miercuri, 4 aprilie 2018

Scorpia VI


   S-a întors la masă lângă băieţii lui, nu mai avea niciun chef, a stat tăcut toată seara, deşi băuse destul de mult, vodca nu reuşise să-i descleşteze gura. În zadar  cheflii lui prieteni  încercau să-l provoace cu glumele şi bancurile  auzite de la alţii, Andrei a rămas tăcut toată seara. Când s-a despărţit de tovarăşii de pahar, era la fel de treaz ca atunci când intrase în cârciumă.
Trecuseră trei zile de la despărţirea de Magda, Andrei era tot neliniştit, continua să meargă cu băieţii la „una mică” mai mult din reflex, nu mai bea mult, stătea ore întregi cu ochii fixaţi într-un punct din tavanul afumat al cârciumii de mahala.
Acasă răspundea mecanic la întrebările soţiei, nu răspundea la provocările ei, mânca dus pe gânduri, avea privirea pierdută, meditativă. Se vedea că îl frământa ceva, deşi l-a chestionat foarte mult, Flori nu a putut scoate nimic de la el. Avea o bănuială, Andrei se îndrăgostise de Magda. Viermele geloziei a început să roadă, deşi ea ceruse fetei să-i seducă soţul, acum când observa schimbările din comportamentul lui Andrei, deja o vedea pe Magda între ei. Flori se trezise la realitate, era o realitate pe care nu o bănuise a fi atât de crudă. Fără să se controleze începuse să-şi muşte buzele, abia când simţea durerea realiza ce face. Încă nu ştia cum va reacţiona bărbatul, dacă  ea va scoate cu totul ispita din joc. Era încă prea devreme pentru a interveni. Nu-i rămânea decât să strângă din dinţi, să-şi muşte buzele şi să meargă mai departe.
  A hotărât să se întâlnească cu Magda, să vadă în ce apă se scaldă, o interesa dacă şi fata este la fel de melancolică ca Andrei. Nu a sunat-o direct, nu avea curajul să stea faţă în faţă cu „medicamentul” trimis de ea propriului bărbat, încolţise invidia, se crezuse mai tare, nu era şi asta pentru că încă îl iubea pe Andrei.  A sunat-o pe Mari cu rugămintea    convoace la o discuţie pe Magda pentru după amiaza acelei zile.
La ora fixată a intrat în apartamentul prietenei sale. Mari şi Magda erau aşezate comod pe canapea cu cafelele în faţă. S-au ridicat când Flori a intrat în sufragerie, Mari, expansivă, a venit cu braţele deschise în întâmpinarea prietenei sale, Marga , timidă, s-a apropiat de Flori, i-a întins o mână moale şi s-au îmbrăţişat convenţional şi rece, s-a simţit o anumită stângăcie în gestul lor. Zâmbetul Magdei a dispărut la vederea feţei lui Flori.
-Ia loc Flori, ce faci, cum mai este acasă, ce face Andrei? Mari simţise că între cele două fete apăruse gelozia, cu exuberanţa ei voia să le facă să vorbească.
-Flori, cred că am greşit când am acceptat rolul de ispită pentru Andrei, văd că mă priveşti ca pe o rivală, nu îţi sunt, încă, nu ştiu ce va fi mai departe.
-Ai fi în stare să îmi iei bărbatul? Flori se înfierbântase, privea cu răutate spre Magda.
-Este o neînţelegere la mijloc, fetelor haideţi să ne calmăm. Flori, tu ai rugat-o pe Magda să se dea pe lângă bărbată-tu, acum, ce ai?  Îmi pare rău că m-am băgat în ciorba ta, doar din dorinţa de a te ajuta am băgat fata asta în această aventură. Magda, care este situaţia cu Andrei, ai reuşit să vorbeşti cu el?
-Da, am vorbit, sinceră să fiu, mi-a plăcut mult de el ca bărbat. Cred că poate fi salvat, dar pentru asta va trebui să mă mai revăd cu el. Când m-am despărţit de Andrei i-am spus că nu ne vom mai întâlni. Îmi este teamă de mine, nu ştiu cât de mult mă pot stăpâni, da, are dreptate Flori, este posibil să se nască o iubire între mine şi bărbatul ei care va fi foarte greu de gestionat. De aceea nu i-am promis că ne vom mai întâlni. Nu l-am văzut de două zile. Am să mă opresc aici.
-Ce părere ai Flori de spovedania Magdei? Cum vei proceda?
-Nu ştiu, sunt sigură că dacă fata dispare, se va afunda şi mai rău în băutură, va fi o nouă lovitură pentru el. Acum este melancolic, tot timpul este cu gândul departe, răspunde monosilabic la întrebări, iar de multe ori este pe lângă subiect. Nu sunt pregătită să-l pierd definitiv. În fapt Andrei nu mai există pentru mine şi copii, dar nu cred că voi suporta să-l ştiu în braţele altei femei. Pe de altă parte cine sunt eu să chinui două suflete. Este clar că Magdei îi place de soţul meu, este deasemeni de apreciat că s-a retras când a simţit pericolul. Că Andrei este îndrăgostit de Magda, sau aproape, este evident, comportamentul lui spune tot. Sunt într-o mare dilemă, nu ştiu cum să procedez. Altă femeie în locul meu divorţa, împărţea totul şi căuta să o ia de la capăt. Nu ştiu de ce mă încăpăţânez să-l scot din mocirlă pe Andrei. Dacă el vrea să bea şi să se distrugă, să bea dom’ le! E viaţa lui şi face ce vrea cu ea!
Magda, din partea mea eşti liberă să faci ce vrei, evident că nu vom mai fi prietene, dar nici nu îţi voi purta pică! Fetelor, vă mulţumesc pentru găzduire, vă doresc o după amiază frumoasă! Demnă, Flori a părăsit sufrageria, puţin mai târziu s-au auzit tocurile pantofilor când coborau scara.
În cea de-a treia zi de când nu o mai văzuse pe Marga, Andrei a intrat la fel de posomorât în cârciumă ca şi în celelalte două, s-a oprit în uşă, a rotit privirea prin tot salonul,apoi a mers la bar:
-Nu a venit nici azi? Andrei era dezamăgit, palid şi tras la faţă, vocea îi tremura uşor.
-Nu a venit, îmi pare rău! Domnu’ inginer, chiar vreţi să o mai vedeţi? Vă este cu adevărat dor de ea?
-Da, doamnă, fac orice pentru a o mai întâlni.
-O iubiţi?
-Nu ştiu dacă o iubesc, ştiu că trebuie să o văd, că ard de dorinţa de o simţi în apropierea mea.
-Vă ard ochii domnu’ inginer, începeţi să iubiţi, aş vrea să vă ajut, însă nu pot, nu am dezlegare de la Marga. Ştiţi, mi-a lăsat numărul de telefon, însă a uitat să mă autorizeze să vi-l dau, este adevărat că, nici nu mi-a interzis. Domnu’ Andrei, vă iubesc în tăcere de mult timp, de ce nu v-aş păstra pentru mine, în loc să vă trimit în braţele Magdei?
-De ce mi-aţi făcut cunoştinţă cu fata, dacă nu jucaţi cinstit?
-Sunteţi om cu carte multă, cine va spus dumneavoastră că în dragoste se joacă cinstit? Pentru mine, dumneavoastră, domnule inginer, aţi fi un trofeu. M-am săturat să mă încalec cu toţi analfabeţii, vreau ceva rasat, un bărbat care să facă dragoste cu mine, nu sex.
-Doamna Matilda, mă surprindeţi, niciodată nu mi-aţi dat de înţeles că aţi avea anumite sentimente pentru mine...
-Nu credeam că puteaţi fi abordat, abia acum am văzut că sunteţi un om cu sentimente, cu sensibilitate. Vă vedeam rece şi sobru, doar când vă pileaţi vă rătăceaţi cu privirea în decolteul meu. Matilda a încheiat discuţia aranjându-şi rochia şi scoţând mai mult în relief enormi ei sâni albi şi pufoşi.
Andrei privea tâmp la Matilda, nu mai înţelegea nimic.
-Vă dau numărul ei de telefon, dacă, diseară după ce închid, ne întâlnim în separeu. Facem târgul? Pentru că până la urmă asta va fi, o înţelegere.  Dacă veţi veni, vă dau numărul şi vă promit că vă susţin pe lângă Marga, vă voi fi un ambasador loial. Sunteţi un capriciu al meu, vreau să mi-l satisfac, acum mergeţi la masă, băuturile vor fi din partea mea, totuşi, nu aş vrea să beţi prea mult. Matilda l-a învăluit într-o privire tandră, apoi cu un zâmbet lasciv l-a invitat să meargă la masă. Nu a uitat să-i şoptească: te aştept!
  Timpul a trecut greu, băieţii cântau şi vorbeau tare, în local era hărmălaie ca de fiecare dată când se ajungea la o oră târzie şi o cantitate mare de alcool băută. Andrei băuse puţin, pentru a nu mai fi chestionat de băieţi  de ce nu bea, a vărsat un pahar cu vodcă sub masă, iar altul într-un ghiveci cu flori care era pus pe un suport în stânga lui. În alte condiţii s-ar fi culcat cu Matilda, ar fi fost chiar bucuros să se joace cu sânii ei uriaşi, însă acum i se părea o impietate, o trădare faţă de Magda. Târziu în noapte s-au decis să plece, după ce şi-a luat rămas bun de la băieţi, a intrat  pe furiş în separeu.
  Matilda, după ce a încuiat uşa localului prin interior, a venit şi ea. Era binedispusă, când a dat cu ochii de inginer, faţa i s-a luminat într-un zâmbet larg. S-a apropiat de bărbat, era frumoasă în maiestatea ei de ţigancă parvenită, l-a prins de mâini şi l-a apropiat de ea. Îl privea în ochi, cu ochii ei mari şi negri, se simţea  dorinţa în toată fibra femeii . A apăsat buzele ei cărnoase pe buzele subţiri ale lui Andrei într-un sărut  pasional şi posesiv, instinctiv bărbatul a răspuns sărutului. Puţina vodcă băută îl ajuta să intre în jocul Matildei. Pentru a o revedea pe Magda era dispus să facă orice, până la urmă mult râvnise la sânii Matildei, acum îi avea în faţa lui liberi de sutien, uriaşi, plini, albi, mătăsoşi şi plăcuţi la pipăit.
Femeia îl sufoca cu sărutările ei pătimaşi şi fierbinţi, sângele fierbinte, ţigănesc, o făcea năvalnică. Andrei s-a lăsat purtat de val şi s-a abandonat cu totul în braţele Matildei.
Parolistă, patroana în timp ce se îmbrăca, i-a înmânat o carte de vizită bărbatului. Se vedea fericirea pe faţa ei, deşi ştia că nu-l va mai avea niciodată în pat pe Andrei, era bucuroasă că reuşise să-l aibă acum, e drept mai mult cu forţa.
-Nu te supăra pe mine că te-am şantajat, altfel nu te aveam, îmi doream de mult acest lucru. Domnule inginer, pentru mine sunteţi ca o perlă pe care o voi pune pe inima mea. Sunteţi, recunosc, un trofeu, cel mai mare şi mult visat  câştigat de mine. Spuneţi-mi! Chiar regretaţi această seară petrecută cu mine?! Femeia era extaziată, când îi vorbea cu „tu” când cu „dvs.” Nu se putea controla, îl dorise prea mult, acum era fericită.
-Nu, nici vorbă, trebuie să recunosc că au fost momente în care te doream, mă bucur că s-a întâmplat, am să te rog, totuşi, ca niciodată să nu mă mai provoci, nu aş vrea să te refuz, asta m-ar durea. Matilda, vin de mult aici, niciodată nu mi-ai dat de înţeles că mă vrei, m-ai lăsat să mă înec în băutură, eram unul dintre Scarfaşi tăi. Acum, când inima mea a tresărit, a ieşit din amorţeala alcoolului şi asta nu ţi se datorează, nu voi trăda pe aceea care m-a făcut să simt că am, iarăşi, un motiv pentru care să trăiesc.
Îţi mulţumesc pentru tot, voi continua să vin ca simplu client.
-Staţi liniştit domnu’ inginer, nimeni nu va şti ce s-a întâmplat aici, aveam un capriciu, mi l-am satisfăcut, acum gata, fiecare pe drumul lui. Dacă pot, vă ajut în relaţia cu Magda, doar aşa, să moară Scorpia de necaz. Noapte bună domnu’ inginer! Matilda s-a apropiat de el, l-a cuprins cu braţele ei grăsuţe pe după gât, apoi l-a sărutat apăsat pe gură, asta ca să mă ţi minte! mai spuse femeia.
Din bun simţ Andrei nu s-a grăbit să scape din înlănţuirea puternică a Matildei, mâinile grele şi calde ale patroanei îl ţineau prizonier, abia după ce a fost pupat pe amândoi obrajii a fost lăsat liber.
Femeia i-a aranjat cu cochetărie gulerul la cămaşă, apoi l-a lăsat să plece.
Era târziu în noapte, afară era răcoare, Andrei s-a cutremurat puţin, apoi s-a frecat cu mâinile pe braţe şi a întins pasul spre casă. Uşa era descuiată, a intrat uşor să nu deranjeze pe cei care dormeau, din sufragerie  răzbătea  o fantă palidă de lumină pe sub uşă. S-a dezbrăcat în hol, apoi a mers la baie, s-a schimbat în pijamale după ce s-a spălat. A deschis uşa, neunsă a produs un scârţit care s-a oprit direct în creieri, a strâns din dinţi, spera să nu scoale nevasta. A ieşit tiptil şi cu paşi de pisică a  plecat spre dormitor, când s-a apropiat de sufragerie s-a deschis uşa, în cadrul ei stătea Scorpia cu mâinile în sân într-o cămăşuţă foarte scurtă având un decolteu amplu.  Cămaşa, din mătase naturală trandafirie, o îmbrăca doar în momentele în care voia să facă dragoste cu Andrei. Nu o mai îmbrăcase de mult, după discuţia cu Maria şi Magda a simţit că este momentul să facă un ultim asalt asupra redutei în care se transformase bărbatul ei.
Apariţia femeii l-a surprins:
-Ce este cu  tine, nu dormi? Andrei era chiar deranjat de apariţia femeii îmbrăcată provocator. Pentru prima dată simţea că femeia vrea să-l posede cu forţa.
-Nu dorm, te vreau în noaptea asta, tânjesc de mult după o îmbrăţişare de la tine, mă ocoleşti de prea mult timp. De unde vii la ora asta? Şi din câte pot observa eşti treaz. Cum se face că la ora unu din noapte, cât este ceasul acum, tu nu eşti beat? A, nu mai mergi la cârciumă, acum ai fost la femei, sigur că da, domnul se distrează, ce-i pasă că acasă are o femeie tânără care aşteaptă seară de seară o mângâiere, o sărutare, o îmbrăţişare. Flori s-a apropiat de el, l-a luat în braţe mai mult forţat, l-a strâns la pieptul ei, atunci a simţit mirosul de parfum străin. Andrei unde ai fost? Te rog să-mi spui, ăsta este mirosul patroanei tale, doar ea are parfumul ăsta infect. Ai fost cu aia cu ţâţele cât găleata? Va să zică, cu ea mă înşeli nenorocitule de ani de zile, din cauza ei nu mai am eu trai bun în casă. Ea a coborât norul supărării , ea a adus furtuna între noi. Cum de nu mi-am dat seama până acum? Este adevărat? Flori s-a oprit cu greu din hemoragia verbală. Privea cu răutate la bărbatul ei pe care îl iubise din adâncul fiinţei, pe care, undeva în adâncul sufletului încă îl mai iubea, însă mirosul de parfum străin pe care el îl răspândea o făcuse să-şi piardă raţiunea. Tu mă înşeli Andrei...preferam să te ştiu un beţiv, cel puţin ştiam că nu eşti al meu, însă nici al altei femei. De ce mă chinueşti omul meu drag? Spune dracului ceva! a strigat Flori la el în timp ce a luat o vază pe care a aruncat-o în direcţia lui, o mişcare scurtă a capului făcută de bărbat a fost suficientă pentru aş păstra capul întreg şi în locul lui să se spargă oglinda de la un suport de haine care era pe hol.
-Ho, nebuno! Ce vrei? În ultimii cinci ani nu ai ştiut altceva decât să mă cicăli, orice făceam nu era bine. Dacă îţi cumpăram un cadou nu îţi plăcea, dacă nu îţi cumpăram ţipai la mine că nu sunt atent, că te consider o proastă. Am luat bilete să mergem pe litoralul bulgăresc în iulie acum patru anii, două luni până când a venit ziua să plecăm m-ai ţinut în vârful opincii că nu trebuia să cumpăr bilete pentru bulgari în iulie că este prea cald, mai bine cumpăram bilete pentru Austria să mergem în Alpi.
Anul următor m-am înscris pentru un sejur de zece zile în luna iulie să-l petrecem în Austria, când să plecăm, ai pornit scandalul că vezi Doamne au anunţat meteorologii că în staţiunea Innsbruck va ploua şi că eu sunt de vină, trebuia să-mi dau seama că în general la munte plouă mai mult ca la mare şi ar fi trebuit să mergem pe litoral în Turcia. Femeie m-ai înnebunit, da te înşel, sunt în stare să te înşel şi cu femeia care face curăţenie pe stradă, dacă îmi poate aduce liniştea. M-ai făcut să-mi iau lumea în cap, aşa am picat în patima băuturii, tu m-ai împins nenorocit-o în braţele desfrâului, tu cu dorinţa ta de a mă patrona, de a mă dirija, nu conta că este bine sau rău, conta doar să fac ca tine, iar dacă nu era bine, mă certa-i pe mine, că nu trebuia să fac cum mi-ai spus, că vezi Doamne, tu eşti un cap de muiere şi eu nu trebuia să mă iau după tine, adică tot eu picam rău. Auzi, Scorpia dracului ce eşti, mi-ai mâncat sufletul! Nu te mai vreau! Da, Matilda nu este frumoasă ca tine, nu este deşteaptă şi pregătită intelectual ca tine, însă ştie să respecte un om. Tu nu şti, eşti posesivă, despotică şi abuzivă, eşti tot ce este mai rău pe lumea asta!
Vrei să fim amândoi din nou, vrei să trăim în armonie, să ne iubim ca odinioară? Dacă vrei, adu-mi înapoi pe Flori a mea cu care m-am căsătorit din dragoste!  Adu-mi înapoi fata scumpă care mă aştepta cu zâmbetul pe buze  când veneam  acasă de la serviciu! O vreau pe iubita mea de atunci, de când eram săraci şi care ştia cu un zâmbet şi un sărut să-mi aline foamea! Unde este nevasta mea pentru care am jurat în faţa ofiţerului stării civile că voi fi cu ea până ce „moartea ne va despărţi”? Când vei redeveni femeia de atunci, să-mi spui şi voi veni în genunchi la tine, până atunci nu vei fi altceva decât o scorpie, este adevărat, una foarte frumoasă în ambalajul ei natural, dar cu un suflet  întunecat, rău şi despotic. Şi acum gata! Vreau să mă culc! Pleacă din faţa mea! Încă eşti o ispită dulce, dar acră în conţinut!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...