vineri, 3 mai 2013

Veniti sa luati lumina!



                          Este saptamana patimilor, saptamana mare, astazi este vinerea neagra.
Nu vreau sa scriu despre politica, vreau sa scriu despre cea mai mare sarbatoare a crestinitatii, ziua de Pasti, ziua Invierii Domnului nostru Iisus Hristos. In aceasta saptamana incarcata de emotie, de traire sufleteasca ce atinge paroxismul durerii, de post si rugaciune pentru curatirea trupeasca si spirituala, pentru a intampina invierea Domnului in toata puterea intelegerii noastre fata de sacrificiul suprem facut de Dumnezeu, trimitandu-si la moarte unicul Fiu, pentru mantuirea noastra, a pacatosilor.
De aici noi trebuie sa luam exemplul intelegerii, fata de semenii nostrii, in diferite situatii. Ne este foarte usor sa criticam pe cineva atunci cand nu se ridica la nivelul asteptarilor noastre, dar inainte de a critica am incercat sa intelegem de ce? Nu, nu am incercat pentru ca cel mai simplu este sa barfim, apoi daca din intamplare aflam adevarul ne repliem fara a ne cere iertare de la cel fata de care am gresit, cand gresim, nu gresim numai fata de semenul nostru, gresim fata de Dumnezeu, pentru ca barfa, critica, lauda, egoismul, dispretul, mandria, aroganta, toate acestea nu sunt agreate de Domnul; Domnul ne vrea niste oameni normali, niste oameni care sa cinsteasca numele lui Iisus Hristos, si pe cei apropiati noua. Nimeni nu ne poate condamna daca dormim in palate, iar atunci cand un drumet a batut in poarta, i-am oferit gazduire, nimeni nu ne poate condamna daca satui fiind am intins mana si celui flamand, potolindu-i foamea.
                      Sfanta Scriptura ne invata sa ne iubim conducatorii, bine ar fi ca si conducatorii sa-si iubeasca supusii, ar trebui sa ma opresc aici, altfel durerea din suflet pentru cei ce nu isi vor putea pune o bucata de cozonac, din pacate la multi chiar de paine, pe masa in aceasta zi sfanta, va rabufni. Doamne iarta-ma, dar nu voi putea sa privesc cu nepasare, ori si mai grav sa ma fac ca nu exista probleme, sa ma fac ca nu stiu ca in Romania sunt cateva milioane de oameni, care nu au un loc de munca stabil, pe cale de consecinta nici ce pune pe masa in aceste zile. Vinovati pentru toate acestea sunt politicienii, pentru politica antiromaneasca dusa timp de 23 de ani. In fiecare an au mai distrus ceva, fara a umple golul lasat de acea distrugere, astfel am ajuns acum sa avem jumatate din salariatii ce ii aveam in ’89. Prin legea criminala a pensiilor cu majorarea varstei de pensionare la 65 de ani pentru barbati, au trimis sute, mii de oameni la o moarte sigura, cine mai angajeaza un om trecut de 50 de ani, dar unul trecut de 60 de ani, dar unul de 64 de ani? Sunt chiar rupti de realitate, ori sunt cinici, ori si mai rau, au facut-o intentionat si atunci sunt criminali?
                    Doamne, indruma pasii conducatorilor nostrii pe un drum bun, la capatul caruia sa gasim linistea. Lumineaza Doamne mintea celor care ne guverneaza pentru a gasi solutiile cele mai bune, pentru a gasi calea de rezolvare a tuturor problemelor noastre, inchide-le Doamne mintea egoista, indruma-i sa vada dincolo de portofelul lor, sa vada spre cei nevazuti, adica spre cei saraci, caci au nevoie de un loc de munca pentru a se putea hrani.
                    Indruma-I Doamne sa vada Romania, caci aceasta ne e casa, acum si pururea si-n vecii vecilor. Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...