duminică, 30 septembrie 2018

Trăiască statul paralel!


  Se pare că pentru ani de zile de aici în colo am rezolvat-o cu creşterea porcilor. Adică nu vom mai creşte, nu se va mai da voie, ţara este contaminată cu Pesta africană, eu i-aş zice că Pesta asta seamănă mai mult a concurenţă occidentală. Dacă e să fiu corect şi bălegarul porcilor mirosea urât. La sate deja se rezolvase cu creşterea vacilor, caprelor şi oilor. Au dispărut toate. De ce? Trebuie să munceşti să ţii un animal, cât timp statul îţi dă ajutor social să stai la umbră, de ce dracu , Doamne iartă-mă!, să te ardă soarele? Uşor, uşor, se rezolvă tot. Pământul arabil, la noi în sat, îl cultivă un pakistanez, bravo lui, tot e mai bine decât pârloagă. Pakistanezul, om cu frica lui Alah, dă şi sătenilor grâu din cel obţinut pe pământul lor, le dă, nu mult, dar le dă, cinci colivi tot fac din el.
Acum mai avem o problemă, dacă o rezolvăm suntem fericiţi. Referendumul din 6-7 octombrie, să ieşim cu toţi la vot şi să votăm cum ne dictează dorinţa. Ştiţi cum e, nu te bagi peste ce vrea omul şi mai ales unde vrea. Dacă se validează acest referendum , poate parlamentarii când vor modifica Constituţia îşi vor aminti şi de faptul că un alt referendum validat, prevedea  ca Parlamentul să nu aibă mai mult de 300 de parlamentari (senatori + deputaţi). Ar fi bine, deoarece am observat că Parlamentul adevenit un fel de Moulin Rouge fără Toulouse Lautrec.
  Era să uit, bine că procuratura pune la punct jandarmeria, dom’le, prea şi-o luase în cap. Mă uitam şi la copila aia, jandarmeriţă, nu i-a fost ei ruşine după câţi pumni şi picioare a încasat să nu aibă măcar un ochi scos acolo, coloană fisurată, ori măcar o mână să-i atârne ruptă pe lângă corp? Se poate? Au rămas ăia de la postul ăla TV, Realitatea, ăia care, cică nu ar mai fi, că nu au plătit impozitele, însă ei sunt. Complicat. Să revin la fată. Aşa manipulaţi suntem, încât ceea ce vedeam nu era adevărat. Eu vedeam cum nişte băieţi scheletici, la 100 şi ceva de kg pe bucată, o loveau de mama focului, iar unele televiziunii strigau că jandarmeriţa nu are nimic, nici nu vrea să moară măcar.
Să fie anchetaţi toţi jandarmii, condamnaţi, şi , dacă trebuie chiar desfiinţaţi. Cum şi-au permis să nu lase mândreţea de flăcăi să intre în guvern? Adică cum vine asta, guvernul nu este al poporului? Păi dacă este, ăia nu erau poporul? Nu înţeleg! A, da, guvernul este în slujba poporului, dar poporul nu are voie să intre în guvern cu grămada, ci ordonat, prin audienţă. Am înţeles! Pentru asta erau jandarmii, să apere clădirea guvernului care este obiectiv militar. Păi atunci ce aveţi cu jandarmii? Luaţi huliganii, atacatorii, protestatarii, ori cum s-or fi numind. Statul paralel a băgat frica în jandarmi, la altă manifestaţie cu violenţă ei vor deschide uşile instituţiilor să intre protestatrii, de ce să se opună, să-şi pună viaţa în pericol, apoi să-i damneze procurorii fiindcă şi-au făcut datoria? Au dreptate jandarmii, fără violenţă!
  Statul paralel. Asta este o altă problemă delicată. Eu o să descriu ca un novice, aştept să fiu luminat de Ponta, Coldea, da ce tot îi enumăr, sunt toţi în păr, vorba lui Pristanda. Căci dacă zic de Ponta, guiţă porcul lui Dragnea, dacă zic de Dragnea, i se ridică poalele în cap Codruţei în via lui Ghiţă. Dacă zici de Maior, sare generalul izmană. Nu, ziariştii sunt corecţi, ei au fost pe ici pe colo, dar, doar pentru a informa opinia publică când au  fost încolţiţi. Nu dau exemplul lui Andronic, nu e treaba mea.
Procurorii nu au nimic în comun cu statul paralel, ei doar veghează să existe. Judecătorii nu s-au băgat, au fost cazuri când au avut, încă mai au, pe naşul în suflet, ori au declarat că sunt parteneri fideli ai procurorilor, cred că termenul folosit de d-na  L. Stanciu a fost mai grav , ceva în sensul voi, procurorii, faceţi dosare noi condamnam fără verificare, la ordin.
Au fost unii, unul, dintre foştii preşedinţi care au construit prin efort propriu statul paralel. ANAF-ul unde duce impozitele colectate, cărui stat i le dă? Este interesant de ştiut, se pot încurca şi ei.
Am aşa un drag de ei, încât mă cuprinde amocul, când îi aud pe toţi criticând statul paralel. Eu cred că ăştia marii, ne cred pe noi paraleli cu realitatea şi atunci ne îndeasă pe gât toate pestele şi ştirile despre lumea de dincolo a statului român. Cred că statul paralel, fi-r-ar statu’ al dracului, a distrus flota, industria, agricultura, învăţământul, sănătatea, acum şi porcii, fiindcă vacile, oricum copiii le vor vedea la Zoo, altfel nu se explică cum de s-a furat totul şi nu avem nici un hoţ condamnat, ori măcar blamat public. Păi cum să avem, dacă sunt în statul paralel?
  Întreb şi eu, ţară mai avem? Că Preşedintele parcă nu ar fi al României, sigur el nu are nicio treabă cu statul, în general, nici cu cel paralel, doar cu casele statului.




2 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...