vineri, 15 octombrie 2021

Iepurașul Cioloș

 

   


   Iohannis, pentru a se putea plimba liniștit prin Europa, a aruncat țării și presei o jucărioară să aibă  cu ce își ocupa timpul până când, Înaltul Președinte (are aproape 2 metri), va avea chef să ia în serios crizele în care se află țara, mă refer la criza politică, criza prețurilor din energie, inflația galopantă, dar, mai ales, criza medicală. Jucărioara se numește Dacian Cioloș, Președintele USR, un tip, după părerea mea, cu mari valențe de antiromân. Singuraticul premier desemnat Cioloș a bătut la ușile PNL în speranța că(sic!) Cîțu îi va deschide și va forma o alianță politică cu USR-ul în rolul de vioara întâi. Sigur că liberalii și-au ferecat porțile, lăsându-l pe discipolul MISA al lui Bivolaru Grigorian cu ochii în soare.

Cîțu când s-a baricadat în cetatea liberală a făcut-o la ordinul și sub oblăduirea lui Iohannis. Ideea este ca Cîțu să stea cât mai mult la Palatul Victoria ca premier interimar, deși nu are puteri depline în guvernarea țării. Însă lui Iohannis și clicii lui de discipoli ramoliți nu le pasă nici cât negru este sub unghie.

În situația în care se găsește acum solitarul premier desemnat, în loc să-și depună mandatul încredințat de Președinte pentru formarea unui guvern sprijinit de o majoritate în Parlament, din simplul motiv că nu a coagulat o asemenea majoritate de susținere, vrea să meargă în Parlament să ceară sprijinul pentru un guvern minoritar USR. O utopie. Nu face altceva decât să tragă de timp, să împingă cât mai departe criza politică. Nu exclud ideea că Cioloș nu acționează de capul lui, ci la ordinul unor anumite etnități, poate chiar cu știrea și sub oblăduirea lui Iohannis. De altfel e greu să înțeleg de ce ar renunța Dacian Cioloș la funcția de europarlamentar pentru a veni la București pe un post, mai prost plătit și pe deasupra și efemer acela de premier. Mai ales că mai avusese această funcție și nu ar mai fi fost așa de tentantă. Sigur că Iohannis, după eșecul lui Cioloș va amâna cât va putea de mult următoarele consultări politice.

Îmi amintesc că în 2015 se anunțase la Bruxelles că Dacian Cioloș urma să fie premier cu câteva zile înainte ca Ponta să demisioneze. De altfel chiar și Rareș Bogdan, la acea vreme jurnalist la Realitatea, anunțase că Dacian Cioloș urma să devină premier până să demisioneze Ponta. Oare cum de se știa că Ponta urma să demisioneze, mai ales cum de se știa că va avea loc nenorocirea de la Colectiv?

Miercuri Parlamentul va respinge la vot guvernul propus de prim ministrul desemnat Cioloș. Iohannis, după ce se va gândi câteva zile, el procesează mai greu știrile, va fi nevoit să convoace consultări cu partidele politice parlamentare. În fapt un dialog al surzilor, nici măcar nu-și vor lua temperatura și pulsul, de fapt politicienii se vor plimba până la Cotroceni și înapoi la sediile lor de partid. Consultarea va fi bifată. Iohannis va ieși triumfător, va arunca, rânjind sinistru, câteva vorbe de ocară la adresa USR, PeSeDe și AUR, apoi va anunța numele candidatului de premier în persoana lui Florin Cîțu. Sigur că nu va fi votat un guvern liberal condus de Cîțu. Poate Iohannis își va călca pe mândrie, pe aroganță, pe paranoia și va desemna pe altcineva din partidul liberal să facă un guvern. Însă este greu ca Președintele să facă așa ceva, ar trebui să fie o mișcare a unui politician care vrea binele poporului român și nu doar orgoliul lui nemăsurat, deasemeni pentru a face acest pas ar trebui să aibă minimum de inteligență, ceea ce mă tem că îi lipsește.

Iohannis, Cîțu și Cioloș sunt niște ANTIROMÂNI. Nu-i interesează ce se întâmplă cu România, cu bolnavii de covid. Crede Cîțu că este suficient să spună la televizor că românii trebuie să se vaccineze și se va rezolva astfel criza medicală? Nici vorbă. Dacă într-adevăr vaccinul este soluția, habar nu am dacă este, vaccinările pe care Cîțu le cere acum, trebuiau să fii fost făcute încă în vară. Acum vaccinarea va fi bună pentru valul cinci. Asta nu înseamnă că oamenii nu trebuie să se vaccineze, care vor, evident. Deși, tare mă tem că, în viitorul apropiat îngrădirea celor nevaccinați va fi așa de mare, încât, singuri vor cere să se vaccineze pentru a putea merge la muncă, la cumpărături, la teatru, cinema, stadioane, etc.

Și uite cum vaccinul contra covid poate fi o repetiție generală pentru viitorul cip. Ce ți-e și cu scenariile astea!

Am citit în viața mea câteva cărți de istorie, am avut ocazia să văd cu ochii minții cum au procedat în momente de cumpănă marii politicieni. Unii au mers până acolo încât s-au sacrificat pe ei, când nu au putut să-și pună în aplicare măsurile care erau de ajutor pentru popor și țară.

Iohannis așa de supărat a fost din cauza multiplelor crize din țară, încât, a preferat să plece departe de România numai să nu mai sufere din cauza suferinței poporului. Halal Președinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...