marți, 31 iulie 2018

Mesaje obscene pe plăcuţele de înmatriculare.


  Un mare scandal a fost provocat de un proprietar de maşină care îşi înmatriculase maşina în Suedia cu cuvintele „M...IE PSD”. A venit în ţară cu maşina astfel imatriculată. Abia după 13 zile poliţia de circulaţie a constatat că maşina nu era corect înmatriculată.
Lăsând la o parte bâlbâiala nefirească a poliţiei, vreau să rezum câteva dintre sforăiturile politicienilor  din opoziţie. Un anume Fenichiu, un liberal de largă respiraţie ideologică, el provenind din partidul bietului Dan Diaconescu, susţinea sus şi tare că nu trebuia neapărat să-i fie ridicate plăcuţele autoturismului, că este nu ştiu ce drept internaţional încălcat. Domnilor care susţineţi ideea că acel domn putea circula cu maşina astfel înmatriculată, gândiţi-vă la consecinţe pe termen lung. Sigur că acum este de bonton să fie înjurat PSD-ul, să fie demonizat, să fie fiecare membru tras pe roată ca fiind responsabil pentru ciuma bubonică din sec XIV. Însă roata se învârte, mâine domnilor liberali veţi ajunge la putere, ori veţi supăra un băiat  care este gata să vă transmită un mesaj pentru mamă, soţie, copil. Atunci cum va fi? Ce ar însemna ca maşinile, motocicletele, căruţele să aibă drept număr de înmatriculare un mesaj obscen la adresa unui partid, unui lider politic, unui lider administrativ, a unei persoane particulare.
Să mă fac bine înţeles. În multe cazuri, mesajele ar fi meritate. Să ne amintim de trista guvernare Băsescu-Boc. Însă, dacă suntem o ţară în care bunul simţ încă nu a fost alungat în afara teritoriului o dată cu cei aproape 4 milioane de români, nu putem permite ca pe drumurile publice să circule maşini cu astfel de mesaje obscene.
  Am înţeles că posesorul maşini cu numărul „M...IE PSD”  a fost audiat la poliţie în prezenţa copilului său de 8 ani. Rău au procedat organele de poliţie, eu cred că se găsea o femeie poliţist care să stea cu copilul pe perioada audierii tatălui său. Copilul putea fi scutit de asemenea scenă, el ne având nici o vină în toată povestea. Probabil că poliţiştii care au decis ca băiatul să fie prezent la audieri vor răspunde pentru ceea ce au făcut, nu cunosc legea, vorbesc doar din perspectiva bunului simţ.
Din aceaşi perspectivă vreau să-l întreb pe tată, copilul având 8 ani ştie să citească, cum a răspuns la întrebarea băiatului când a fost întrebat :”tată, ce înseamnă M...IE PSD?”
Greu de răspuns, sau poate nu şi atunci tăticul este ipocrit.
  Am citit astăzi o declaraţie a lui Cioloş în care spunea că:”nu este bine să impozităm corporaţiile străine pentru că îşi iau jucăriile şi pleacă, iar noi nu mai avem locuri de muncă”. Greşit domnule Cioloş, corporaţiile nu vor pleca, unde dracu mai găsesc proşti ca în România care le oferă forţă de muncă ieftină, iar ele, corporaţiile, declară că nu au profit, prin urmare nu plătesc nici impozit. Şi din această cauză este urât PSD-ul de forţele externe şi de opoziţia făcută preş la porţile occidentului, pentru că social-democraţii vor să-i facă să plătească cinstit dările către statul român.
  Am înţeles că pe data de 10 august vin cetăţenii români din diaspora, mai corect plecaţi la muncă în străinătate să facă o mare manifestaţie, demonstraţie prin care doresc să schimbe guvernul şi tot ce se mai poate schimba. Cetăţenii din diaspora doresc să fie minerii de rit nou?
  Domnul cu maşina cu numerele obscene să fii fost un antemergător al manifestanţilor din 10 august?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...