duminică, 25 noiembrie 2018

Catedrala Neamului


 Se vorbeşte despre costul uriaş, despre efortul făcut de guvern şi primăria Capitalei pentru a fi ridicată Catedrala Neamului. Da, este o sumă mare. Însă banii cheltuiţi au fost folosiţi pentru a se construi ceva, în speţa noastră, un mare lăcaş ortodox, un simbol al ortodoxismului românesc. În altă ordine de idei, banii au fost investiţi în ceva.
În România, de 29 ani se fură cu nesimţire. Cabotini de toate rangurile au jefuit ţara de sute de mii  de miliarde de euro. Nu au construit un ac din aceşti bani. Au dispărut: industria, agricultura, băncile comerciale, sănătatea, învăţământul, siguranţa cetăţeanului, siguranţa morală a societăţii. Unde sunt miile de miliarde de euro furate de bandiţii şi acoliţii lor, care ne-au condus de-a lungul celor 29 de ani? Nimeni nu ştie. Avem regi ai asfalturilor fără să avem drumuri. Avem miliardari, fără să avem o economie solidă. Am despăgubit bandiţi care au cerut despăgubiri pentru suprafeţe de teren mai mari de trei ori decât întreaga suprafaţă a ţării. Unde sunt complicii bandiţilor, unde sunt banii?
Ipocriţi ce suntem, când se construieşte ceva facem socoteli tâmpite, însă nu socotim ce ni s-a furat şi nu s-a mai dat înapoi.
Se vorbeşte prin procuratură de dosare de doi lei, iar marile dosare se poticnesc din cauza caracatiţei care îi ţine strânşi în miile de braţe complice. Mafia siciliană este copilă pe lângă mafia românească.
Dacă arestezi un bandit mare, un rechin, şi începe să vorbească, se riscă căderea capetelor multor procurori, judecători, sereişti şi de ce nu, chiar şefi de stat. De aceea, aceia care au devalizat România sunt ocrotiţi şi pansaţi precum un buboi cangrenat.
Pentru o găină furată a fost condamnată, o femeie, la 4 ani cu executare. Pentru 50 de milioane de euro, a fost bătut pe umăr părinteşte de către judecător şi condamnat la 2 ani de puşcărie şi rugat frumos să dea ceva statului înapoi din banii furaţi, nu mulţi, cât îl lasă inima, să închdă gura celor care cârtesc.
O, popor obid, necăjit, umilit, manipulat, aţâţat, manevrat şi incitat împotriva fraţilor tăi doar pentru ca bandiţii adevăraţi să-şi poată menţine averile şi să continuie în voie distrugeriea României ca naţie şi ca stat!
Catedrala Neamului putea să ne unească, însă noi suntem hotărâţi să rămânem dezbinaţi şi să continuăm războiul distructiv româno-român.
Da, cu banii care s-au cheltuit pentru construirea Catedralei se puteau constri câteva zeci de spitale, multe şcoli, ori câteva autostrăzi. Nu contrazic, aşa este!
Însă cu banii care s-au furat din România în 29 de ani se mai putea construi o ţară cu tot ce îi trebuie unei ţări moderne.
Făţarnicilor, aduceţi banii înapoi! Procurori, căutaţi banii furaţi! Judecători, condamnaţi pe cei care au furat şi ordonaţi recuperarea banilor. Cu bani recuperaţi de la hoţi vom putea construi Catedrale în fiecare judeţ, spitale şi şcoli, vom putea moderniza România.
Suntem învăţaţi să urâm tot ce este românesc:credinţă, neam, drapel, stat unitar, 
naţionalism.Nu urâm pe noi şi ne urâm fiinţa naţională.
Suntem alimentaţi cu ură, învăţaţi să ne dăm în cap, ni se spune: ardelenii sunt mai înceţi, însă mai aşezaţi şi mai deştepţi decât moldovenii şi muntenii. Oare de ce? Simplu, pentru a ne dezbina, pentru a face jocul celor care vor să ne dezbine şi pentru a se putea facilita ruperea unei părţi din trupul ţării.
Românii din diaspora sunt vrednici şi prin banii lor ţin trântorii din România. Inexact, cetăţenii români din diaspora au plecat să muncească pentru binele lor, faptul că îşi fac case în România, ori trimit bani pentru aş întreţine familia rămasă în ţară, o fac tot pentru binele lor.
Nu urându-ne vom merge înainte! Nu iubindu-ne! Ci dorind să reconstruim împreună România. Va fi greu, trebuie să revoluţionăm conştiinţe, clasa politică, cetăţenii. Nimic nu-i imposibil, totul e posibil, cu o singură condiţie, să avem un „baci” adevărat în fruntea turmei, nu nişte vânduţi intereselor străine.
  Să ne fie clar: Iohannis nu se bate cu Dăncilă, cu Dragnea şi PSD, el se bate cu românii, orice îngrădire făcută guvernului , este făcută de fapt bunului mers al României.


Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...