luni, 18 iunie 2018

Iohannis trebuie suspendat fiindcă a încălcat Constituţia


  Klaus Iohannis ajuns accidental, nu accidentat, Preşedinte joacă şah cu Constituţia României, a tot mutat singur, a furat cum s-ar spune până când a dat MAT Constituţia. Da, Iohannis a câştigat în faţa Bibliei supreme. Nu-i pasă că decizia CCR presupune punerea în executare de îndată a hotărârii date de judecătorii Curţii. Domnia sa citeşte, nu ştiu ce citeşte, aşa ne-a spus că va citi şi va căuta să înţeleagă motivarea dată de CCR. Acum eu nu-mi fac mari speranţe că Iohannis va înţelege neapărat ce scrie în hotărârea destul de tehnic scrisă de judecătorii Curţii. Nu prea a înţeles nici Simina Tănăsescu care este consiliera Preşedintelui pe probleme de constituţionalitate.Se pare că doamna Tănăsescu este chiar un prof universitar de drept constituţional cu autoritate în domeniu. Cu toate acestea a considerat că pentru a-l scăpa pe Iohannis, şeful direct al domniei sale, poate merge până acolo încât să şantajeze (intimideze) un judecător al Curţii, mă refer la domnul Petre Lăzăroiu, pentru a fi cumva invalidată hotărârea CCR.
Care să fie misterul ce îl ţine pe Iohannis cu mâinile legate la spate şi nu-i dă voie să semneze revocarea lui Kovesi? Unii spun că ar fi hotărârea tribunalului Braşov care a spus cu subiect şi predicat că Iohannis şi soţia lui ar fi fost cumpărători de rea credinţă ai unui imobil (pe care de altfel l-au pierdut prin anularea contractului de vânzare cumpărare), şi unde s-au folosit de fals şi uz de fals. Sigur că astea sunt fapte penale. Nu cred că Iohannis, în marea sa ţinută morală, demonstrată de altfel şi prin înlesnirea unor înfieri de copiii români în folosul unor familii canadiene, dar şi prin faptul că nici până acum nu a returnat statului român chiria ilegal încasată din închirierea imobilui pe care l-a pierdut în instanţă, spuneam că Iohannis în marea sa ţinută morală, nu s-ar împiedica de aceste inconveniente care îl poate costa libertatea. Pentru el mai presus este...Ce dracu să fie pentru acest ficus impenetrabil, această mobilă, acest robot impenetrabil, fără simţuri, fără sentimente? Nimic, doar el şi turismul.
Suntem într-o fundătură, unii spun că hotărârea Curţii Constituţionale se execută, se pune în aplicare  de îndată şi în acest caz Iohannis a încălcat flagrant Constituţia, de acum se află în afara legii, iar alţii susţin că Iohannis, d-aia e Preşedinte să facă preş Constituţia.
Îi cred pe primii, Iohannis a încălcat Constituţia. Şi? Cui îi pasă? Care sunt măsurile legale care pot fi luate împotriva lui? Nici una. Ba ar fi una, suspendarea. Pentru asta ar trebui să avem un Parlament viu, care să nu se lase îngenuncheat şi nici impresionat de mitingişti, ziarişti, etc. Noi avem un Parlament amorf, o masă gelatinoasă care se tărâie greu, doar când aud de bani care le pot intra în buzunare devin vioi şi plini de viaţă.
Nu-l suspendăm pe Iohannis că iese întărit din asta.
Nu domnilor, dacă Iohannis a greşit, suspendaţi-l! Prin aceasta aplicaţi legea, demonstraţi că legea este mai presus de funcţie, mai presus de nume, mai presus de interese. Dacă nu-l suspendaţi pe Preşedinte pentru încălcare Constituţiei veţi deveni COMPLICELE lui. Într-o ţară în care Parlamentul este complice cu Preşedintele în încălcarea Constituţiei respectarea legilor de către cetăţeni devine opţională şi va ţine de oportunitatea fiecărui cetăţean. Politicienii nu trebuie să-şi facă calcule, ei trebuie să aplice legea. Iohannis trebuie suspendat şi repus în funcţie după 30 de zile, ori să fie supus referendumului popular pentru ca poporul să-l judece, fie cu alungarea de la Cotroceni, fie cu repunerea lui în drepturi. Dar indiferent de situaţie, suspendarea va fi Cartonaşul arătat de Parlament pentru faptul că şi-a permis să violeze Constituţia în litera şi spiritul ei.
De aproape o lună de zile doar despre asta se discută, trebui rezolvată prin smulgerea răului din rădăcină. De această dată răul este Preşedintele în funcţie.
Orban a făcut o plângere penală împotriva premierului României, Viorica Dăncilă, acuzând-o de înaltă trădare în urmă cu o lună de zile. Timpul trece, nicio instituţie, mă refer la SRI, SIE, DIICOT, nu spune nimic despre această problemă. Vorbim aici de premierul României aflat în funcţie, dacă plângerea este corectă şi într-adevăr Dăncilă a comis acele fapte nu mai poate fi lăsată nicio clipă în această înaltă funcţie. Iar dacă nu este adevărată la fel trebuie să se spună pentru ca noi, cetăţenii, personalităţile străine cu care vine în contact să avem cu toţii încredere în ea.
În acest moment ţara este într-un blocaj cel puţin de ordin moral dacă nu şi de ordin juridic. România este la un pas de haos. Aici ne-a adus Iohannis pas cu pas, în haos. Politicienii din arcul puterii TREBUIE să găsească soluţii viabile IMEDIATE. Nu contează cine din politică câştigă şi cine pierde, mă interesează să câştige ŢARA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...