miercuri, 20 aprilie 2022

Nu vă este rușine?


   Trăim vremuri cum doar cu zeci de ani în urmă românii au mai trăit. Nu se poate ca o Țară bogată ca a noastră care a  demonstrat că poate hrăni, instrui, ocroti sanitar și asigura locuri de muncă pentru 22.000.000 de locuitori, acum, când mai suntem, probabil, vreo 15.000.000 să o ducem așa de greu. Spunea premierul Ciucă, Ciucă al lor, că nu toată lumea își va permite ca pe masa de Paști să aibă strictul necesar. Sigur, duminica Învierii Domnului este o zi de sărbătoare și de rugăciune în care să aducem  mulțumiri Domnului nostru Iisus Hristos pentru sacrificiul făcut întru mântuirea noastră, nu este neapărat o zi a chiolhanului. Faptul că ne reținem de la a ne îmbuiba ar trebui să fie o hotărâre a noastră, nu o constrângere din lipsă de bani.

Înțeleg că trăim vremuri grele, însă nu vreau să pricep de ce aparatul guvernamental și prezidențial trebuie să câștige niște sume astronomice comparativ cu muncitorul de rând. Un ministru, director în minister, consilier prezidențial, Președintele, chiar, Premierul, cum pot încasa asemenea sume uriașe de bani când populația, pe spinarea căreia trăiesc, este muritoare de foame? Nu le tremură mâna pe bani?

Acești oameni au cerut poporului să-i trimită în fruntea Țării, mințind cu nerușinare, fiindcă ei vor munci în folosul Țării, în folosul poporului. De fapt, toată această armată de hârțogari și specialiști în inginerii financiare nu fac altceva decât să fure din banii poporului. Ce poate fi altceva decât un furt, faptul că iau un salariu, că au un venit, fără să producă ceva în schimbul acelor bani?

Premierul guvernului „vom face” împreună cu miniștri și întregul aparat guvernamental ar trebui să-și reducă veniturile la o treime. O treime din salariu pot să încaseze fiindcă asigură paza instituțiilor.

Președintele și consilierii săi nu trebuie să ia niciun fel de salariu, ba ar trebui să mai aducă de acasă să plătească întreținerea Palatului Cotroceni. În 8 ani de mandat, acolo, nu s-a produs nicio „dudă”. Oamenii care au muncit mor de foame, fiindcă statul nu le poate asigura pensia cuvenită. Muncitorii cu salariul minim pe economie mor de foame, fiincă 1600 de lei net nu le poate asigura hrana și transportul lor la locul de muncă, ne mai punând la socoteală membrii familiilor pe care le au.

Încotro se îndreaptă această țară? Cârpim cu niște Vauchere de câțiva lei? Nu. Mințiți oamenii, vă bateți joc de ei. Este săptămâna patimilor, pentru acești defavorizați, care nu sunt puțini, sunt ceva mai mult de jumătate din populația Țării, Săptămâna Patimilor va continua și în Săptămâna Luminată și în toate zilele pe care le mai au de chinuit pe acest pământ.

Să vă fie rușine domnilor politicieni, ați distrus România, o Țară cu potențial economic, o Țară care avea o economie, o industrie care producea, o industie care putea fi modernizată. Nu ați făcut asta, ați furat-o, ați vândut-o la fier vechi, în locul marilor uzine, cândva mândria economiei românești, au venit străini să construiască malluri. Magazinul „Unirea” nu era bun? Complezul comercial „Bucur Obor” nu era bun? Autoservirile românești nu erau bune? Rușine!!!! Vă numiți cetățeni români, sunteți niște vânduți. Sigur, îmi veți reproșa că nu voi conduceați România când s-au făcut programele de preaderare la UE, PSAL 1 și PSAL 2. Adevărat, cei care au negociat aceste programe sunt bătrâiori acum, unii mai sunt prin locuri călduțe: Isărescu, Băsescu, alții au mers la Domnul să dea socoteală, alții s-au retras din politică după ce au trecut pe la „mititica”(Decebal Traian –Remeș).

Mulți sunteți tineri, însă sunteți membrii acelor partide care au distrus industria, agricultura, cultura românească, învățământul, sănătatea, armata, etc., ca membri ai acelor partide înseamnă că vă asumați politica făcută de ele de-a lungul vremurilor.

Nu aveți scuze, nu trebuie să promiteți că faceți și să nu fiți în stare să faceți.

Treziți-vă! Gândiți-vă la următorul lucru! Ceaușescu a fost omorât fiindcă a stins lumina populației să facă economie, a oprit gazul populației, îndemnând cetățenii să mai pună o haină pe ei, toate astea să poată plăti datoria externă a Țării. Păi, voi ce faceți? Constrângeți populația să stingă singuri becul, să scoată din priză aspiratorul, mașina de spălat, frigiderul, să oprească centrala termică, să oprească gazul, fiindcă nu au bani să plătească utilitățile. Părinții își opresc copii de la școală fiindcă nu au bani să le cumpere hăinuțe, rechizite și să le dea un pachețel în ghiozdan. Românii săraci privesc cu jind la galantarele alimentărilor, nu au bani să cumpere. Cum dracu să fie 50 de lei un kg de carne de miel? În timpul în care populația stă pe întuneric, flămânzi și înghețați de frig, voi vă îndatorați Țara. Ce dracu faceți cu banii? România produce doar gropi, doar datorii? Declarați România ca țară în incapacitate de plată, poate ne preia dracului alții mai deștepți. Nu îmi este rușine că sunt român. Sunt mândru că sunt român fiindcă mă raportez la marii noștri înaintași. Nu mă raportez la Iohannis, Băsescu, Boc, Cîțu, Orban L și mulți alții care au pus umărul la distrugerea României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...