duminică, 5 mai 2019

Rareş şi veninul liberal.


  Suntem în campanie electorală. Politicienii bat ţara cerşind voturi, împărţind acadele copiilor, pe care  vor avea grijă să le vor smulgă înapoi din mânuţele lor, după ce trece campania.
Am admirat în mod deosebit modul superior în care se face campanie electorală. Felul în care politicienii se luptă în măciuci, în înjurături, în ocări şi mai ales în punerea poalelor în cap, îmi aminteşte de culegerea folclorică orală care a circulat din gură în gură la politicieni, intitulată progresist "ba, pa mă-ti!"
Exista un tip pe la o televiziune care, cu ceva timp în urmă, înjura liberalii, acum când, momit de liberali să meargă la Bruxelles, aruncă pe gura veninoasă tot felul de înjurături la adresa opoziţiei.
Domnule Rareş Bogdan, dacă PSD-ul a făcut lucruri rele, vom judeca noi electoratul. Dacă Dragnea este un infractor va judeca instanţa de judecată, pentru asta avem justiţie. Faptul că Tăriceanu a ţinut „n” neveste e treaba lui şi a femeilor care i-au fost neveste. Atenţie tinere Rareş, ce dracu măi băiete, Rareş Petru a fost un român adevărat, Tăriceanu are 67 de ani, să te văd pe tine la vârsta lui ce mai poţi. Faptul că liderul ALDE este la a 6-7 căsătorie nu înseamnă că nu susţine familia tradiţională. Nu condamnă nimeni căsătoria cu repetiţie, ci altfel de legături asupra cărora nu mă opresc acum şi nici nu le condamn.
Pe unde aţi mers, aţi semănat vânt şi ură, ce credeţi că veţi obţine?
Înjurăturile, împotriva lui Dragnea şi Tăriceanu, a lui Dăncilă şi Ştefănescu, nu ţin loc de programe. 
Aţi spus că Dragnea şi Vâlcov vor să fie aduse rezervele de aur în ţară pentru a fi furate apoi de cei doi. Întreb: Dacă va fi adus aurul în ţară va fi depozitat în Belina lui  Dragnea? Ori în pivniţele, seifurile, Băncii Naţionale? Ce dracu, altceva nu găsiţi de criticat? Bun, am înţeles, PSD-ul e de porc pentru că a mărit pensiile, salariile, alocaţiile, etc. Ho, nu săriţi cu gura pe mine fiindcă au crescut preţurile, nu PSD-ul e vinovat, este o piaţă liberă. Sigur că Dragnea a mărit salariile şi pensiile din bugetul de stat, nu a adus bani de acasă. Însă nici un alt partid politic în afara social democraţilor nu a făcut-o. Chiar şi guvernul Tăriceanu, guvern liberal, în 2008 când a mărit pensiile, a făcut-o sub presiunea PSD.
Rareş Bogdan şi Sică Mandolină, sunteţi reprezentanţii unui partid liberal care, de-a lungul istoriei, chiar dacă a făcut şi greşeli mari, au avut şi proiecte îndrăzneţe, pentru că a fost tot timpul format din oameni cu obrazul subţire, din intelectuali rasaţi. Voi liderii de astăzi ai PNL nu sunteţi altceva decât nişte ţaţe care îşi pun chiloţii, purtaţi o săptămână, pe cap, culmea că îi mai puneţi şi pe dos şi credeţi-mă, nu se cunoaşte de la cusătură, ci de la căcă...
Liberali lăsaţi naibii contrele proaste, jignirile la persoane. Spuneţi-ne şi nouă ce vreţi să faceţi. Bucuraţi-vă că PSD-ul şi Dragnea au greşit, aşa cum susţineţi, promovaţi-vă programele.
Eu dacă aş fi în locul vostru aş spune aşa: Fraţilor, guvernarea PSD-ALDE este un eşec pentru economia ţării şi pentru populaţie. Noi vrem să facem cutare, cutare şi cutare lucru. Avem un program beton pentru candidaţii care vor fi aleşi şi vor merge în Parlamentul European. Asta trebuie să spuneţi, pentru ca noi spectatorii care urmărim circul vostru de doi bani să ne mobilizăm şi să ieşim la vot pentru a vă trimite în Parlamentul European.
Nu am văzut niciun reprezentant al opoziţiei spunând altceva decât că Dragnea este vinovat pentru schimbarea climei, pentru ultimul avion Boenig care s-a prăbuşit şi pentru faptul că Israelul a fost atacat cu rachete din Gaza..
Oameni buni, altceva nu aveţi să ne spuneţi? Asta am învăţat pe dinafară, aştept doar Justiţia să-şi spună cuvântul. Spuneţi-mi ce vreţi să faceţi, concret, nu generalităţi. Chiar nu există comunicatori în PNL în afara lui Dancă, Rareş, Mandolină, Turcan? Înţelegeţi, că aceşti oameni îngroapă PNL. Liberalii nu au fost niciodată măciucari. Voi de ce vreţi să deveniţi? Puneţi-vă papioane, fiţi politicieni elevaţi, europeni, nu ţaţe din mahalaua  Ferentari.
Sigur că semnalul este dat de undeva de sus, din Dealul Cotroceniului, însă nu cred că este cel mai bun.
Chiar vreau un PNL puternic, este nevoie de opoziţie şi putere formată din partide puternice cu programe clare de guvernare care, la o adică, în interes naţional, să se poată aşeza la masa negocierilor şi să discute zile în şir până când ajung la un consens în interes naţional. În modul care vă promovaţi acum, sigur nu veţi fi capabili să negociaţi.
Adversitatea în politică nu este fizică, ci ideologică. Argumentul trebuie să primeze, nu ocara, nu pumnul, nu măciuca.
Închipuiţi-vă că vă trece moţiunea de cenzură în toamnă şi ajungeţi la guvernare. Cum veţi forma un guvern din PNL, USR-PLUS, PMP, PRO România, UDMR, Minorităţi. V-aţi gândit cum aţi putea guverna ţara? Amintiţi-vă vremea dintre 1996-2000 când au fost la guvernare vreo cinci partide. A fost un dezastru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...