marți, 20 noiembrie 2018

Iohannis a refuzat propunerile de miniştri făcute de PSD


Mereu am fost fascinat de oamenii mediocrii care, atunci când ajung într-o funcţie de conducere, director, ministru, primar, Preşedinte de stat devin subit foarte deştepţi, atoateştiutori.
Domnul Iohannis, fost profesor, fost primar, fost preşedinte de partid a ajuns repede Preşedinte al României, nu la fel de repede a ajuns şi deştept. A trebuit să treacă vreo doi ani din  mandatul de la Cotroceni, timp în care a fost tăcut ca un peşte, nu a deschis gura, nu a răspuns la nicio întrebare adresată de jurnalişti. După doi ani de mandat a înţeles că a devenit foarte deştept, de atunci îşi dă cu părerea în toate problemele. Mai ales după ce a îmbrăcat geaca roşie.
De fapt domnul Iohannis nu este neapărat deştept, este un Gică Contra al României, nu neapărat al guverului.
Multe au fost prostiile făcute de acest om de când este Preşedinte, însă totul a culminat cu refuzul semnări propunerilor de miniştri făcută de PSD. Mă refer la Olguţa Vasilescu la Transporturi şi Laufer la Dezvoltare. PSD-ul, dacă ţine neapărat ca cele două personalităţi să fie miniştrii acolo unde el i-a propus, să meargă la Cotroceni cu aceleaşi propuneri. Nu Iohannis guvernează, nu Iohannis răspunde de guvernare, ci alianţa PSD-ALDE în frunte cu premierul Dăncilă. Dacă Iohannis răspunde de guvernare în solidar cu guvernul, atunci să se amestece în formarea guvernului, altfel să rămână un simplu observator care contribuie formal la instalarea guvernului prin jurământul dat de noii miniştri în faţa sa, în calitate de Preşedinte.
PSD-ul trebuie să-şi joace cartea cu demnitate şi să-l facă ţap ispăşitor pe Iohannis pentru bunul mers al guvernului. Eu am învăţat un lucru: „dacă nu poţi construi, nu dărâma”. În consecinţă, în cei patru ani de mandat, Iohannis, ca Preşedinte al României, nu a construit nimic, atunci cum poate să dărâme?
Electoratul aşteaptă de la liderii PSD forţă şi determinare, nu pot lua în seamă decizia lui Iohannis, trebuie să retrimită propunerile la Cotroceni tranşând eventual la CCR  această situaţie ivită. Nu se poate lăsa la bunul plac al unui om, care s-a poziţionat de la început anti PSD-ALDE, formarea guvernului.
Un pas înapoi al liderilor PSD înseamnă slăbiciune şi frică. A venit timpul să demonstreze electoratului că sunt demni şi merită încrederea acordată atunci când le-au dat votul.
Iohannis, fiind în campanie electorală, forţează totul, îşi arată muşchii, devine un „macho” al politicii româneşti, toate astea în condiţiile în care liderii PSD au dat dovadă de oarece slăbiciune, de non combat. A venit timpul să dea dovadă de bărbăţie politică şi să-i pună „pumnul” în faţă preşedintelui.
Dăncilă să meargă cu aceleaşi propuneri la Cotroceni, altfel înseamnă că propunerile au fost făcute fără acoperire în plan profesional, ci doar de dragul politicii. PSD, nu da muniţie lui Iohannis! Sau fă-l părtaş la guvernare, dacă renunţi la actualele propuneri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...