vineri, 14 iunie 2019

Politica broaştei râioase


 
  Opoziţia a introdus „Moţiunea de Cenzură” împotriva guvernului Dăncilă. O acţiune profund constituţională şi un cântar pentru măsurat majoritatea parlamentară.
Este totuşi ceva anormal. Nu se pune doar problema dărâmării guvernului, ci, şi, a desfiinţări PSD ca partid politic. Am crezut că prigoana împotriva social-democraţilor se va opri o dată cu condamnarea şi arestarea lui Liviu Dragnea. M-am înşelat. Ascultam astăzi un liberal care spunea că: „pesedistul cutare, nu-i dau numele, nu poate fi candidat la preşedinţie pentru că a fost în apropierea lui Dragnea”.
Într-un fel, ori altul, toţi pesedişti au fost alături de Dragnea. Asta înseamnă că absolut toţi trebuie arestaţi şi condamnaţi? Motivul? Motive vor fi destule :au mâncat vreodată la masă cu Dragnea, au băut la masă cu Dragnea, au respirat acelaşi aer cu Dragnea. Înţeleg lupta politică până la un punct, şi anume: până acolo unde lupta politico-ideologică este înlocuită cu: „nevinovat, dar umflă-l!”
Orice pesedist arestat este un pesedist bun. Sau, orice pesedist care trece la PNL este un pesedist bun.
PNL-ul îşi dă cu cărămida în piept că a câştigat zdrobitor alegerile. A câştigat pe dracu! Nu trebuie să uite PNL-ul că ar trebui să ia voturi cât două partide, pentru că atâtea sunt, două: PNL şi PDL. 27% pentru un partid care se consideră mare e foarte puţin, la anul dacă nu se va mai găsi o chichiţă precum cea din vara asta cu referendumul, nu va trece de 20%. PSD-ul a luat mai puţine, restul de voturi sunt la PRO România, acolo sunt tot pesedişti.
Nu cred că domnul Ponta vrea să distrugă PSD-ul. Până la urmă acest partid l-a făcut premier, la fel şi pe Tudose. Acum a început să le pută PSD-ul? Să nu uite dizidenţii de acum, fugarii aciuiaţi în PRO România, că Partidul Social Democrat a mai trecut prin asemenea ruperi şi şi-a revenit. ApR-ul lui Meleşcanu, UNPR-ul lui Oprea, au rămas de căruţă. PSD-ul a mers înainte. PRO România nu are viitor. Nu poate creşte decât prin descreşterea PSD-ului. Nu vor reuşi, indiferent cât de mult va fi anatemizat de către Iohannis şi clica lui.
Toată politica liberalilor, toate luările lor de cuvânt în diferite emisiuni televizate, transmit, destul de prost mascat, toată ura lor împotriva susţinătorilor social democraţilor. Aici nu este luptă ideologică, este lupta cu bâta lui Orban, Ludovic Orban. Ura viscerală a liberalilor şi useriştilor împotriva pensionarilor şi a funcţionarilor din aparatul administrativ este reală şi se va vedea pusă în practică imediat ce se vor instala la putere. Primul cuvânt, pe care îl vor spune a doua zi după instalarea guvernului liberalo-userist-pemepist-udemerist-provist şi alte conglomerate, va fi :”greaua moştenire”. „Visteria e goală, nu sunt bani, va trebui să îngheţăm pensii, salarii şi să ne ajute dumnezeu (intenţionat am scris cu literă mică, este vorba de dumnezeul lor, nu de al meu) să nu fim nevoiţi să trecem la tăieri de salarii”.
Mă întreb: pe cine dracu a supărat Dragnea aşa de tare.
Condamnarea mi se pare puerilă, trebuia agăţat cu ceva. Domnilor procurori, domnule Preşedinte, doar atâta puteţi? O instigare la comiterea unei biete infracţiuni? Parcă era dictator, banditul care a furat Teleormanul, care a adus schimbarea climaterică, a provocat taifunuri, grindină cât capul unui bebeluş, ruperi de nori şi calamburul din Moldova.
De ce nu a fost condamnat pentru fraudele de milioane de euro, aşa cum se striga şi se strigă pe la colţuri de către opoziţie? Ori Dragnea nu a furat, ori nu sunt în stare să-i demonstreze că este hoţ.
Dacă Moţiunea de Cenzură va trece, abia atunci va începe circul. Cine va guverna? Îmi amintesc altă arenă cu bufoni din guvernările Ciorbea şi Radu Vasile, pe vremea conglomeratului CDR. Acum lucrurile vor fi şi mai rele.
Liberalii stau la uşa PSD-ului şi momesc dintre parlamentarii nemulţumiţi ai PSD-ului, doar, doar, vor strânge numărul de parlamentari care să voteze moţiunea.
Domnilor liberali, rugaţi-vă la Dumnezeu să nu treacă moţiunea, altfel sunteţi morţi!
Şi totuşi, pe cine a supărat PSD aşa de tare, încât să îl vrea distrus ca partid? Înseamnă că măsurile luate de guvernul PSD-ALDE a deranjat marile corporaţii străine, că doar nu se deranja Iohannis et co. pentru nişte amărâte de firme româneşti. Pe cale de consecinţă întreb: Opoziţia în slujba cui este? Pentru că în slujba cetăţeanului român în nici un caz nu este. Ce face opoziţia se numeşte politica broaştei râioase.

2 comentarii:

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...