joi, 10 mai 2018

Domnule Iohannis, a venit timpul, să-l rugaţi pe penalul Ponta să vă ierte.


  S-a mers prea departe, sunt prea multe vieţi distruse, călcate în picioare, umilite şi supuse oprobiului public. După achitarea judecătorilor Bârsan după o anchetă şi un proces care au durat cinci ani, azi au fost achitaţi, e drept în primă instanţă, doi foşti demnitari ai guvernului României, fostul premier Victor Ponta şi Dan Şova. Ieri fusese achitat, prin hotărâre definitivă, fostul ministru Tudor Chioariu. Cu ceva timp în urmă, după luni de arest şi un proces lung a fost achitat Dan Radu Ruşanu un alt fost demnitar al României.
Toate aceste achitări ne aduce speranţa că justiţia începe să devină independentă, iar protocoalele încheiate între SRI şi insituţiile din magistratură nu mai produc efecte şi încă un lucru demn de menţionat este plecarea Lidiei Stanciu din fruntea ÎCCJ, prin aceasta colaborarea dintre structurile DNA şi instanţele de judecată NU MAI FUNCŢIONEAZĂ.
Aş vrea să mă întorc în timp şi să rememorez zilele când premierul României era umilit la intrarea în sediul DNA, prin percheziţia coorporală la care era supus în faţa presei care era prezentă la percheziţie, fiind anunţată din timp de sosirea lui Ponta la DNA.  Spectacolul regizat în amănunt pentru o telejustiţie, un fel de circ pentru fraieri.
Un alt fapt a fost ieşirea publică a lui Iohannis prin care îi cerea demisia lui Ponta pentru că este penal. Domnule Iohannis, cum poţi privi în ochi mulţimea când te şti că eşti destul de maculat şi dumneata cereai demisia unuia care, iată, justiţia spune că nu este VINOVAT. Cum ai putut spune că a fost nevoie citez:”să moară oameni pentru ca Ponta să-şi sdea demisia”. Timpul a demonstrat că Ponta a fost nevinovat, este al doilea dosar în care este achitat, iar măsurile luate în timpul guvernării lui în cea mai mare parte au fost bune. Sigur au fost şi greşeli, dar greşeli face până şi Iohannis care nu produce nimic, dar un om care munceşte.
  Un procuror adus din provincie şi instruit să distrugă un om, mă refer la Unchieşelu în cazul lui Ponta, dar şi ceilalţi procurorii care au întocmit dosare în pofida legii, cum răspund pentru distrugerea vieţilor judecătorilor Bârsan, Chioariu, Dan Radu Ruşanu, Ponta, Şova şi ceilalţi pe care nu-i mai enumăr?
Sigur că în toate ţările există achitări. Dar când achitările vin pe bandă, realizăm că dosarele penale prin care au fost trimişi în judecată au fost făcute unor oameni politici doar pentru a fi îndepărtaţi din funcţiile pe care le ocupă, aceasta naşte suspiciuni care conduc spre intenţia de distrugere în mod voită a carierelor şi vieţilor celor încriminaţi ,prin fabricarea de probe, aici nu vorbim de greşeli, vorbim de rea intenţie.
Procurorii care au încheiat rechizitoriile cu  trimiterea în judecată a inculpaţilor împreună cu şefii lor care au supervizat dosarele, trebuie anchetaţi pentru abuz în serviciu şi fabricare de probe, sigur astea vor fi stabilite de cei care îi vor ancheta.
Nu se poate să privim cu îngăduinţă faptul că zeci de oameni sunt pângăriţi şi puşi la zidul infamiei fără ca cineva să plătească. Nu am auzit de nicio demitere a procurorilor care au anchetat pe soţii Bârsan, Chioariu, Dan Radu Ruşanu, aici nu mai poate fi vorba de demisie ci de demiterea celor care în mod intenţionat au distrus carierele celor de mai sus menţionaţi şi a altora ca ei.
Laura Codruţa Kovesi trebuie să înţeleagă că a condamnat şi arestat pe bandă cât a fost în vigoare protocolul cu SRI şi cât timp ÎCCJ a fost condusă de o femeie care se subordonase, din motive care îmi scapă, sau poate nu, DNA cu întreg sistemul judecătoresc. Prin plecarea d-nei Stanciu, apoi scoaterea la lumină a protocoalelor secrete, justiţia din România s-a eliberat putând să judece în litera şi spiritul legii  fără teama că vor fi arestaţi de procurori, dacă nu dau sentinţele pe care le vor aceştia.
În lumina celor spuse aici consider că foarte mulţi oameni au fost închişi la ordin, iar alţii şi mai mulţi au rămas liberi fiind ocrotiţi de diverse instituţii.
Doamna Kovesi a demonstrat încă odată că stăpâneşte un departament înregimentat la ordin politic. Misiunea acestei doamne în fruntea DNA trebuie să înceteze, demisia de onoare fiind un act prin care îşi asumă erorile pe care subalternii dumneaie aduşi cu surle şi trâmbiţe doar pentru a face dosare politice au eşuat. Execuţiile politice trebuie să înceteze! DNA trebuie reformat, regândit, reorganizat.
Vorba unei alte „beneficiare” a abuzurilor DNA mă refer la bătrâna Cociorvan, între timp a decedat, la DNA trebuie schimbată şi mătura.
Chiar aşa , DE CE NU SE POATE FACE CURĂŢENIE? PÂNĂ CÂND MAI ACCEPTĂM CA OAMENII SĂ FIE UMILIŢI ŞI BATJOCORIŢI, DOAR PENTRU PLĂCEREA UNUI UNCHIEŞEL ŞI A ŞEFEI LUI KOVEŞI?
Domnule Iohannis a venit timpul să îi cereţi scuze penalului de Ponta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...