duminică, 9 februarie 2014

Un USL de mamaliga



            In 2012, in acel decembrie cand am mers la vot plini de élan revolutionar, precum brigadierii din anii ’50 la tunelul Bumbesti-Livezeni, cu speranta schimbarii in mai bine a vietii noastre, cu speranta unei justitii impartiale si a anchetelor penale pe criteriul legii si nu a indicatiilor politice, am ales o alianta politica care promitea indeplinirea tuturor dezideratelor noastre. A fost o euforie generala, ne si vedeam intr-o tara in care legea era mai presus de politic, intr-o tara in care institutiile intrau pe fagasul normal al legalitatii.
            Toata aceasta bucurie a fost de scurta durata, desi sefii noi aliante castigatoare erau tineri, de la ei ma asteptam sa vina cu idei noi, indraznete  in modul de a conduce tara, sa izoleze la Cotroceni pe cel ce inca mai ocupa si ocupa scaunul de Presedinte doar, datorita unor factori externi, independenti de vointa poporului, au inceput guvernarea prin incheierea unui pact cu Basescu, pact prin care nu au facut altceva decat sa-l reanimeze, sa-i dea o gura de oxigen, mai précis sa-l legitimize in fruntea statului, dupa ce 7,4 milioane de romani ii spusese sa plece din functia de Presedinte.
            Astfel, au inceput o guvernare care, daca la inceput a fost laudata de Basescu, odata cu trecerea timpului nu, numai ca nu mai lauda guvernarea, dar facea tot ce era posibil pentru a impiedica actul de guvernare.
            Sa nu credeti ca sefii USL au stat cu mainile in san, nu, au inceput sa mearga pe la diferite emisiuni televizate si sa planga pe umarul alegatorilor, cum o duc ei de rau in regimul Basescu, cum ii terorizeza acesta, cum le face viata grea si in general cat de odios este reanimatul de la Cotroceni. In sustinerea capilor USL vin tot felul de subordonati de ai lor care sunt senatori, deputati, ministri s.a.m.d., impreuna si cu Ponta si Antonescu in frunte fac un cor de bocitoare de plang si pietrele de mila lor cand ii aud cum se jelesc.
Auzind-ui uit pentru o clipa ca au o majoritate istorica in Parlament de peste 70% si cred ca se afla in opozitie si nu la guvernare. Un singur om, T.Basescu, infrunta o alianta de 70% in Parlament, iar uselisti nu sunt in stare sa contracareze loviturile acestui om. Daca nu au legi, de ce nu le fac, iar cand le fac, de ce nu le gandesc, de ce nu le rumega suficient, incat sa iasa o lege ce nu mai poate fi intoarsa de nimeni?.Am senzatia ca toate legile sunt facute in fuga, pe picior, cu iresponsabilitate, altfel, daca ar fi fost gandite, nu mai erau toate intoarse de CCR.
            Este pacat, acest guvern a venit bine intentionat, pe o mare sustinere populara, pe un vot negativ dat fostei guvernari pedeliste, cu un Presedinte aproape demis, cu o cota de incredere de sub 10%, iar PDL undeva la 1o%, nu a stiut ce sa faca cu increderea si voturile oamenilor, au fost luate unele masuri jenante, puerile, aproape dadea impresia ca tara nu este guvernata. In acest fel a lasat loc PDL-ului sa creasca, Presedintelui sa preia fraiele antiguvernare; in loc ca Parlamentul sa-l sanctioneze de fiecare data cand incalca Constitutia, de altfel Basescu si-a facut un titlu de glorie din violarea in toate pozitiile a acestei legi a legilor, ei au preferat sa vina la TV si sa ne spuna ce rau este Basescu si cate necazuri face tarii, nu asta trebuia sa faca, ci pur si simplu sa ia masuri impotriva lui daca gresea, dar cu oameni din mamaliga nu se poate guverna o tara.
            Este strigator la cer sa poti vedea manifestatii ale PDL impotriva guvernului USL, in conditiile in care USL-ul carpeste gaurile lasate de guvernarea portocalie, dar nu a reusit sa anihileze acest partid care a avut o guvernare antipopulara, datorita impotentei de a izola pe cel ce fusese port drapelul tuturor relelor din timpul guvernarii Basescu-Boc. Ma minunam de tupeul lui Blaga, Stolojan, Predoiu care, cu manie proletara infierau gravele greseli ale guvernarii USL si cum promit ei o Romanie fara pensionari si cu salarii marite pentru bugetari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...