marți, 19 februarie 2019

Băi, sunteţi nebuni!?


  Ascultam aseară, la TV, pe un anume Gheorghe Tinel, fost comunicator al regimului Băsescu, acum comunicator PNL, cum ne explica de ce trebuie ca Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) să fie desfiinţată, motivul? A fost înfiinţată politic să investigheze la ordinul lui Dragnea.
Dragul meu politician, care iei de prea mult timp bani ca parlamentar, nu ştii că toate instituţiile statului au fost create politic? Dacă nu ştii, eşti un ghiolban fraier. DNA-ul, pe care voi îl iubiţi aşa de mult, ca şi pe fosta lui şefă, a fost înfiinţat în 2002 de către guvernul Năstase ca Parchet Naţional Anticorupţie. Mai târziu, tot politic, Monica Macovei, la acea oră Ministrul justiţiei, a desfiinţat instituţia ca Parchet şi a trecut-o ca Direcţie în cadrul PÎCCJ.
Înfiinţarea acestei secţii nu mi se pare puternică, până când nu se va transforma în Direcţie, cu un sediu clar definit şi bine dotat logistic şi uman.
Cât timp nu a existat această secţie, procurorii DNA, de sub patronajul lui Koveşi, au putut să timoreze judecătorii completelor cu ajutorul unor dosare abuziv construite. Acelaşi lucru s-a putut întâmplat şi între procurorii DNA.
Încerc să înţeleg un lucru de neînţeles. Personal, sunt pentru spânzurarea de limbă a tuturor celor care au participat, pasiv ori activ, au beneficiat ori nu de bani, la distrugerea economiei româneşti. Nu mă interesează numele lor, culoarea politică, sexul, religia ori vârsta. Toţi trebuie să răspundă pentru transformarea României într-o colonie fără armată, învăţământ, sistem sanitar, economie, etc.
Nu ştiu, nu am probe, nu este treaba mea să fac anchete pe tema abuzurilor făcute de DNA. Am avut ocazia să o văd plângând pe Alina Bica după ce a fost arestată, pe Elena Udrea, după ce a fost arestată, dar şi pe Mariana Rarinca şi mulţi alţii. Nu ştiu dacă sunt vinovaţi ori nu. Chiar şi pe Ponta l-am văzut la DNA. Atunci Iohannis i-a cerut demisia pentru că avea dosar penal. L-a invitat şi Iohannis, dar şi Kovesi, să meargă în instanţă să-şi „probeze nevinovăţia”, aşa e la noi. Acum, nou înfiinţata secţie, (SIIJ), a deschis un dosar penal pe numele lui Kovesi, cred că sunt chiar două. Dintr-o dată s-a inflamat toată opoziţia, haştagiştii nu zăngăne cătuşele la urechile lui Koveşi aşa cum au procedat cu alţi musafiri ai DNA-ului, ci au început să strige "nu DNA să vină să te ia", ci: „jos justiţia”. Drace! Ce s-a întâmplat? Opoziţia care striga: „du-te în procuratură, în instanţă să-ţi dovedeşti nevinovăţia că nu se produc abuzuri în procuratură”, acum strigă : „justiţia şi procuratura, jos mâinile de pe Kovesi”.
De ce s-au schimbat Iohannis, PNL, USR, haştagiştii? Unde este ruptura? Este posibil să fie un abuz împotriva lui Kovesi? Se poate întâmpla asta în procuratura şi justiţia română? Să ştie ceva despre asta Iohannis şi ceilalţi? Asta e grav. Altfel, de ce jos mâna de pe Kovesi? Are Iohannis şi ceilalţi susţinători ai lui Koveşi puterea de a o declara nevinovată pe această femeie fără să fie nevoie să-şi „dovedească nevinovăţia” în instanţă? Întrebările sunt multe. Controversele sunt multe. De unde ştie Klemm că fostul procuror şef DNA este nevinoat? De unde atâta susţinere externă pentru L.C. Kovesi? Ce merite deosebite să fii avut faţă de occident pentru ca acum, vestul, să o susţină să devină Procuror şef al UE?  De ce ar fi decorat Republica Franceză, Suedia, SUA, pe Procurorul şef DNA Laura Codruţa Kovesi? Orice decoraţie vine ca o recunoaştere a unor merite ale unei persoane faţă de un anumit stat. Putem desprinde o singură idee, Koveşi prin trepăduşii ei, au distrus patronatele româneşti, lăsând cale liberă unor concerne străine să vină să se instaleze în locurile rămase goale prin eliminarea investitorilor români.
 De unde ştie Gheorghe Tinel, Hildegard Brandl, Prişcă şi ceilaţi că anchetarea lui Kovesi este la ordinul lui Dragnea? Băi, sunteţi nebuni? Dragnea se chinuie dracului de trei luni să-şi pună doi miniştri şi nu poate din cauza lui Iohannis, dar să ordone anchetarea lui Kovesi. Liberalilor, dacă vreţi să nu mergeţi pe urmele PNŢcd-ului, deveniţi lucizi, nu cred că toţi sunteţi după calapodul şefului vostru.
Uitaţi-vă în sondaje, sunteţi fuziunea dintre două partide, ar fi trebuit să aveţi cel puţin 40%, nu aveţi mai mult de 20%, oare de ce? Puneţi-vă întrebări. Fiţi o opoziţie constructivă! Eu am fost tot timpul cu opoziţia atunci când spunea aşa: „puterea a greşit, soluţia ar fi trebuit să fie asta”. Asta înseamnă opoziţie. Lupta cu un singur individ, în vremea lui Ponta, biata Alinuţa, pe atunci şefa liberalilor, striga toată ziua penalul de Ponta, jos Ponta. Până la urmă, prima instanţă a zis că Ponta nu este vinovat. Acum liberalii se luptă cu Dragnea, orice ce se întâmplă, el e de vină. Şi dacă plouă, ninge, bate vântul, ori e secetă, Dragnea este de vină. Nu spun că ar fi vreun înger, departe de mine asta. Da, are o condamnare, însă nu are o pedeapsă suplimentară care să-i îngrădească drepturile cetăţeneşti. Unde a decis instanţa, oamenii nu mai au ce spune, e bătut în cuie, prin urmare, funcţia o deţine legal, mă refer la Preşedinţia Camerei Deputaţilor. A doua mare problemă este V.Dăncilă, jos premierul, e analfabet. Bravo Vijulie! Viorica, pe fond emoţional, comite rar, e drept, greşeli gramaticale, însă aceste greşeli nu schimbă fondul discursului. Nu am auzit pe doamna Vijulie spunând că o măsură luată de Dăncilă nu este bună. Am auzit-o cum o critica pentru că s-a comportat ca o adevărată româncă în PE. Vreau ca opoziţia să vină cu soluţii, nu cu contre de Gâgă şi Gică Contra.
Da, alianţa e slabă, pentru că în afară are duşmani puternici, totuşi, guvernul, nu trebuia să retragă nominalizările pentru funcţiile de miniştri, nu trebuiau să se lase călcaţi în picioare.

Un comentariu:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...