miercuri, 13 martie 2013

Invataturile lui Basescu catre discipolul sau Ponta


Sedinta solemna  in Parlament. Basescu se adreseaza Parlamentului, teme batute mai tare ca apa in piua; ma asteptam ca parlamentarii USL sa nu participe, intr-adevar liberalii au declarat ca nu vor participa, in timp ce social-democratii au lasat la latitudinea fiecarui parlamentar sa hotarasca cum va proceda. Ce m-a deranjat cel mai mult a fost prezenta prim-ministrului in sala; daca era o cutuma pot intelege, dar dupa ce incepea sa vorbeasca Basescu trebuia sa plece, ramanerea lui Ponta in sala a dat un anumit gir “Basescului”.
D-le Ponta am inceput sa am incredere in dvs. in legislatura ’04-’08 cand atacati guvernul  “Moliceanu”, pardon asa ii ziceati dvs. lui Tariceanu, ce sunteti acum cand nu va rupeti ombilical de Basescu? Sunteti un Molicean. D-le Ponta ascultati un om mai in varsta care nu are studiile eminete facute de dvs., dar care a vazut multe in viata, aveti majoritate parlamentara confortabila, nu aveti pentru ce discuta cu Basescu. Basescu de are ceva de discutat sa ceara sa va vada si in functie de agenda dvs. stabilitii intalnirea, luati-i jucariile faceti-l sa alerge in jurul palatului Cotroceni, sa joace sotron cu Diaconescu, leapsa cu Lazarescu, orice numai nu il bagati in seama; cetatenii care v-au votat sunt gata sa inteleaga ca nu puteti face minuni peste noapte, dar nu mai au rabdare in ce priveste  pastrarea lui Basescu la Cotroceni, cel putin ignorati-l, altfel, ma voi alatura celor ce cred ca sunteti discipolul lui Basescu  mai mult decat Udrea.
Cum puteti d-le Prim-Ministru  sa suportati sfaturile lui Basescu in ce priveste demiterea lui Fenechiu(nu stiu daca trebuie demis, ori nu, daca trebuia ca eu sa hotarasc, nu l-as fi primit de la inceput in guvern, tocmai pentru ca avea un dosar in curs de judecata), cand Basescu insusi are dosare penale in curs de judecata, sunt suspendate pe perioada cat este Presedinte. Cat tupeu sa ai sa faci asemenea discutii fara sa-ti tremure vocea; si mai curios mi s-a parut ca aseara in cadrul dezbaterilor televizate  niciun invitat USL nu a adus in discutie aceasta tema.
                  D-le Ponta nu fiti sinucigas, incercati sa va vedeti interesul dvs. si pe al nostru, viitorul va este asigurat langa cei care va voteaza, nu mai jonglati pe sarma, fiti categoric si rupeti pisica in fata lui Basescu, cine este langa el acum este sortit pieirii, peste putin insisi consilierii lui vor incerca sa se salveze fugind ca sobolanii de pe un vas avariat. Daca UE va va certa pentru ca il ignorati pe Basescu, va va iubi poporul si va fi alaturi de dvs. Fiti acel barbat de stat pe care il asteptam, discutati cu mai mari Europei de pe picior de egalitate, nu va lasati intimidat ca germanii, englezii, au descoperit dintr-o data ca in Romania sunt si rromi; sunt niste mincinosi, cand faceau documentarele despre rromi prin ’90 cum era? Cand ne-au primit in Europa ne-au primit cu tigani cu tot, tinand cont de faptul ca suntem cetateni europeni, automat si tiganii sunt cetateni europeni si beneficiaza de toate drepturile ce decurg din asta, altfel este dicriminare.
                 Faceti legi acolo unde nu aveti, treceti-le de urgenta prin Parlament, construiti cadrul legal prin care procuratura sa lucreze pentru tara, nu pentru tara lui Basescu si Macovei.
D-le Ponta, orice legatura a dvs. cu Basescu, cei 7,4 milioane de romanii care au votat demiterea lui o considera un afront, incercati sa nu mai jigniti acesti oameni, sunteti prea sus, nimeni nu a mai revenit dupa ce a pierdut postul de prim-ministru. Inca ceva, pastrati USL-ul nu se poate sa va uniti cu PP-DD, ori PDL,incercati sa fiti gentilomi, scuipati,dar pupati  mai incolo de unde ati scuipat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...