vineri, 2 noiembrie 2012

De ce ne trebuie monarhie?

Aud tot mai des ca monarhia salveaza Romania.Intrebarea mea este:cum o va face?
Romania este o tara cu traditie monarhica sustin monarhisti,nu cred asa ceva.Din 1866 de cand Printul Carol a venit in Romania si pana in 1947 sunt81 de ani,asta nu inseamna traditie.Ca monarhia a facut mult ptr.Romania nici cu asta nu sunt deacord pe de-a intregul.Este adevarat ca au fost anumite contexte internationale de care au profitat,asa cum sa intamplat si cu intrarea in NATO si UE .Nu vreau sa minimalizez meritele celor care erau pe tronul tarii.Pana la urma in politica trebuie speculate anumite contexte internationale daca vrei sa castigi ,altfel nu te baga nimeni in seama.Apoi este problema mostenitorilor care nu sunt.Aici este o mare problema,se vor face in jurul tronului mai multe partidulete decat sunt oficiale.
Un Presedinte daca o ia pe aratura il poti suspenda,ori nu-l mai votezi pentru un nou mandat,dar cu Regele odata ce ne-am procopsit ce mai putem face?
Parerea mea este ca trebuie trasa linie pana aici vazute toate punctele slabe ale Constitutiei si sunt slava Domnului destule,legate nu numai de Presedinte ci si de Curtea Constitutionala,CSM si alte institutii unde au fost gasite nereguli,modificata Constitutia si atunci lucrurile vor intra in normalitate.
In ce priveste monarhia ptr. mine raspandeste aceleasi parfum romantic.ca si basmele cu Feti-Frumosi,regi si printese.Monarhia este istorie si asa trebuie sa ramana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Copiii Țării sunt cea mai bună investiție

    Am ascultat puțin, aș fi vrut să ascult tot discursul din Parlament al lui Orban, mi-a fost imposibil să ascult tot speech-ul. Urmăres...