duminică, 16 martie 2014

Evaziunea a fost eradicata.



            In sfarsit, am primit un comunicat de presa din partea Politiei locale Iasi, precum ca, in orasul moldav a fost eradicata evaziunea fiscala. Ultimul traficant de urzici a fost descoperit si s-au luat toate masurile impotriva sa. Tin si eu sa felicit, personal, politia locala din capitala moldoveana, pentru curajul de care a dat dovada, in lupta cu acesti nemilosi contrabandisti care trag in jos finantele tarii prin neplata impozitelor. Sunt convins ca Primarul  acestei localitati, va lua toate masurile pentru a fi recompensati eroii acestei misiuni.
            Despre ce este vorba de fapt, o amarata din Iasi a mers in padurile din apropiere si a adunat cateva buchete  de urzici pentru a le vinde in piata. Gandea aceasta femeie sa cumpere ceva de mancare pentru copii, in masura in care ar fi vandut marfa. Nu se astepta ca organele, care, nu intotdeauna sunt la fel de vigilente, sa ii confiste bruma de urzici adunate cu destula truda. Sigur ca a fost dusa la politie pentru amprentare si identificare, eventual si pentru a i se aplica o corectie (amenda). Autorul moral al acestei evaziuni fiscale, este "vajnicul Verestoy Attila", (Dumnezeu să-l ierte!)care, nu a reusit sa taie toate padurile, astfel, in padurile ramase mai cresc urzici, ghiocei, micsunele, viorele si alti toporasi, marfa numai buna sa fie evazionata, aducand  grave prejudicii statului.
            Nu sunt deacord cu niciun fel de evaziune fiscala, dar, acolo unde o batrana vinde cateva urzici, ghiocei de padure, ori alte astfel de marfuri si cantitati, nu se pune problema inflamarii organelor de ordine. Pana la urma mai mult a costat combustibilul consumat de masina politiei sa duca muierea cu urzicile la sectie, decat evaziunea facuta de ea. Domnii din politie, fie ea locala, ori nationala, platiti cu bani frumosi din fondul public, sa fie foarte atenti cu acei oameni care le dau “atentii”, pentru a nu fi atenti.
            Intr-o tara in care spaga si coruptia este la ea acasa, unde evaziunea fiscala este poate mai mare decat intreg PIB-ul Romaniei, sa spui ca ai amendat o amarata care vindea urzici pe marginea drumului, este de rasul curcilor.
            Trebuie sa ne trezim si sa incercam sa ne comportam ca niste oameni normali, nu putem trai tot timpul cu mana in buzunar pentru a cauta banii necesari sa “ungem”functionarul care trebuie sa rezolve o problema şi care este deja platit de stat.
Vreau sa traiesc intr-o Romanie normala, vreau ca atunci cand merg la medic si acesta nu vrea sa ia “atentia” mea, sa fie un lucru normal, nu sa ma panichez ca, vezi doamne, medicul nu a luat “atentia”, pentru ca este cinstit, ci pentru ca eu sunt bolnav irecuperabil. Vreau ca atunci cand un copil vine cu o nota proasta de la scoala, tatal, sa stea de vorba serios cu copilul si sa il puna sa invete, nu sa mearga la scoala sa certe profesorul ca a dat nota mica odraslei. Vreau ca functionarul de la ghiseu, cand merg la el, sa ma intrebe frumos ce doresc, nu sa imi spuna “veniti maine”.
            Credeti ca se poate?
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...