duminică, 18 august 2019

Tariceanu si Dancila outsideri in fata lui Iohannis

Alegerile prezidentiale bat la usa Romaniei. Partidul National Liberal mizeaza pe Iohannis drept candidat si sigur castigator, au dreptate. Singurul candidat care ar putea sa-i puna stavila este Dan Barna, insa, partidul lui si chiar simpatizantii partidului nu au puterea de a-l infrange pe Iohannis. Sa fiu clar, Iohannis in toti acesti ani de mandat prezidential nu a produs o duda, a fost ca un trantor uitat in stup dupa ce s-a imperecheat cu regina, matca, doar a consumat din mierea poporului si inca, destul de multa chiar i-am dus grija sa nu faca diabet. Presedintele in exercitiu a avut, de-a lungul celor aproape 5 ani de mandat, o singura lozinca: "Dragnea la puscarie". Pana la urma judecatorii s-au conformat si l-au trimis pe Dragnea dupa gratii. Vinovat ori nu, habar nu am, certa este doar pitirea in spatele zabrelelor a celui care a fost Presedintele PSD. Asta a prins la public. De aici Iohannis poate lua voturi.
Pe partea stanga exista o lupta surda intre Tariceanu, Dancila si Ponta.
Tariceanu crede ca este singurul contracandidat care il poate invinge pe Iohannis, sigur, in alianta cu PSD.
Eu nu cred acest lucru. Tariceanu, sau Moliceanu cum ii spunea odata Ponta, nu are forta, este prafuit si obosit, poate sa fie bine intentionat, poate sa fie cinstit, onorabil, onest, astea nu sunt insusiri care sa prinda la electorat. Poporul vrea sange, Iohannis in cei 5 ani de mandat de multe ori s-a catarat pe cadavre, poporul nu l-a hulit, a facut zid in jurul lui. Tariceanu nu poate fi asa. Iohannis se poate lauda cu cele cinci case ramase, Tariceanu doar cu cele 5 neveste pierdute, posibil sa fi fost 4 neveste, cine mai sta sa le innumere.
ALDE, cu Tariceanu in frunte, la europarlamentare nu a intrunit pragul necesar sa intre in Parlamentul European, de unde cred ei ca vor scoate acum peste 50% in turul II?
Tariceanu este o victima sigura in fata lui Iohannis, asta nu pentru ca neamtul ar fi mai bun decat Tariceanu, ci fiindca Iohannis este un Presedinte invizibil, in general, dar care, din cand in cand iese si injura consistent puterea, de cele mai multe ori calcand in picioare Constitutia. Se pare ca asta ii place electoratului.
Dancila, presedinta PSD, premierul Romaniei, candidat pentru functia de Presedinte al Romaniei.
Ei bine, aceasta Doamna nu are nicio sansa sa castige alegerile, nu pentru ca nu ar fi un bun roman, nu ar fi cinstita, onesta si muncitoare, ci pentru faptul ca nu are priza la public. Dancila provine dintr-un partid hulit la ultimele alegeri, ea insasi a fost pusa premier de Liviu Dragnea, chiar daca acum incearca sa se lepede de el ca  sf. Petru de Iisus Hristos, are eticheta pusa. Sa nu uitam ca in 2014 Iohannis l-a invins pe Ponta care era mult mai vizibil ca politician decat Dancila.
Daca alianta PSD-ALDE vrea cu adevarat sa castige alegerile trebuie sa gaseasca urgent un nou candidat, Plesoianu poate fi un bun contracandidat, i-l poate invinge pe Iohannis. Plesoianu e tanar, are forta, are verb, e proaspat in politica, nu are bube in cap. Chiar si in interiorul partidului a fost un copil rebel care a aratat deficientele partidului si ale membrilor sai.
Imi face impresia ca PSD-ALDE au un mare blat facut cu Iohannis, altfel nu cred ca toti acei granguri harsiti in politica din PSD si ALDE sa nu vada ca nu au sanse de castig.
Oare frica ii determina sa actioneze asa de iresponsabil politic?
Dancila trebuie sa inteleaga ca are mari sanse sa ingroape PSD, asta vrea?
Despre Tariceanu nu pot spune multe, el isi vede partidul aproape pierdut si incearca sa-l resusciteze
cu aceasta candidatura. Nu va reusi, cariera lui politica este la apogeu, nu va putea mai mult de atat.
Ponta este in perfuzii, vrea sa fie din nou pion principal in politica. Nu stiu cat va reusi dupa ce a "ajutat" partidul care l-a facut premier ;i presedinte partid sa piarda electorat.
Cred ca mai dureaza pana cand Ponta va mai putea sa fie ce a fost candva, daca va mai fi.

Un comentariu:

  1. De multa vreme l-am ochit pe Liviu Plesoianu ,singurul care poate sa-l bata pe PLAVAN !Ramane ca si romanul nostru sa inteleaga acest lucru !!!??? Nu inteleg de ce nu apare pe la Tv. sau astia au primit ordinul de zi pe unitate "interzis Liviu Plesoianu la tv" ! O duminica placuta in continuare !

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...