miercuri, 6 octombrie 2021

Statul, Iohannis și Cîțu au eșuat.

 


Scriu pe acest blog de câțiva ani. Întotdeauna am văzut o mică luminiță la capătul unui tunel lung, întunecos și cu multe obstacole. În aceste zile s-a dus dracului tunelul și s-a stins luminița. Obstacolele pe care abia le zăream prin tunel, din cauza întunericului, s-au adunat la intrarea în tunel, practic au blocat tunelul. Așa percep situația actuală din țară. Una fără ieșire. Suntem blocați în interiorul prostiei celor ce, cu multă dezonoare, ne conduc.

După cum am aflat a sosit și valul patru al Pandemiei, val care a luat prin surprindere guvernul. Așa de tare l-a surprins încât s-a divizat. USR-ul a părăsit corabia guvernului pe motiv că premierul le-a remaniat un ministru. Cam cum spun copiii la joacă când se supără: „ce, nu mă mai joc, fiindcă mi-ai luat jucăria”Nu mai vor să revină la guvernare cât timp Cîțu este premier. Între timp numărul infectărilor crește vertiginos, la ATI numărul pacienților este în continuă creștere, decesele pacienților infectați cu covid este în creștere. Nu am scris decesele din cauza Covid-ului, fiindcă asta nu știu, știm că au fost infectați cu Coronavirus, cel puțin așa se spune. Prețul la energie(curent și gaze) a crescut în progresie geometrică, prețul alimentelor a urcat Everestul. Situația economică a României este catastrofată. Spitalele au luat foc, mulți pacienți au murit arși. PNL face congres în sală cu 5000 de membrii, poliția i-a amendat cu 2 lei/ participant = 10.000 de lei. Au urmat manifestații de stradă cu protestanți împotriva restricțiilor impuse de pandemie, împotriva guvernului și a Președintelui, aici amenzile au fost ustărătoare. Prin urmare, vorba lui Iohannis: „statul a eșuat”.

Pe lângă toate cele a apărut și o Moțiune de Cenzură a PSD împotriva guvernului Cîțu cu USR cu tot, care a trecut votul Parlamentului cu 281 de voturi, prin urmare guvernul Cîțu a fost demis, a trecut în istorie, deși asemenea premieri cu asemenea guverne ar trebui înscriși într-o coloană specială a istoriei la rubrica:„așa nu.” Rog parlamentarii să mai facă un efort și să-l suspende și pe Iohannis, apoi să-l trimită la judecata poporului. Cu o ultimă rămășiță a demnității parlamentarii să demisioneze în bloc pentru a se putea întoarce la judecata poporului prin alegeri. Chestia cu rămâne țara neguvernată este o prostie. România nu este guvernată, în sensul bun, de doi ani de zile.

Avem o criză energetică, o inflație la alimente care se ridică undeva la 30%, o criză sanitară și la toate astea se adaugă și criza politică. Să fiu limpede, nu înseamnă că dacă Cîțu continua să guverneze ar fi fost mai bine. Eu cred că țara dacă nu ar fi avut guvern ar fi mers mult mai bine, fiindcă nici haosul, cât este el de confuz, nu ar fi putut face atâta rău cât a făcut guvernul de dreapta în cei doi ani de  guvernare.

Președintelui Iohannis i s-a adus la cunoștiință faptul că „guvernul meu” a căzut, a deschis un ochi, a zis bine, ne vedem săptămâna viitoare, apoi s-a culcat la loc. Înainte de a-l lua somnul a mai mormăit că situația din țară e gravă, însă nu s-a grăbit să cheme urgent partidele pentru consultări în vederea înscăunării unui nou guvern, ci a amânat până săptămâna viitoare.

Mă întreb, așa, ca unul care a mai deschis câte o carte de istorie și am citit despre mulți conducători, fie ei de stat, ai armatei, ori patroni de întreprinderi. Scria în acele lucrări că acei conducători dormeau doar câteva ore pe noapte, restul timpului îl foloseau pentru rezolvarea multiplelor probleme pe care le aveau. Ori, Președintele României, Klaus Iohannis, nu are prea multe probleme de rezolvat. Din câte știu nu face vizite oficiale în țări străine, nu primești în vizită șefi de stat, ori de guvern, pentru stabilirea unor contacte economice, politice bilaterale. Sigur, merge la schi, joacă tenis, joacă golf, care în curând, din spusele lui Iohannis, golful va deveni sport de masă în România. Practică sportul când nu este chemat în câte un oraș din Germania, ori de aiurea, pentru a i se înmâna o medalie, ori distincție.

În aceste zile cu adevărat fierbinți pentru un Președinte responsabil, Iohannis trebuia să fie conectat la necesitățile poporului ROMÂN, fiindcă domnia sa aici este PREȘEDINTE, în ROMÂNIA. Cum nu este responsabil, iar Românii și România nu sunt o prioritate pe agenda lui, Iohannis lasă țara de izbeliște, în loc să fii fost primul care să tragă un semnal de alarmă și să cheme deîndată, dracu știe ce înțelege sasul prin „deîndată”, partidele parlamentare la consultări în vederea găsirii unor soluții viabile pentru  a forma un nou guvern capabil să administreze problemele țării, cu un zâmbet ritos, Iohannis amâna consultările cu partidele politice până săptămâna viitoare, lăsând să se înțeleagă că, dacă nu va fi acceptată ideea cu Câțu premier desemnat se vor face consultări la nesfârșit. Fiindcă așa vrea mușchii lui Iohannis.

Orgoliosul Iohannis nervos fiindcă i-a fost demis guvernul se răzbună pe toți, își încordează mușchii pentru ca partidele și mai ales USR să voteze un nou cabinet Cîțu 2.

Iohannis a eșuat în politica sa și cu Orban premier și cu Cîțu premier, prin urmare statul a eșuat odată cu Iohannis și cei doi premieri ai lui. Dumnezeu să-i ierte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...