luni, 4 iunie 2018

A fi sau a nu fi revocată


  Se bate apa în piuă de câteva zile de când Curtea a decis că Iohannis trebuie să o revoce pe Kovesi.
Vreau să precizez că nu este vorba de lovitură de stat, nici măcar de o lovitură de pumn, este vorba de revocarea unui om Numit la un moment dat într-o funcţie, fie ea şi de şef DNA, pentru necunoscători, DNA înseamnă Departamentul Naţional Anticorupţie, prin urmare este vorba de un departament din cadrul Procuraturii Generale.
Se dă cu presupusul, analişti cu morgă vin şi dau sentinţe, se transformă în Mama Omida, în Caterina Ghicitoarea din Tei, Mariţa din Câmpina. Politicienii, depinde de care parte a baricadei sunt, analizează lucrurile subiectiv, dureros de subiectiv, aproape inept. Cum suntem un stat democratic ori ne place să ne credem aşa, ori alţii ne spun să ne credem aşa, fiecare are dreptul la opinie. Este drept că unele opinii sunt aberante, dar, ce contează, sunt opinii şi le luăm ca atare.
Orban, Ludovic, spunea că :"Iohannis nu trebuie să respecte decizia Curţii" ar trebui declanşat un referendum pe tema aceasta cu întrebarea : trebuie ca Iohannis să revoce pe Koveşi? Apoi o ţinem în referendumuri pe orice sentinţa dată de CCR şi nu numai, prin extensie se poate merge şi contra sentinţelor date de ÎCCJ dacă nu ne sunt pe plac şi în jos spre Curţi de apel.
 Totul a plecat de la un refuz halucinant al lui Iohannis. Preşedintele admite că propunerea ministrului de justiţie este legală, dar nu este oportună. Ori Curtea tocmai asta a taxat, faptul că Preşedintele nu se poate pronunţa pe oportunitate ci doar pe legalitate. Dacă Iohannis ar fi spus că propunerea de revocare nu întruneşte condiţiile de legalitate, ar fi câştigat. Dar când consilieri sunt slabi, ori cel consiliat este refractar la sfaturi, ori nu înţelege ce i se spune, asta se întâmplă.
Preşedintele nu va emite decizia de revocare.  Preşedintele României, cel mai înalt demnitar român, omul care a jurat pe Constituţia României să apere "...Constituţia şi legile Ţării...", încalcă cu bună ştiinţă biblia laică pe care a jurat să o respecte, asta este cea mai gravă faptă. Cred că problema trebuie pusă în termeni penali. Dacă cineva încalcă o lege este pedepsit cu ceea ce prevede legea, dacă încalcă Constituţia, adică mama tuturor legilor nu i se întâmplă nimic? Doar o suspendare după care poate reveni la Cotroceni mai curat mai uscat? Apoi nu numai că poate încălca Constituţia, ci o poate viola oricând, oriunde şi din orice poziţie.
Ăsta este cu adevărat pericolul care poate aparea din cauza nerespectării unei decizii a Curţii Constituţionale.
  Dacă Preşedintele, în mod voit, nu vrea să respecte decizia Curţii se pune în afara legii, ori cel puţin aşa ar trebui considerat.
  Eu cred că Iohannis va da decretul de revocare a lui Kovesi şi va fi primul care dă exemplul de modul în care trebuie respectate legile şi Constituţia, altfel nu va mai putea fi arbitru, va fi un delicvent.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...