joi, 27 decembrie 2018

Tudorel Toader îi reaminteşte lui Iohannis că este Preşedinte


  A treia zi de Crăciun, ziua Sf. Ştefan. O zi care, în calendarul ortodox, este trecută cu roşu, semn că este o mare sărbătoare. Cu toate acestea, vajnicul ministru al justiţiei, Tudorel Toader, este la serviciu şi este hotărât să rupă pisica care miaună prin capul lui Augustin Lazăr cu rezonanţe într-al lui Iohannis. Astăzi domnul T.T. va trimite din nou hârtiile de revocare pentru procurorul general, Augustin Lazăr şi propunerile pentru ocuparea funcţiilor de procurori şefi şi şefi de secţii din departamentele Procuraturii Generale, inclusiv şef la DNA. Prin aceste hârti şi recomandări pe care i le va face domnul Toader lui Iohannis, nu va face altceva decât să-i reamintească înscăunatului din Dealul Cotrocenilor că este Preşedinte şi că are nişte obligaţii pe linie de serviciu.
Fiindcă veni vorba de domnul Preşedinte, Iohannis, am observat că este foarte greu pentru el să înţeleagă ce înseamnă să fie cel mai înalt demnitar al statului român. Domnia sa se comportă ca un mărunt amploiat, ca un funcţionăraş care nu pricepe că fiecare cuvânt scos pe gura lui săsească are o mare însemnătate pentru stat, unde poate face bine sau rău. Nu-i pasă, îşi râde de guvern, de Parlament, de tot ce-i românesc, ştiind că nu există nimeni care să-l poată trage de gâlci. Acest om, din ianuarie 2017 atunci când a îmbrăcat geaca roşie, nu face altceva decât să lucreze „pas cu pas” împotriva guvernului legal ales şi al Parlamentului. Tot timpul provoacă alianţa, forţează suspendarea, forţează Constituţia, forţează bunul simţ, îşi bate joc de voturile românilor care l-au propulsat în scaunul de la Cotroceni.  Alianţa de la guvernare a pus şi revocat două guverne, acum, de un an de zile, avem un guvern condus de Viorica Dăncilă. Iohannis şi cei din opoziţie reproşează alianţei că au pus trei guverne şi peste 70 de miniştri.
Eu nu găsesc o slăbiciune, ci un curaj. Guvernele sunt politice, viitorii premieri nu dau examene şi nu au nici şcoală de miniştrii şi prim miniştri. Pot pune câte guverne vor, important este ca programul de guvernare să fie aplicat. S-a reproşat şi se reproşează că premierul se sfătuieşte cu Dragnea. Aşa trebuie, aşa a fost din totdeauna, premierul, dacă nu este liderul partidului de la putere, se sfătueşte cu liderii partidelor din alianţă, în special cu al celui mai important partid din alianţă, PSD-ul. Dragnea este, cu, ori fără voia opoziţiei şi mai ales a lui Iohannis, liderul PSD. PSD-ul a câştigat alegerile în 2016 în mod zdrobitor avândul pe L. Dragnea ca Preşedinte.
Ultimul premier aflat, încă, la conducerea guvernului, mă refer la Viorica Dăncilă, se dovedeşte pe zi ce trece a fi un bun politician, abil, cu demnitate şi cu calm. Se întâmplă să facă greşeli de exprimare, însă nu din cauza unei proaste stăpânirii a limbii române, ci din cauza emoţiilor. Pe mine mă interesează mai puţin aceste mici greşeli, omeneşti în fond. Cine nu a făcut asemenea greşeli să ridice piatra să lovească, mă tem că ar trebui să-şi tragă întâi lor lovituri, abia apoi să lovească pe Dăncilă ori altcineva.
Din 1989 şi până astăzi nu am avut reprezentat cu mai multă verticalitate şi demnitate ca Viorica Dăncilă. Deşi femeie, a ştiut să găsească acele cuvinte hotărâte şi pline de demnitate care să le reamintească ipocriţilor Junker şi Timmermans că România este stat independent şi are drepturi egale cu celelalte state membre UE şi că nu permite nimănui să ne trateze ca pe sclavi.
Opoziţia, în frunte cu Iohannis, nu vede cu ochi buni încercarea alianţei PSD-ALDE de a face multinaţionalele să plătească României o parte din profitul imens pe care îl fac. Din această cauză atât opoziţia, cât şi Iohannis, consideră PSD-ul anti UE. Nu, PSD-ALDE , este anti UE, este antifurtul economiei româneşti de către multinaţionalele care oprează pe teritoriul României, dacă asta loveşte în interesul unor state membre UE este altă discuţie.
Revin la Iohannis, deşi nu aş vrea să-i mai pomenesc numele de tristă amintire, CCR a spus că trebuie să semneze de îndată numirile celor doi miniştri. Cum dracu s- o fi traducând „de îndată” în germană, nu ştiu, că dacă ar fi însemnat ca în româneşte trebuia să semneze până acum.
Ori să motiveze refuzul. Însă nu poate spune că cei doi candidaţi propuşi nu sunt pregătiţi profesional, fiindcă asta nu intră în atribuţiile sale, poate refuza doar din motive de legalitate.
Domnul Iohannis poate găseşte timp să o însoţească pe Carmen Iohannis la procuratură, am văzut că i-a trecut guturaiul.


Un comentariu:

  1. Mereu surprinde pe toți cei care își caută ajutorul. Este o sută la sută de mâini cu puterile magice. Îți mulțumesc mult pentru că mi-am readus relația la normal după 5 luni de despărțire de fostul meu iubit. WhatsApp la +27736117700 pentru Elumelu Marele Okaikulo, el este cel mai mare și cel mai puternic vrăjitor în care am încredere. Chiar și în acest Elumelu din toată lumea pandemică, Marele Okaikulo a putut să-mi aducă fostul iubit în 48 de ore cu puterile sale spirituale, după ce am plătit taxa inițială de 350 de euro pentru a achiziționa articolele necesare pentru a face treaba pentru mine. După ce a terminat, fostul meu iubit s-a întors la mine în 48 de ore și astăzi suntem acum cei mai buni unul pentru celălalt. Puteți contacta Elumelu, Marele Okaikulo prin intermediul liniei sale WhatsApp la +27736117700 pentru orice ajutor în relațiile / căsătoriile voastre.
    Jose Maya

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...