miercuri, 28 martie 2018

Diplomaţi ruşi declaraţi persoana non grata şi trimişi în Rusia de către SUA în loc de condoleanţe pentru victimele din oraşul Kemerovo.


  Marea Britanie a decretat că  cetăţeanul rus  Serghei Skripal, care făcea spionaj dublu pentru Rusia şi Maria Britanie,  a fost omorât de către ruşi. Încă nu s-a dovedit acest lucru, dar americanii deja au luat măsura expulzării unor diplomaţi ruşi acreditaţi la Washington, Marea Britanie la fel, ţări din UE s-au aliat SUA şi Regatului Unit şi au expulzat diplomaţi ruşi. România, la fel ca martie care nu lipseşte din post, a expulzat un diplomat rus.
  Chestiunea cu suprimarea unor agenţi(spioni), care nu mai folosesc statului care i-au trimis pentru că au fost prinşi făcând joc dublu, e veche. Nimeni nu a demonstrat că ruşii au suprimat pe Serghei şi  pe fiica sa, substanţa care ar fi putut provoca moartea celor doi a fost găsită şi în trupul lui Michel Jackson şi în multe alte locuri. Mă întreb de ce naiba atâta grabă în a expulza diplomaţii ruşi, mai ales din partea SUA, acum când Rusia trece printr-o mare tragedie. Duminică în oraşul Kemerovo din Siberia a izbucnit un incendiu într-un mall, aici au murit 41 de copii, dar bilanţul tuturor morţilor şi răniţilor este mult mai mare. În Rusia s-a decretat  doliu pentru astăzi 28 martie 2018.
  Reiau, duminică 25 martie a  izbucnit  un incendiu într-un mall din Siberia, aici au murit 41 de copii şi mai mulţi adulţi. Luni întreaga Rusie era răvăşită de catastrofa din oraşul Kemerovo, atunci SUA în loc să trimită condoleanţe familiilor ruse care au avut de pătimit de pe urma incendiului, a transmis Kremlinului că le-a expulzat 60 de diplomaţi ca urmare a uciderii de către Rusia a dublui spion. Chestiunea este ipotetică, încă nu s-a stabilit că într-adevăr substanţa cu care a fost otrăvit Skripal şi fiica sa ar fi provenit din Rusia şi a fost administrată de către agenţi ruşi.
Asta îmi aminteşte de bombardamentele asupra Serbiei din ziua de Paşti a anului 1999. Încă o dată SUA a demonstrat că nu are nimic sfânt. Nici nu poate avea ceva sfânt, un popor care a nimicit al popor pentru a-i fura pământul şi ţara. Americanii adevăraţi încă mai trăiesc în rezervaţii. Graba de a încrimina Rusia mi se pare suspectă, cred că se aştepta un motiv pentru a provoca Rusia. Poate că serviciile secrete ruse, din raţiuni de stat, şi-au omorât spionul, sigur, este de plâns soarta fetei lui Skripal, dar de când îşi fac nord americanii probleme pentru crimele colaterale? Oare în Irak, Afganistan şi alte state câte victime colaterale or fi provocat armatele SUA şi a aliaţilor? Skripal ştia ce îl aşteaptă în cazul în care devenea agent dublu, îşi asumase consecinţele. Toate astea dacă cu adevărat a fost omorât de către ruşi, dar la fel de posibil este ca spionul Skripal să fii fost omorât de serviciile britanice sau chiar de ce cele americane. Lumea spionajului este foarte complicată, iar a politicii este întortocheată de adevăratelea. Orice rezultat va avea ancheta făcută de procuratura britanică fără să colaboreze cu partea rusă va fi contestată.
Şi România s-a grăbit să expulzeze un diplomat rus, suntem cu turma? Bulgarii nu au procedat aşa, de ce ne tot ne insinuăm ca duşmani ai Rusiei? Ce câştigăm dintr-un eventual conflict cu marea putere din est? Ar trebui să avem o politică mult mai abilă şi mai alunecoasă, nu suntem în măsură să fim declaraţi duşmani de către ruşi. Rusia lui Putin nu este Rusia anesteziatului Elţân. După aproape 20 de ani de domnie a lui Putin Rusia arată cu cu totul altfel, este stabilă şi destul de bine înarmată.
Nu înţeleg de ce SUA vrea cu tot dinadinsul să trezească ursul rusesc, ce crede că va câştiga? Nimic!
  Ţine neapărat SUA să „încălzească” războiul „rece”, doar pentru a demonstra că este cea mai puternică ţară?
  Doi titani ai războiului au încercat să cucerească Rusia, Napoleon şi Hitler. Amândoi au clacat lamentabil, amândoi s-au autodistrus. Natura însăşi apără Rusia. Bun, până la urmă se luptă SUA / NATO cu Rusia, noi suntem în NATO, automat va trebui să luptăm de partea NATO, cu ce dracu luptăm? Aţi auzit dacă am importat şi prăştii din SUA?
Ruşii îşi plâng morţii din Kemerovo, SUA et co. le expulzează diplomaţii, astea sunt condoleanţele lor. Aşa înţeleg ei să participe la durerea unui popor care a suferit o gravă tragedie. Puteau aştepta să se „răcească” proaspăta durere, apoi puteau lua ce măsuri voiau împotriva Rusiei.
Aştept finalizarea cercetărilor la Londra, abia atunci putem discuta despre vinovăţie.
Înconjurarea Rusiei din toate părţile şi aşezarea de baze militare SUA-NATO în imediata graniţă a Rusiei, nu sunt făcute să ne aducă liniştea, ci neliniştea.


Un comentariu:

  1. INCENDIUL A FOST PROVOCAT DE SERVICIILE DE SPIONAJ ALE SUA Asa cum a fost provocat si cel din tara noastra . Pe unde au trecut americanii a lasat numai distrugeri .Noi ne laudam ca sunt partenerii nostrii stategici dar ar fi bine sa ne aducem aminte de bombardamentele din timpul celui de al doilea razboi mondial asupra zonei petrolfere Ploiesti .Ce bunastare a adus SUA in IRAQ ,SIRIA , LIBIA . ?

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...