luni, 26 martie 2018

La mulţi ani Alteţă!


                           
 
  Vă doresc sănătate şi viaţă lungă!  Antena 3 , dar şi alte televiziuni ne spuneau că : „Principesa Margareta în urma decesului fostului rege al României, Mihai I, a devenit regină, fiind prima în ordinea succesiunii la tron, şi custodele coroanei.
În concluzie mass media se adresează principesei cu apelativul „Majestatea sa”.  Prin acest articol nu vreau să fiu răutăcios, vreau doar să înţeleg lucrurile care sunt şi aşa foarte încurcate în România. Un singur lucru era cât de cât clar, faptul că România este o republică, acum tinde să se complice şi acesta.
De ce ar trebui ca Principesa să fie numită regină? Conform dex şi al uzanţelor regina este: 1) soţia unui rege. 2) femeie care deţine prerogativele unui rege, fiind suverana unui regat. În cazul nostru, Principesa Margareta nu este soţia unui rege  ci al unui Duda. România este republică, nu este un regat.
Nu poate fi  apelată cu „majestate” nici pentru faptul că este custodele coroanei. Conform dex custode este: 1) paznic, 2) persoană însărcinată cu paza şi păstrarea unor bunuri (mobile) la muzeu, bibliotecă, 3) persoană  însărcinată cu paza unui obiect aflat sub sechestru.
Coroana regală a României pe care a purtat-o Carol I se află în custodia muzeului de istorie, prin urmare nu ştiu cum ar putea fi custodele ei şi Principesa Margareta.
  Ne place să ne jucăm de-a regalitatea, poate o fi bună, nu am trăit în acea perioadă, dar am apucat să văd cum se trăise atunci şi pot să afirm cu tărie că satul românesc era în feudalism ca relaţii sociale şi mod de viaţă. Nu vreau să critic regalitatea, toţi politicienii acelor vremuri sunt vinovaţi. Degeaba se încearcă cosmetizarea unor evenimente tragice din istoria apropiată a României, ele au existat. În 1907 se aruncă vina pe evrei pentru răscoala ţăranilor, aşa o fi, dar evreii nu erau sub incidenţa legilor? Indiferent de cine a fost vinovat e clar că regele şi politicienii nu au gestionat bine evenimentele, iar rezultatul s-a soldat cu morţi, cu mulţi morţi. 1929, 1933 au murit muncitori, cinci, şase, zece, doar unul nu contează, acolo s-au produs crime, mâinile politicienilor, ale guvernanţilor de atunci, au fost pătate cu sânge. Că Vasile Roaită a fost erou sau nu, nu are importanţă, important este că a murit un tânăr şi nimeni nu a plătit pentru crimă(e).
  M-am înfierbântat. Sigur că Principesa Margareta nu are nicio vină pentru asta, dar să nu uite că ceea ce moşteneşte provine în cea mai mare parte din munca poporului român şi pentru asta este datoare să-l slujească cu toată forţa alteţei sale. Poporul român nu-i datorează nimic prinţesei, poate nici tatălui său, deşi aici e de discutat, domnia sa este datoare acestui popor care i-a dat posibilitatea ca acum, să aibă o bătrâneţe liniştită. Nu voi fi niciodată împotriva principesei Margareta atâta timp cât se comportă ca o persoană particulară, ceea ce este de fapt. Trebuie să recunosc că alteţa sa s-a comportat cu destulă modestie, cu bun simţ şi respect pentru valorile culturii noastre. Poate înţepenitul de Duda să lase altă împresie, mai ales pe aceea de eminenţă cenuşie, păcat, e posibil să piardă. Ştiu că este dornic de mărire a demonstrat-o în 2009 când a vrut să candideze la funcţia de Preşedinte al republicii. Domnule Duda, atunci dumneata ai recunoscut de fapt forma de guvernare a României-Republica. Mare greşeală, la fel de mare ca a aşa zisului prinţ Paul care şi el fusese candidat la funcţia supremă în stat şi la fel de mare ca a liberalui Radu Câmpeanu care chema pe regele Mihai să candideze la funcţia de Preşedinte al României.
  Alteţă, liderii politici Dragnea şi Tăriceanu au făcut un proiect de lege prin care cer recunoaşterea Casei Regale a României ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică şi recunoaşterea Dumneavoastră ca Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui şef de stat. Refuzaţi public această ofertă otrăvită, rămâneţi independentă  mai ales financiar, altfel riscaţi să intraţi în slujba politicienilor, chiar dacă nu o veţi face, aşa veţi fi etichetată pentru că veţi primi bani de la guvern.
Principesă, faceţi-vă un ONG puternic, aveţi un nume curat, aveţi bani din care să trăiţi, nu intraţi în troaca porcilor, fiţi deasupra bătăliilor politice, fiţi deasupra mizeriilor politice, fiţi o persoană augustă, guvernaţi, domniţi ca o regină de la Săvârşin, nu acceptaţi pomeni guvernamentale. Pentru că o indemnizaţie primită de la guvern ca fost şef de stat este o pomană pentru Dumneavoastră şi asta vă va crea obligaţii faţă de aceea care vă plătesc. Nu vă trebuie aşa ceva, cum nu vă trebuie nici Palatul Elisabeta cu slugi plătite de către guvern, fiţi sigură că personalul ar avea stele pe umăr, iar serviciile secrete ar şti tot ceea ce faceţi Dumneavoastră.
  La mulţi ani Alteţă! Rămâneţi regina Săvârşinului, iar dacă veţi putea, deveniţi regina morală a naţiunii române!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...