miercuri, 27 iunie 2018

Când semeni vânt, culegi furtună.


  Rareş Bogdan ferchezuitul jurnalist de la Realitatea TV a dat publicităţi un lucru extrem de grav, soţia sa şi copilul ar fi fost atacaţi într-o parcare după ce se urcaseră în maşină. Doar prezenţa de spirit a soţiei a făcut ca lucrurile să nu degenereze.
Sper că domnul Rareş Bogdan a dat publicităţii o ştire reală, nu una falsă.
Despre atac nu pot spune decât că este un act regretabil, unul care trebuie condamnat de toată societatea, indiferent de culoarea politică, iar instituţiile statului să-şi facă datoria. Nu ştiu cine ar fi putut fi acel dement care a atacat o femeie şi un copil. Este îngrijorator faptul că aceste  acte de violenţă se înmulţesc, ele nu fac bine societăţii noastre. Televiziunile sunt un focar de incitare la violenţă, directă, ori indirectă. Rareş Bogdan prin emisiunea sa, prin invitaţii pe care îi are asta face, asmute poporul nepesedist asupra ciumei roşii. Jurnaliştii au ieşit din cămaşa lor de moderatori de emisiuni şi s-au transformat în incitatori.
  Partea rea a lucrurilor este că partizanatele politice s-au talibanizat. Nu mai este o luptă ideologică în care electoratul urmăreşte programele şi propunerile legislative pe care le fac, ci pur şi simplu s-au radicalizat şi au trecut la o nouă fază, aceea a datului efectiv în cap. Avem destule imagini în acest sens, parlamentarul Bacalbaşa agresat de un grup de oameni, apărat de jandarmi, întreb dacă nu erau jandarmii l-ar fi linşat? Lovirea unui jandarm, a unui bătrân care trece întâmplător pe stradă.
Astăzi s-a forţat întrarea în Parlament, de ce? Ce să facă acolo?
Regret momentele de groază prin care au trecut soţia şi copilul lui Rareş Bogdan, însă când semeni vânt , este posibil să culegi furtună.
  Liderii politici, moderatorii de televiziuni, trebuie să-şi schimbe discursul, să treacă la acel discurs tolerant în care să primeze schimbul de idei, critica în limita bunului simţ, să fie aplicate toate procedurile parlamentare.
Incitarea la ură şi violenţă trebuie să înceteze, indiferent de partidul ori televiziunea care le practică.
  Trebuie să înceteze minciunile şi manipulările, nu face bine populaţie, până la urmă adevărul iese la lumină. Observaţi că nu numesc partidele care fac manipulare, neavând tot timpul posibilitatea unei informări în timp real.
Pentru d.l Bogdan, ca şi pentru ceilalţi care practică acelaşi tip de mesaje, ăsta trebuie să fie un semnal de alarmă. O ţară nu poate fi guvernată dacă nu are cel puţin două partide oponente ca ideologie şi doctrină. Prin urmare, fie că place ori că nu place, PSD-ul este un partid social-democrat, aşa cum PNL-ul este un partid liberal de dreapta cu adânci rădăcini în istorie. Pentru ca PNL-ul să devină puternic, trebuie să aibă lideri puternici şi programe de guvernare coerentă. Astăzi a fost o moţiune de cenzură, nu a trecut, nici nu avea cum, atâta timp cât PNL-USR nu au venit cu un program alternativ de guvernare. Poate guvernul Dăncilă e slab, dar tot este mai puternic decât, un viitor cabinet care nu are nicio idee de guvernare.
  Politica să se facă în Parlament, iar dezbaterile din cadrul emisiunilor să fie unele constructive, nu gen:”ba pe-a mă-ti”. Aşa se poate linişti societatea destul de învolburată de la această oră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...