miercuri, 7 februarie 2018

Plimbăreţul nostru Preşedinte şi risipa banului public

 
  Preşedintele K.W.Iohannis este de departe cel mai fericit bugetar al României. Cu un salariu foarte mare (comparativ cu al celorlalţi români), cu şofer şi maşină la scară, pază SPP, secretară, purtătoare de tăcere, că oricum nu prea are vorbe de transmis, cu locuinţă luxoasă în vila Lac 3, cu coloană de maşini care îl însoţeşte în fiecare vineri la prânz în drumul său spre iubirea vieţii lui care locuieşte la Sibiu şi apoi îl aduce luni dimineaţă la Bucureşti, este într-adevăr fericit.
Acum domnul Preşedinte este plecat  la rude în Germania, apoi o vizită  prin Tenerife, care, este drept, aparţine de regatul Spaniei chiar dacă se află  în arhipeleagul Canare din Oceanul Atlantic.
Domnul Preşedinte a plecat să se plimbe, să-şi plimbe soţia, să se destindă, să se recreeze, a muncit mult, foarte mult. Îmi amintesc ceremonia de la Cotroceni ocazionată de jurământul guvernului Dăncilă. Domnul Iohannis era ca un ficus pe post de Preşedinte al României, fără ca măcar un muşchi să-i tresară pe faţă a primit dosarele cu jurămintele de credinţă ale miniştrilor, abordând un aer de superioritate şi dispreţ faţă de miniştrii care îi înmânau documentele, le strângea mâinile cu un aer absent, cu gândul la hotelul de 5 stele din Tenerife.
  Domnul Preşedinte din 2014 şi până în ziua de astăzi a ţinut-o tot într-o vacanţă, când nu a fost plecat peste hotare în vreo staţiune de fiţe, s-a odihnit la Cotroceni. Domnul Iohannis, ca Preşedinte, a făcut cheltuielile cele mai mari de când există funcţia de Preşedinte la Cotroceni, după 1989.
Niciun preşedinte nu şi-a permis să facă atâtea deplasări la sfârşit de săptămână pentru a se întâlni cu nevasta. Între noi fie vorba, putea veni soţia la Bucureşti să doarmă cu soţul ei în Vila Lac 3, ar fi costat şi mai puţin, dar cui îi pasă de banii românilor?
  Domnul Preşedinte s-a plimbat prin străinătate, apoi a venit acasă şi s-a odihnit, de lucrat poate lucrează în mandatul viitor în folosul românilor. Acum doar ne tatonează răbdarea. Ce bine era, dacă Preşedintele  ar fi  fost obligat  de lege să facă un raport asupra activităţii sale în faţa Parlamentului! Până la urmă toţi cei care sunt plătiţi din buget trebuie să-şi justifice banii primiţi , trebuie să ne spună câte dude au produs acolo, altfel, domnul Preşedinte îşi poate face de cap în voie pe banii proştilor.
  Aceeaşi obligaţie ar trebui să o aibă şi foştii preşedinţi, pentru că şi domniile lor primesc bani şi încă mulţi pentru simplul motiv că au fost preşedinţi ai României. De ce primesc banii? Ce fac ei pentru salariile uriaşe pe care le încasează? Nu mai discut de maşină cu şofer şi pază SPP, plus secretar şi casă cu birou. Înţelegeam să primească asemenea sume de bani dacă domniile lor ar fi lucrat în continuare pentru binele României  făcând loby, în calitate de foşti şefi de stat, pe lângă liderii statelor străine. Ori ei nu fac nimic din toate astea, nu am auzit de niciunul care să fii primit vreun fost şef de stat în vizită la domnia sa ori ei să fii vizitat vreun stat străin unde să fii avut întâlniri la nivel înalt. Prin urmare, sunt bani aruncaţi pe ferestră, bani din bugetul care se screme să mai pună ceva la pensie sau să investească  în infrastructură. Şi pentru ca tabloul risipei să fie total, în Parlament se eclozează o lege prin care familia fostului rege Mihai să devină Casă Regală cu acte în regulă, mă rog un fel de ONG., iar Majestatea sa Margareta să devină şeful Casei regale cu statut de fost şef de stat şi cu salariul aferent plus Palatul Elisabeta în folosinţă proprie, concesionare pe 49 de ani, cu personalul adecvat plătit de către stat, plus alte ajutoare în total vreo 27 de milioane de euro. Pentru ce naiba dăm atâţia bani? Dacă Majestatea Sa vrea să ajute România o poate face ca persoană privată prin fundaţia Domniei sale. Slavă Domnului are de unde plăti!  Regele Mihai a fost unul dintre regii norocoşi. Ludovic al XVI-lea a fost decapitat, Nicolae al II-lea împuşcat, etc. Nu trebuie să facem din România o struţo-cămilă, o republică şi monarhie la un loc. Dacă acum este republică aşa să rămână, dacă peste un an va fi monarhie, monarhie să rămână.
  Nu-l înţeleg pe Dragnea şi întreg PSD-ul, de unde naiba a apărut dintr-o dată această iubire pentru monarhie când este ştiut faptul că social-democraţii, socialiştii în general, îl consideră pe rege ca fiind primul exploatator, atunci cum devine chestia?

  Încă o frază şi închei, am observat că televiziunile şi primarul  general al capitalei se adresează prinţesei Margareta cu Majestate, întreb, pentru a nu o pune într-o situaţie delicată pe prinţesă: este corectă această formulă de adresare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...