Le transmit acestor tineri manifestanți de profesie să nu întrerupă manifestația, pentru că măsurile care vor fi luate de guvernul Grindeanu în continuare, nu vor fi pe placul liberalilor, useriștilor, soroiștilor, iohaniștilor, băsiștilor și altor minorități politice.
De pe data de 11 decembrie când s-a anunțat câștigarea alegerilor de către PSD, președintele Iohannis a intrat în vrie, nu își găsește locul, și-a dat seama că a pierdut guvernul ”său”, Parlamentul ”său”, partidul ”său”, a, pe ăsta îl mai are, cât o mai fi. Singura opțiune politică a lui Iohannis, a fost frâna la toate legile trimise de PSD.
   Revin, dacă guvernul a hotărât să dea o grațiere, aceasta este o opțiune politică asumată de alianța majoritară și se va da printr-o lege politică. CSM, parchetul general, DNA, sau DIICOT, nu trebuie să intervină în hotărârile politice. Orice intervenție a acestor  instituții de forță pot fi calificate drept abuzuri în serviciu.
O altă etnitate care s-a pronunțat în spațiul public împotriva acestor grațieri a fost Hans Klem ambasadorul SUA la București. Domnul ambasador nu se poate pronunța pe legile politice românești, cel mult putea să ne spună dacă îi place palinca de Zalău. Nu cred că George Maior, ambasadorul României la Washington, i-a trimis vre-o scrisoare de protest președintelui Obama, sau a protestat în New York Times, când acesta, Obama, a grațiat câteva sute de deținuți. Ar fi bine ca ambasadorii să-și țină gura și să se intereseze mai mult de posibilitățile intensificării schimburilor comerciale și a investițiilor în România. Mă bucur că i-a apus steaua domnului Klem, sau dacă va mai rămâne în post, va ține cont de ceea ce i-a spus cu eleganță ministrul de externe Meleșcanu, adică .”ciocu mic, vorbiți cu noi, cu ministerul, când aveți ceva a spune”. Sper ca noul ambasador american să-și cunoască lungul nasului și să nu se mai comporte ca un guvernator. În același timp sper ca noul Parlament și Guvern să știe a lua poziție ori de câte ori un emisar al vreunui stat străin își depășește atribuțiile prevăzute în fișa postului.
   Pe 24 ianuarie România sărbătorește Unirea Moldovei cu Țara Românească, eu nu o consider mica unire, ci din contră Marea Unire , pentru că atunci în 1859 s-a făcut pasul uriaș pentru unirea ce avea să întregească definitiv România ca stat suveran și independent. Dificultățile întâmpinate de liderii unirii în 1859 au fost uriașe, dar determinarea românilor a fost și mai mare. De aceea românii sărbătoresc cu bucurie ziua unirii din 24 ianuarie, această zi mult cântată de poeții moldoveni și munteni.  24 ianuarie a fost ziua în care Milcovul, acest râușor din Vrancea, nu a mai fost graniță între două țări surori, a devenit izvorul care a potolit setea fraților îmbrățișați pentru vecie.
   Trebuie să simți românește pentru a retrăi momentul unirii din 24 ianuarie, așa cum retrăim momentul Nașterii Domnului, dacă prin vene nu-ți curge sânge de român, nu simți importanța zilei. De aceea Iohannis, care a ajuns președinte printr-o împrejurare pe care ne-o va explica istoria peste timp, nu va participa la festivitățile prilejuite de sărbătorirea zilei de 24 ian. Nefiind român, nu poate trăi românește. Așa a procedat și de 1 decembrie când nu a invitat la parada armatei și la banchetul de la Cotroceni, pe Președintele Senatului și pe Primarul General al Capitalei. Nu-i fac un proces de intenție, este german, normal că el ține cu Germania și nu cu România, sângele apă nu se face.
    Trăiască 24 ianuarie 1859 ziua unirii Moldovei cu Țara Românească!
    Dumnezeu să apere România și integritatea sa națională!

vineri, 20 ianuarie 2017

Lecția americană

     Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu se află în vizită în SUA la invitația americanilor cu ocazia” întronări” lui Donald Trump ca Președinte al SUA. Faptul că Dragnea și Grindean merg în SUA pe banii partidului, este un lucru bun, ei, indiferent ce vor spune cei din opoziție, reprezintă România, amândoi având funcții înalte în conducerea statului. Este foarte important, pentru imaginea României în lume, faptul că Dragnea a stat la aceiași masă cu cel de-al 45 -lea Președinte al SUA.
O țară care și-a uitat demnitatea sub paltonul aruncat de Președintele ei, transformată în colonie, în care orice funcționăraș din ministerul de externe al SUA, sau funcționărașii din ambasada aceluiaș stat își permite urecherea Președintelui nostru și celorlalți șefi de instituții, este o țară neguvernată, o țară care se târăște în genunchi cerșind îndurare și înțelegere. Venirea Victoriei Nuland la București provoca de fiecare dată isterie în birourile Președintelui, indifernet că se numea Băsescu sau Iohannis, dacă o asistentă a ministrului de externe a SUA putea provoca atâta teamă, înseamnă că ne aflăm cu câteva trepte mai jos decât au fost domnitorii români în timpul ocupației turcești.
     Cu ocazia zilei Naționale a României domnul Președinte a refuzat invitarea în tribuna oficială și la banchetul ce a urmat în seara aceleiași zile a unor personalități de rang înalt ai României, mă refer la Președintele Senatului și la  Primarul Bucureștului.
Noua administrație de Washington  nu a considerat penal pe Președintele Camerei Deputaților, drept urmare l-a invitat la festivitățile de investire în funcție a noului președinte. În mod sigur știau cine este Dragnea și motivul pentru care a fost condamnat. Faptul că Dragnea și partidul său, PSD, au câștigat alegerile din 11 decembrie a fost suficient pentru a da legitimitate câștigătorilor. Americanii, robi ai votului democratic, au înțeles că PSD-ul este partidul reprezentativ al puterii din România, prin urmare doar cu reprezentanții lui se poate face negocieri în viitor. Doar Președintele României nu înțelege că liberalii și useriști lui au pierdut, iar el ca arbitru între instituțiile statului trebuie să fie deasupra disputelor politice. Din contră, se comportă ca un veritabil lider al opoziției. Făcând opoziție pesediștilor, face opoziție românilor care au votat acest partid într-un mare procent.
Până acum, în genunchi în fața SUA, am primit toate frimiturile pe care au catadixist să ni le arunce. Prin instalarea Sistemului Antirachetă de la Deveselu am devenit o țintă sigură pentru rachetele rusești. Armata americană continuă să se instaleze pe teritoriul țării, devenind încet, dar sigur, o țară sub ocupația militară.
Ambasadorul american ne trage de urechi ori de câte ori dorește și pe orice temă, se comportă ca un veritabil guvernator al unei colonii, Președintele României având un rol formal de purtător de vorbe al puterii coloniale.
    Din vârful conducerii PNL a behăit Raluca Țurcan la adresa lui L.Dragnea. Aceasta voia nici mai mult nici mai puțin decât ca PSD-ul să-i dea ei raportul cu privire la deplasarea lui Dragnea și Grindeanu în SUA. După Alina Gorghiu care era chitită pe Ponta și toată ziua era cu demisia lui Ponta în gură, a venit Țurcanu care este cu Dragnea în gură. Fetele astea de la liberali chiar sunt obișnuite să țină ceva în gură? O  acadea e bună, chiar mai bună decât Dragnea, părerea mea, acum este și chestie de obișnuință.Nu este obligat un partid să dea raportul altui partid cu privire la anumite cheltuieli făcute. Da Raluca, în mod sigur atât Dragnea cât și Grindeanu vor povesti despre experiența americană, de acord cu tine au punctat la capitolul imagine.
Liberalii să facă bine să-și aleagă un lider puternic, nu țațe de pe margina șanțului, nu de alta dar riscă să ajungă în groapa istoriei.
    Îmi amintesc cum era primit Ceaușescu la Washington de : Nixon, Ford, Carter, unde sunt vremurile de atunci? Acum dacă un lider român respiră același aer intr-o încăpere cu liderul american, deja este o mare realizare, iar analiștii politici vor vorbi o lună despre asta.
    Când Donald Trump va veni în România la invitația celui care se numește Iohannis și ocupă fotoliul de președinte al României și vor avea discuții de pe poziții egale, atunci voi crede că România se îndreaptă spre libertate și independență. Până atunci suntem o țară sub ocupație, fără industrie proprie, fără sistem bancar propriu și fără un comerț autohton. Până va veni Trump în România să considerăm vizita lui Dragnea și Grindeanu ca un început timid de redresare a relațiilor dintre cele două țări.
     Dumnezeu să apere România de dușmanii ei din interior!

miercuri, 18 ianuarie 2017

Un penal la curtea Unchiului Trump



 
     Consilieri de la Cotroceni au fost cuprinși de panică în clipa în care s-a anunțat, că invitați la ceremonia de ” întronare” a lui Trump sunt Liviu Dragnea președinte PSD, Președinte al Camerei Deputaților și Sorin Grindeanu primul ministru al României.
Cu greu a înțeles președintele Iohannis, deși consilierii se străduiau să-i explice, ce este cu mesajul american. Cuvintele lui față de poziția americană a fost că: ”nu discut cu penalii”. Oare viitoarea administrație americană să nu fi înțeles că Dragnea este un penal? Ba da, știau că e condamnat, după cum știau și faptul că nu prea au fost capete de acuzare. Dar în momentul acuzării lui Dragnea, administrația Obama a hotărât să-l susțină pe Băsescu, așa că Dragnea trebuia să fie acuzat și condamnat pentru ca Băsescu să fie repus în scaun.
     Dar nu ăsta a fost motivul determinării părții americane de a transmite invitații pentru Dragnea și Grindeanu, ci faptul că partidul reprezentat de Dragnea, PSD-ul, a câștigat alegerile, iar semnalul dat de Washington a fost clar : ”respectăm voința populară”. Sigur această lecției ar putea fi de folos și celui care-și odihnește oasele în fotoliul de la Cotroceni. Numai că din înălțimea funcției și a lipsei de percepere a realității românești preferă să-și arunce paltonul peste politicienii ce sunt în opoziție cu el.
Iohannis nu reușește să înțeleagă că a fost ales Președinte al României, că nu mai este președintele unui partid politic și prin urmare trebuie să se ridice la rangul celei mai înalte funcții în stat. Din păcate rămâne tributar rangului de primar, nereușind să se ridice la înălțimea postului pe care îl ocupă acum.
Sunt momente în care se comportă ca un monarh absolutist, sau dictator autocrat, rupt de realitate și de interesele României. Ar trebui ca semnalul dat de americani să fie o lecție pentru Iohannis, de modul cum trebuie să se comporte cu partidul(alianța) care a câștigat alegerile.
     Semnalul dat de americani, prin invitarea celor doi demnitari români la ceremonia de investire a președintelui Trump, este unul de normalitate și de recunoaștere a suveranității României. Este posibil ca relațiile viitoare dintre cele două state să nu mai fie la rang de subsecreterar de stat, cum au fost până acum. Prin urmare doamna V. Nuland când v ine în România să aibă întâlnire cu un subsecretar de la ministerul de externe și nu la cel mai înalt nivel.
     Toate acestea vor fi posibile dacă înalții reprezentanți ai statului și guvernului se vor comporta cu demnitate, verticalitate și vor ști să-și impună respectul în raport cu ceilalți parteneri externi.
     Dacă și de acum încolo, înalții reprezentanții ai României se vor comporta ca niște slugi umile în raport cu celelalte state, nu vom fi priviți decât ca o colonie slab guvernată în care orice mic funcționăraș american sau de aiurea se va vedea îndreptățit să ne tragă de urechi.

duminică, 15 ianuarie 2017

Defecțiunea defectului Sebastian Ghiță

De câteva zile dezbaterile de la televizor au în centrul atenției dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. Ce a mai spus Sebi, pe cine  a mai amintit Sebastian în detractările lui.
Eu ca simplu cetățean neparticipant la deciziile luate la cel mai înalt nivel, mă îngrozesc de ceea ce este ”divulgat” de omul S. Ghiță. Toate aceste lucruri le intuiam că s-au petrecut și încă se mai petrec, altfel nu se putea distruge economia României fără să nu avem vinovați. Din colțul de cortină ridicat de Ghiță, pentru că nu a ridicat mai mult, vedem mocirla în care trăiesc cei din vărful statului. De fapt cine este Ghiță? Este produsul acestor tâlhari care au condus și conduc România. Este o piesă din angrenajul mafiot de la vârful puterii. De ce vorbește Ghiță? Pentru că așa i s-a ordonat să facă. Din toată această tevatură nu se va ieși nimic deosebit, vor cădea câteva capete, nu se vor rostogoli, vor fi mutate din loc pentru a da satisfacție prostimii. Doar că sistemul este ca o hidră, îi tai două capete îi cresc altele la loc. Pentru a curăța sistemul de așa hidre trebuie omorâtă hidra. Ori asta este mult prea greu, nimeni nu dorește acest lucru. Arestarea și cercetarea lui F.Coldea și L.C. Koveși ar produce efectul bulgărelui de zăpadă care o ia la vale și crește și crește până devine uriaș. Nu este posibilă arestarea celor doi, pentru că implicit ar duce la arestarea fostului șef de stat, Băsescu, care spunea că ”România este un stat mafiot”.
S. Ghiță nu s-a defectat singur, a fost defectat special pentru a putea fi înlăturați din funcții F. Coldea și Kovesi. Ghiță este șantajat cu dosarele pe care le are și pus să declare tot ce știe împotriva lui Băsescu, Coldea, Udrea, Kovesi și probabil Ponta. Nu știu în ce măsură spusele lui sunt reale,sunt speculații sau simple alegații.
Serialul Ghiță a abătut atenția românilor de la cea mai gravă problemă de securitate națională lăsată plocon de fostul guvern: lipsa unei aprovizionări în limita necesarului de gaze și combustibil solid (cărbune) pentru perioada iernii. Asta este o gravă problemă ce poate atinge securitatea energetică a țării, în condițiile în care Dunărea a scăzut până la un nivel minim istoric determinând hidrocentralele de la Porțile de fier I și II să nu producă curent la capacitate, deasemeni Centrala de la Cernavodă să nu lucreze la întreaga capacitate. Lipsa unei aprovizionări cu gaze naturale încă din vară, ne va costa foarte mult acum în timpul acestei ierni foarte geroase. Deasemeni nici aprovizionarea cu cărbune nu este așa de bună, pentru că în ultimul timp s-au închis alte exploatări miniere. La această oră asta este problema cea mai stringentă pentru guvernul României.
Sigur , problemele expuse de Ghiță ne arată o altă față a serviciilor secrete, a procuraturii în general și DNA în special. Au început să vină la televizor oamenii care au fost condamnați și au executat anii grei de închisoare, iar acum sunt lăsați de izbeliște. Mai avem puțin și facem din Vântu și Nicolae Popa eroi naționali, de parcă FNI-ul l-am devalizat eu, de Vlase nu mai vorbesc că oricum a ajuns expert pe probleme economice.
Alina Bica o altă ”victimă” a sistemului la fel ca E. Udrea și alții ca ele, ne arată la televizor ce odios e DNA-ul în general și Kovesi în special, toate acestea le spune un om care a făcut parte din sistem, aș putea spune că, alături de ceilalți l-a creat.Acum când ei sunt maltratați de proprii tovarăși nu mai este bun sistemul? D. Voiculescu un alt prigonit al regimului mafiot , conform declarației lui Băsescu. Băsescu vorbește despre ceea ce i s-a întâmplat lui Voiculescu, abia după ce judecătoarea Camelia Bogdan s-a luat de ginerele lui.
    Trăim într-o României în care putem spune că: nu este adevărat ceea ce se vede, adevărat este ceea ce nu se vede, iar cum nu se vede, nu știm care este adevărul.
Trăim într-o Românie a minciunii, în care Președinții țării din ultimii 12 ani sunt dușmanii de moarte ai Prim miniștrilor acestei Țări. Au fost și două excepții când Președinții s-au înțeles cu prim miniștrii, amândouă perioadele de tristă amintire mă refer la perioada 2009-2012 în vremea guvernului Băsescu-Boc și 2015-2016 în perioada Iohannis -guvernul Cioloș. În rest președinții au făcut tot posibilul pentru a pune frâne guvernului, tratând primii miniștrii ca pe inamicii cei mai înverșunați. Pentru a înfrânge cerbiciile primilor miniștrii ocupanții fotoliului de la Cotroceni nu au ezitat să se folosească de instituțiile de forță procuratură și serviciile secrete.
    Dezvăluirile lui Ghiță nu fac altceva decât să ridice puțin vălul de pe aceste lucrături oculte.
O anchetă care să pătrundă în miezul acestor matrapazlâcuri ar duce la prăbușirea actualei clase politice. Dar pentru asta ar trebui ca instituțiile abilitate să meargă până la a se canibaliza. Parlamentul ar trebui să devină Comitetul Salvării Publice la fel ca în timpul revoluției franceze și să nu se uite că are în față pe Robespierre, Danton etc. și la fel ca atunci să trimită în fața justiției pe toți cei care au distrus România, abia după aceea vom putea vorbi despre o Românie curată. Da, este nevoie de un regim al terorii, numai așa putem înfrânge Hidra care a pus stăpânire pe biata noastră țară. Pot fi și forțe externe care sunt implicate, ei și? Suntem cumva colonie, stat sub ocupație? Dacă suntem, să ni se spună cine este ocupantul.
    Dumnezeu să apere România!

joi, 12 ianuarie 2017

Guvernul Grindeanu a debutat cu dreptul. Opoziția debusolată.

    Iarna în acest an nu a vrut să se lupte cu guvernul tehnocrat, a așteptat un adversar pe potrivă și l-a găsit în guvernul Grindeanu. Nici nu s-a instalat bine noul guvern la Palatul Victoria, că furiile iernii s-au dezlănțuit. Miniștrii responsabili cu lupta împotriva vitregiilor vremii s-au așezat la cârma comandamentelor de iarnă și cu o dârzenie mai rar întâlnită la miniștrii noștri cei de toată ziua, au luat zi și noapte măsurile optime pentru a face față invaziei polare. Acolo unde s-au împiedicat de bolovani au fost îndepărtați, chiar dacă acești bolovani erau directori prin diferite centrale. Așa cum viforul bătea liber, tot așa și miniștrii trebuia să găsească sprijin în factorii de răspundere de la nivelul subramurilor ministeriale și a deconcentratelor. Și l-au găsit, ori acolo unde nu a fost și l-au creat prin îndepărtarea piedicilor umane. Din această luptă a lipsit viceprim ministrul Daniel Constantin dar, și el de pe pârtiile austriece a făcut galerie colegilor înzăpeziți în țară, prin urmare, trebuie să fim înțelegători cu el.
    Se vede că iarna nu a vrut să ne facă rău, doar să boteze noul guvern, să-i încerce determinarea și hotărârea. Probabil că opoziția fățișă pe care o face Iohannis noului guvern, nu a convins pe Moș Gerilă. Iarna putea să debuteze încă de pe vremea guvernului Cioloș, i-a fost teamă că va fi lăsată în părăsire și să-și facă de cap pe întreg cuprinsul patriei, ori vifor și căderi masive de zăpada fără ca guvernul să le ia în seamă, nu aveau farmec pentru Baba Iarna. Cred că a stat acolo, la ea, în casă din Laponia și a gândit cam așa ”păi Cioloș și cu Dragu nu au fost în stare să găsească 10 miliarde de lei, dar să se lupte cu viforul, mai bine aștept” , și a așteptat.
    Concomitent cu lupta împotriva pandaliilor vremii guvernul trebuie să facă proiectele de legi necesare aplicării programului de guvernare, sau acolo unde nu există timpul fizic să le facă, să fie adoptate Ordonanțe de Urgență pentru ca aplicarea prevederilor programului să fie în grafic și în același timp să lucreze la buget.
Președintele Iohannis nu are cum să se opună aplicării acestui program, decât prin contestarea legilor  la CCR, nepromulgarea lor și retrimitere în Parlament.
Eu cred că este o politică greșită blocarea aplicării programului  de guvernare PSD-ALDE prin tertipuri politicianiste , de către opoziție.
Faptul că pentru prima dată de la revoluție încoace, avem un partid care a venit cu un program clar de guvernare cu date precise de aplicare, ar trebui lăsat să-l aplice, iar opoziția să taxeze atunci când alianța majoritară sare peste aplicarea unor puncte din program.
     Nereușita aplicării programului din cauza unor contestări fără substanță pe la CCR și retrimiterea legilor în Parlament de către Președinte, ar putea face ca PSD-ul să câștige în fața electoratului, arătând cu degetul spre opoziție ca fiind singurul responsabil de întârzierea aplicării prevederilor programului de guvernare.
Președintele Iohannis și-a amintit că a fost profesor și a chemat pe primul ministru Grindeanu și pe ministrul de finanțe Dragoș Tudorache să îi examineze, cu această ocazie verifica și dacă Dragnea le împărtășise subalternilor săi politici tainele programului de guvernare. Cert este faptul că la sfârșitul reuniunii Iohannis a declarat că elevii au fost promovați, iar el nu va avea nici un motiv să nu promulge legea prin care este eliminată plata contribuției CASS și a impozitului de către pensionarii cu pensie sub 2000 de lei.
     Înțelesesem că tinerii frumoși și liberi urma să demonstreze aseară în București împotriva Avocatului Poporului, motivul? Faptul că acesta a cerut un verdict de constituționalitate asupra legii  90/2001 la CCR. Sincer, mie nu-mi place Victor Ciorbea, dar ăsta nu este un motiv de demitere. Dacă legea este neconstituțională, să fie anulată, iar dacă este constituțională să fie aplicată. Faptul că se cere un punct CCR abia acum, nu este nimic ciudat, ciudat era dacă rămânea așa.
Parlamentul a adoptat legea prin care Guvernul este abilitat să emită OU pe timpul vacanței parlamentare. USR-ul a contestat-o la CCR, în această situație Dragnea a convocat Parlamentul în sesiune extraordinară, astfel guvernul poate emite Ordonanțe de Urgență, aici este o joacă.
     Este o luptă surdă între soroiștii reprezentați cu brio de USR , liberalii debusolați coordonați de și mai debusolatul Iohannis pe de o parte și alianța PSD-ALDE aflată la guvernare pe de altă parte. Nu știu cine va câștiga, dar știu precis cine va pierde, POPORUL.

miercuri, 4 ianuarie 2017

Iohannis are ”guvernul lor”.

     Avem guvern după o întreagă aventură. Încă mai cred că Președintele României este plătit de marțieni, prin urmare pe ei îi reprezintă și nu poporul român, deși mulți ar putea crede, că este cel mai înalt funcționar român. Acest om, mă refer la președinte, a făcut tot ce a depins de el pentru aș bate joc de electoratul român (cei care au ieșit la vot, alții au preferat să stea acasă, a fost alegerea lor). La propunerile făcute de PSD pentru primul ministru, Iohannis a reacționat cu silă și dispreț față de nominalizările făcute de alianța majoritară. În final, folosind tehnica modernă, a transmis un SMS primului ministru desemnat prin care îi ura succes, ignorând voit, cutuma obișnuită prin care o persoană era desemnată candidat de prim ministru.
Guvernul a fost votat de Parlament cu o majoritate zdrobitoare. A urmat ceremonia de la Palatul Cotroceni,  din nou am avut senzația că Iohannis este marțian, până la urmă  depunea jurământul de credință guvernul României, era o întâlnire instituțională, comportamentul președintelui a fost unul de țață, care tocmai s-a certat cu vecinele și acum le întoarce fundul.
Îmi amintesc că atunci când a fost investit ”guvernul meu”, adică guvernul Cioloș (deși era la câteva zile de la tragicul eveniment petrecut în barul Colectiv), după jurământ a curs șampania, la ceremonia de acum  era doar ranchiună.
     Cum spuneam avem guvern, este un guvern asumat politic de două partide PSD și ALDE. Prin urmare mă aștept, să pună în aplicare programul PSD, să guverneze în limitele acelei foi de parcurs.
Tot aud discuția că de fapt, Liviu Dragnea va guverna, da Liviu Dragnea în calitatea lui de președinte PSD va coordona din umbră activitatea guvernului. Dacă guvernul va claca și se va abate de la linia directoare a programului partidului, Dragnea și PSD-ul vor fi cei care vor plăti. Nu vor plăti nici liberalii nici pmp-iști nici soroiștii.
Așa că e bine, să facă o opoziție constructivă, altfel riscă să piardă și ce bruma de puncte mai au.
PSD-ul are un program ambițios, prea ambițios, aș putea spune iresponsabil de ambițios, dar asta nu face decât, să mă bucure, că în sfârșit cineva chiar s-a gândit la România din toate punctele de vedere, social, politic, economic. Ratarea aplicării programului va duce la o dezamăgire generală, va îndepărta de la urne și pe cei 39% care au votat acum, punându-și încă odată (pentru a câta oară?) speranța în partidele politice.
    Despre cei 60% de posibili votanți care nu s-au prezentat la urne nu am nicio considerație. Chiar dacă simțeau că nu sunt reprezentați de partidele politice participante în campania electorală, puteau merge la urne și își anulau votul. Dacă 60% din numărul total de voturi exprimate ar fi fost anulate pentru politicieni ar fi fost un mare vot de blam. Nu au vrut ,să se deplaseze la secțiile de votare, au preferat să stea acasă și să chibițeze. Cred că a sosit vremea când în România să se termine cu hoția, injustiția, talibanismul exacerbat și păcălitul poporului de către partidele politice.
Probabil că programul de guvernare nu va fi aplicat în proporție de 100%, mai ales că a debutat cu stângul din cauza unui președinte iresponsabil, dar dacă 75% din program este aplicat și tot este un pas uriaș înainte.
     Doresc succes noului guvern! Indiferent ce partid îl tutelează, până la urmă este guvernul României, iar obținerea unor rezultate bune vor fi benefice întregului popor. Domnul Președinte Iohannis, dacă este totuși președintele României, va trebui să fie alături de guvern și nu un opozant feroce.
     Un cuvânt aparte pentru  d-na Lia Olguța Vasilescu. Încerc să înțeleg, motivul pentru care ați plecat de la primăria Craiovei, dar nu trebuie, să-i uitați pe acei minunați cetățeni din bănie, care v-au susținut în vremuri de restriște.

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...