miercuri, 26 februarie 2014

Groparii USL



            M-ai invins USL-ule! Eu te-am votat si tu imi multumesti, aratandu-mi scarba ta, aratandu-mi cat de mult ma dispretuesti tu, ditamai alianta, pe mine electoratul care am indraznit sa iti dau votul meu si sa cred in tine. Am crezut in promisiunile facute de doi oameni politici ce pareau altfel decat ce vazusem pana la ei, eram gata sa ma bat cu toata lumea, sa ma bat cu toti cei care nu erau de aceiasi parere cu mine, mare greseala, am fost un naiv , ori poate eram prea dornic sa vad si altceva, decat balci ieftin si daunator.
            In aceste conditii, in care USL s-a rupt, in care liderii celor doua mari partide ce formau alianta au manevrat lucrurile de asa natura incat au dus inevitabil la ruperea aliantei, fara sa tina cont de electorat, au ignorat total dorinta si votul celor care i-au cocotat pe fotoliile din Parlament, au ignorat gemetele populatiei sarace  pentru care existau proiecte in programul de guvernare al aliantei, au calcat in picioare toate promisiunile din timpul campaniei electorale pentru ca, mai important decat electoratul, este orgoliul marunt al liderilor USL.
            In acest moment greu pentru populatia tarii prin lovitura primita, am perspectiva unui Parlament format din aceiasi oameni, cu aceleasi convingeri politice, cu o singura “ideologie” furtul si prostirea electoratului. Acum sunt sigur ca toti sunt o apa si un pamant, toti sunt la fel, difera doar numele lor, desi ar putea fi unul care sa ii denumeasca pe toti: Hot. Sigur, este posibil sa fie si vreun ratacit naiv care, sa mai creada ca el a venit in Parlament sa schimbe lumea, daca nu s-a convins pana acum, se va convinge de aici incolo. Nu doream sa pronunt nume, dar nu pot sa nu observ ca a fost un orgoliu atat de mare, incat din ecuatia pusa pe tabla de cei doi lideri ai USL a lipsit tocmai poporul, pe nici unul nu a interesat situatia celor care au votat, ci interesele meschine si ieftine de numire ale unor oameni in functii de conducere ale unor ministere. Ponta trebuia sa cedeze, Antonescu ar fi gasit alte motive de suparare, pentru ca pe Antonescu in ultimul timp il intereseaza numai manevrele prin care, in toamna poate ajunge Presedintele Romaniei. Nu stiu daca s-a inteles cu Basescu, nici numai conteaza, oricum se comporta ca el, acest om creditat de electorat, cocotat de popor pe fotoliul de Presedinte al Senatului, crede ca este un salvator al natiei, vreun  geniu al politicii romanesti, nu, este inca unul din cei ce au fraierit odata poporul roman, sper sa nu o mai poata face si a doua oara. Calculul lui Antonescu este simplu, de la putere nu poate creste in sondaje, singura solutie era trecerea in opozitie; ori nu putea iesi de la guvernare pur si simplu, trebuia putin circ si la facut, e adevarat, a fost  prea mult.
In opozitie, PNL v-a trebui sa colaboreze cu PDL si E.Udrea et. comp., nu este o problema prea mare, sa nu uitam ca in partid, special pentru a pregati acest moment a venit de la PDL cei doi grei, Frunzaverde si Stanisoara carora nimeni nu le-a auzit glasul in aceste zile, erau ocupati probabil cu anumite negocieri.
            Ce s-a intamplat in aceste zile, ne arata cum functioneaza politica de gasca, cum functioneaza politica fripturistilor si parvenitilor, ne arata deasemeni cum nu trebuie facuta politica. Nu avem Barbati de stat, avem numai tate care duc vorba de colo, colo, care au invatat sa planga pe umarul poporului in timp ce ii fura mancarea de la gura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...