marți, 21 mai 2013

Cangrena sistemului romanesc



            Un proces cu rasunet, un proces cu condamnari cu executare, un proces in care sunt incriminati un fost ministru al apararii, fostul Sef al Marelui Stat Major al armatei si un necunoscut obscur la data comiterii infractiunii, un civil ce avea sa devina la data condamnarii un om foarte bogat. De la pronuntarea instantei de judecata care condamna pe cei 3 la cate doi ani de inchisoare cu executare, s-a vorbit mai mult despre “civilul”George Becali, acum parlamentar in Parlamentul Romaniei, dar nu s-a spus nimic despre ceilalti doi infractori condamnati de instanta.Fostul ministru al MAN Victor Babiuc, impreuna cu Seful Marelui Stat Major al armatei generalul Cioflina, daca sunt vinovati pentru faptele incriminate , ar trebui sa ne puna pe ganduri mai mult decat multe alte lucruri. Victor Babiuc prof. univ., fost ministru de justitie, a facut infractiunea in timp ce era ministru MAN, nimeni nu poate crede ca un om de talia lui, a facut o asemenea fapta in necunostinta de cauza, un om care trebuia sa gireze apararea teritoriului romanesc nu se poate spune ca nu stia valoarea terenurilor si daca nu ar fi stiut, avea posibilitatea sa ceara sa se faca o evaluare a terenului.
            Ma opresc putin in a clarifica un aspect, ne aflam in momente in care nu stim daca instanta a executat un ordin, ori a constatat vinovatia, voi merge pe ideea ca instanta a fost de buna credinta, sper sa ma insel, pentru ca este mai greu sa inghit faptul ca doi oameni de calibrul lui Babiuc si Cioflina pot fi niste spagari ordinari.
            Cum este posibil ca un general al armatei romane cel care conduce efectiv armata, cel care raspunde de toate planurile tactice ale armatei, se poate vinde asa de usor?  Ce incredere putem avea in acesti oameni? Inca odata blestem faptul ca la Cotroceni este un om ca Basescu in coabitare cu Ponta si nu putem sti care este adevarul. Daca armata se vinde atat de usor, cred ca sefii tuturor institutiilor si cei care au putere de decizie trebuie anchetati si condamnati, fara nici o rezerva. Condamnarea unui General de Armata, pentru faptul ca a facut bisnita cu un teren al armatei, ca la dat degeaba, nu conteaza, conteaza faptul ca a prejudiciat statul roman, acel stat pentru care el era platit cu sume uriase de bani pentru al pazi, imi creaza o stare de neliniste, de neancredere fata de cei pusi sa conduca destinele unor ministere de maxima importanta. Un jurist de talia lui Babiuc, fost ministru de justitie, ajuns ministru in MAN, care face asemenea greseala, cu intentie, ori fara, este mai putin important, important si deplorabil este faptul ca s-a putut petrece asemenea fapta, este injositor pentru pregatirea lui, pentru integritatea lui, pentru armata in fruntea careia a existat o vreme. Ne aflam intr-o situatie foarte grava in care ministrii sunt descoperiti a fi infractori, in care Presedintele in exercitiu nu recunoaste un vot de demitere dat lui de popor, in care Primul-ministru, desi cu o majoritata zdrobitoare in Parlament, ii fuge pamantul de sub picioare si simte nevoia sprijinirii de cel care numai are sprijin, l-am numit pe Basescu. In aceasta situatie fara iesire, cu un sistem cangrenat care imprastie damf de putreziciune, exista o singura iesire, un chirurg care sa curete puroiul, sa taie, sa  amputeze, sa lucreze fara mila, pentru a mai salva ce se mai poate salva, toate acestea le poate face numai o revolutie, fie ia si de catifea, fie si de matase, fie si altfel, numai revolutie sa fie pentru a schimba din radacina tot sistemul. Numai cred in vinovatia unui singur om, suntem vinovati toti cei cateva milioane de locuitori ce inca mai populam aceasta tara, noi ceilalti suntem vinovati prin nepasare.Somnul ratiunii naste monstri. Sa trezim ratiunea din noi. Sa gandim ca si maine vor fi oameni pe aceste locuri, lor ce le lasam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...