duminică, 3 februarie 2019

Suntem o societate normală?


3 februarie, România încă nu are buget, însă are destui nemulţumiţi de modul în care se conturează a fi bugetul. Cei mai nemulţumiţi s-au dovedit a fi edilii de localităţi (comune, oraşe, municipii, inclusiv capitala).
Cu ceva timp în urmă, Olguţa Vasilescu, prin lege, a dat posibilitatea primarilor şi consiliilor locale să mărească salariile propriilor funcţionari în raport cu veniturile primăriei.
Există câteva evenimente organizate de primării care nu au de loc transparenţă. Zilele localităţilor sunt sărbătorite cu fast, cântăreţi, mese, etc. Şi nu numai, sunt oraşe unde se organizau concerte gratuite în mod frecvent, aici se pot sifona bani fără probleme, chiar dacă ar fi fost  corect organizate, banii în loc să fie folosiţi pentru drumuri, transport, canalizare, etc., erau daţi pe apa sâmbetei.
Acum, prin faptul că Dăncilă a tăiat din fonduri, primăriile, primarii, trebuie să se gândească bine dacă salariile au fost mărite corect, ori umflate. De asemenea trebuie să se gândească bine când organizează un eveniment.
Doamna Firea, în favoarea căreia am scris de multe ori, mă dezamăgeşte. A plătit anul trecut câteva  milioane de lei pe spectacole gratuite reprezentate prin pieţele bucureştene. Probabil că mai urmau altele, ne gândim că anul viitor va fi o campanie electorală dură. Realizările primarului Bucureştiului şi ai celorlalţi primari nu prea se văd. În această situaţie, Gabriela Firea împreună cu toţi primarii, revoltaţi, au căutat un vinovat, pe care, să arunce neputinţa nerealizările lor. L-au indentificat în premierul Dăncilă şi în vinovatul de serviciu pentru toate relele de pe mapamond Dragnea. Au început să strige pe toate drumurile că, din cauza acestor doi nenorociţi România va pieri, nu vor mai fi spectacole, funcţionarii nu vor mai avea salarii mari, ce mai, va fi dezastru. Bieţii primari, aproape lăcrimez când mă gândesc la ei, când mă gândesc că este posibil să fie nevoiţi să devină economi cu banul public. Vor fi, ori vor băga primăriile în faliment aruncând vina pe guvern? Dumnezeu ştie! Vom vedea!
Vor fi doi ani electorali grei pentru popor, sigur că politicienilor, fie ei şi primari, nu le pasă de norod. Vorba lui Lăpuşneanu: „cine îl întreabă pe popor?” Poporul este o masă de manevră, manipulabilă până la încrâncenare. Gradul de manipulare a dus până la orbirea poporului. Nimeni nu gândeşte, nu analizează ce se petrece cu adevărat, ce s-a făcut şi ce se intenţionează să se facă. Dacă li se ordonă să strige :”jos” strigă jos, nu contează pe cine vor să dea jos, nu contează dacă acea persoană a făcut treabă sau nu, contează ce li se cere să facă.
Exemplu: studenţilor li s-au dat bilete de călătorie gratuită pe CFR de către guvernul PSD, li s-au mărit bursele de studii, cu toate acestea peste tot ei strigă „jos PSD”, „Dragnea la puşcărie”. De ce? Pentru că ONG-urile anti pesede, anti România asta le comandă.
Guvernul, mai acum doi ani, a mărit salariile, Hosu cu sindicaliştii lui au ieşit în stradă să protesteze că li s-au mărit salariile. Suntem noi o societate normală?
Iohannis, care încă susţine că este Preşedintele României, dă decrete ca un veritabil dictator, numeşte şeful Marelui Stat Major al Armatei printr-un decret personal. Ignoră deciziile CCR. Cu toate acestea partidele de la putere se poartă cu el cu mănuşi, cu atenţie, de parcă ar fi un buboi şi nu vor să-l spargă, de teamă că puroiul ar infecta toată ţara.
Domnilor, dacă vreţi să întronaţi legea, aplicaţi-o cu discernământ împotriva oricărei persoane care o încalcă. De la preşedinte, până la portarul celei mai mici primării din ţară, toţi sunt plătiţi din bani publici şi toţi trebuie să răspundă în faţa legii când greşesc. Iohannis, cu rânjetul pe buze, un rânjet rău, de om fără suflet, pe care femeile, gravide, când îl văd, îşi scuipă în sân, să nu avorteze, îşi bate joc de ţară în aplauzele câtorva vânduţi. Preşedintele României nu trebuie să facă stand up comedy în faţa Ţării cu ochii la spectatori să vadă dacă este aplaudat. Trebuie, cu hotărâre şi determinare, să sprijine guvernul, să vină cu soluţii, să facă naibii ceva pentru banii pe care îi primeşte. Excursiile, fie ele în ţară, nu motivează de ce este nevoie să-l plătim. Nu am văzut nici o vizită în vreun stat străin unde să fie însoţit de oameni de afaceri, unde să se caute pieţe de desfacere, ori să atragă investitori pentru România. Singura preocupare, după aceea a plimbatului, a fost denigrarea  guvernului şi alianţei PSD-ALDE. Oare pentru asta trebuie să plătim un preşedinte de stat? Cu tălpile puse guvernului şi alianţei de guvernare ar trebui să se ocupe opoziţia. Cum dracu? Avem Preşedinte doar pe 30% din Ţară, atâta câţi adepţi are el? Restul pe cine are Preşedinte? Iar dacă lucrurile stau aşa, ar trebui ca şi salariul să fie pe măsură, adică 30% din tot salariul pe care îl încasează acum nemeritat.
Trebuie aplicată legea, indiferent de manifestaţiile din stradă, indiferent de protestele prezidenţiale, eventual, să fie începută aplicarea legii chiar cu Preşedintele pentru nerespectarea sarcinilor de serviciu, care se transformă la nivelul funcţiei în abuz în serviciu.



Un comentariu:

  1. Firea este prezentator tv nu primar, deci face spectacol. Cine sunt prostii care au propus-o?
    Nu mai vorbesc de votat. Cat timp vom alege primar doctor etc. ministru la transporturi barcagiu asta vom avea.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...