duminică, 16 decembrie 2018

...Şi dă-i şi luptă...!


  Domnul Preşedinte, Iohannis, este un exemplu de luptător împotriva corupţiei, toată ziua se luptă, se luptă cu Toader când acesta îi propune să o schimbe pe Kovesi, se luptă cu propunerea ministrului justiţie de a-l revoca din funcţie pe procurorul general, Augustin Lazăr. Mai nou se luptă cu propunerile de numire ale noilor miniştri. Foarte bine, asta trebuie să facă Preşedintele României să se lupte, nu contează cu cine, cu ce şi de ce. Important este să vadă lumea că are activitate, vorba lui Dandanache:”...şi dă-i şi luptă...” Doar el este prezidentul României şi „nu un maţe fripte, un coate goale cu giuben în cap şi sticle în ochi”. Preşedintele României fiind „imparţial ca tot românul” şi asigurând o echidistanţă între instituţii trebuie să fie un exemplu de urmat pentru toţi cetăţenii. Am înţeles că de acum încolo protestatarii se vor îmbrăca în geci roşii să fie precum idolul lor Iohannis, iar profesorii îşi vor putea achiziţiona câte 6 case în mod abuziv. Chiar dacă vor fi declaraţi cumpărători de rea credinţă şi chemaţi la procuratură să dea explicaţii în calitate de martori, vor transmite procurorului, prin fax, că au guturai şi trebuie să stea acasă să bea ceai.
Uitam un lucru esenţial. Premierul englez după încurajările primite de la Iohannis a declarat că se simte încurajată, că este mare lucru să primească sprijin moral . Un jurnalist i-a atras atenţia doamnei premier că domnul Iohannis este Preşedintele României. Doamna May a ripostat contrariată: „mai există România? Dacă aş fi ştiut asta, îl primeam pe preşedintele lor, când venise, cu nevasta, la chermeza regală".
Cu ceva vreme în urmă, procurorii au îndrăznit să o convoace pe Carmen Iohannis la parchet pentru a da explicaţii, în calitate de martor,  în legătură cu achiziţionarea unei case pe care ulterior a pierdut-o, iar Curtea de Apel Braşov a declarat că soţii Iohannis au fost cumpărători de rea credinţă.
Doamna Iohannis şi-a dorit să meargă, doar că a fost nevoită, obligată de rolul ei de soţie de preşedinte, să-l însoţească pe Iohannis la un bairam la curtea regală din Londra. Apoi, la nouă convocare la parchet, un guturai rebel a făcut-o să stea în casă, nu pentru că i-ar fi fost teamă că s-ar agrava boala nu a dat curs invitaţiei făcută de procuror, nu, nici vorbă, ci din teama de a nu-i contamina pe dragii de anchetatori. Carmen Iohannis a făcut un gest de mare responsabilitate, chiar cu riscul de a-l înfrunta pe dragul de Iohannis care strigă că luptă împotriva corupţiei, iar cetăţenii care sunt chemaţi la parchet să se prezinte în ziua şi la ora indicată de către anchetator. Însă când te numeşti Carmen Iohannis şi eşti soţia preşedintelui României poţi să te eschivezi cum vrei de la a da curs unei invitaţii la Procuratură. Doar doamna Iohannis nu este un muritor de rând, are imunitate prezidenţială. Aşa este legea: "pentru unii mumă, pentru alţii ciumă!
Mi-am amintit, Iohannis o anchetase chiar el pe Carmen şi ajunsese la concluzia că este nevinovată, declaraţia îi aparţine, şi nu are de ce să se prezinte în faţa anchetatorilor care sunt manipulaţi de ciuma roşie, de Dragnea şi gaşca lui.  Ruşine Dragnea! Din cauza ta a făcut Carmen guturai. Penalule!
P.S. Slavă Domnului, astăzi am văzut-o pe doamna Iohannis mergând la biserică împreună cu soţul. Asta înseamnă că este sănătoasă, m-a îngrijorat doar faptul că hainele erau prea scurte pentru timpul rece de afară. Să nu recidiveze guturaiul. Zic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...