Nu votez Ciolacu, strigă unii în gura mare. Nu votez PeSeDe, se aud alte voci ca un ecou spart. E simplu, dacă nu votezi Ciolacu și nu votezi PSD, îți rămân multe alte opțiuni. Una dintre ele ar fi să votezi Ciucă, să votezi PNL, să votezi urmașii lui Brătianu. Vorbim de acel mare Brătianu din ordinul căruia au fost împușcați mulți țărani în 1907. Nu a fost singur, a fost ajutat de regele Carol I, de primul ministru, tot liberal, D.A.Sturdza și generalul de armată Averescu, ministrul de război din acea perioadă. Sigur, țăranii au fost împușcați în mod „democratic”, altfel nu se putea.
Dacă nu vreți să-i votați pe urmașii lui Brătianu, îi puteți vota pe urmașii lui Klaus Iohannis, ai L.Orban, ai lui Câțu, etc.
În politica românească pe un scaun de șef de partid s-a urcat o frumoasă doamnă pre numele ei Lenuța (Elena) Lasconi ca lider al USR. Un partid relativ nou, un partid tânăr în esența lui, un partid progresist care vrea progresul cu orice preț. Sigur, când vorbim de progres vorbim de LGBD, vorbim de opusul bisericii, vorbim de ruperea cu trecutul, vorbim de renunțarea la istoria noastră, la marii noștri creatori, Eminescu spre exemplu. Ne putem gândi la Pandemie când punem mâna pe ștampilă să o aplicăm pe căsuța USR, în special la ministrul sănătății V. Voiculescu. În scurta perioadă cât au stat la guvernare ne-au dat multe motive de a merge cu gândul la ei, evident un gând de tristă aducere aminte.
Poate vrem să votăm SOS, un partid nou apărut pe scena politică. Un partid condus de o femeie. O femeie vocală, o femeie care se face auzită, se face simțită, poate prea simțită, unii, răi evident, ar pune un „ne” în fața la simțită. E treaba lor. Diana Șoșoacă, pe care CCR s-a grăbit să o facă martiră prin interzicerea de a candida la „Prezidențiale”, va avea un scor frumușel la „parlamentare” tocmai datorită acestui fapt. Nu discut poziția ei referitoare la războiul din Ucraina și nici la cel din Orientul Mijlociu, e dreptul ei să aibă o altă părere, altfel, mă întreb pentru ce dracu l-am omorât pe Ceaușescu, dacă românul tot nu are dreptul la opinie.
AUR, un alt partid care participă la alegeri și ar putea fi votat. În fruntea lui se află G. Simion, unii zic că ar fi și Târziu, se poate... Un partid fără ideologie, nu că celelalte ar face uz de așa ceva, însă măcar mimează. Am văzut câteva personalități ajunse de conjuctură printre membrii AUR. Partidul activează în mod legal, încă nu l-a scos domnul Muraru, liberal de altfel, în afara legii. Votați AUR cât încă mai există.
Mai sunt și alte partide și partidulețe de care mă voi ocupa altă dată.