miercuri, 2 aprilie 2014

Ipocrizia lui Băsescu



                        
            De la sfârşitul anului 2013, Băsescu şi-a facut o temă pentru campania electorală a PMP, din acciza pe carburant. Nu a lăsat să treacă nicio posibilitate de atac, fară să nu o fructifice, fie ca a fost vorba de bugetul tarii pe 2014, fie memorandumul pentru FMI, ori vreun interviu pe la B1. A mers până acolo incât a sugerat ca v-a scoate oamenii in stradă să protesteze împotriva accizei (oamenii au fost scoşi, de catre PMP si PDL).
            Dacă aceste proteste nu veneau din partea lui Basescu, lucrurile ar fi fost fireşti si credibile. Cum poţi sa asculţi un om, ca acest demis Preşedinte, atunci cand dă lecţii de economie politică, când el insuşi a fost premier (sigur nu oficial) in perioada 2009-2012, perioadă în care România s-a împrumutat de la UE, FMI şi BM suma de 20 de miliarde de euro, a tăiat intre 25 si 40% din salariile bugetarilor, a tăiat din pensiile bătrânilor, din laptele sugarilor si in plus a mărit si TVA-ul la 24%, toate acestea pentru a avea niste ministrii bani la buget, bani din care trebuia să revină o mare parte în buzunarele politicienilor portocalii. M-aş fi bucurat daca in perioada amintită s-ar fi văzut ceva din sacrificiul oamenilor, dar in timp ce oamenii săraci o duceau din ce in ce mai greu, politicienii in frunte cu liderii portocalii erau tot mai prosperi.
            T.Băsescu are dreptate  când face aceste acuze, el vorbeşte din experienţa anilor mulţi din politică, din modul in care se poate fraieri statul, aici ma gândesc la felul în care şi-a repartizat casa din Mihăileanu, la dispariţia  flotei si multe altele. Mai are înca un motiv să nu susţina acciza, Băsescu urăşte sa avem autostrăzi, conform propriei declaraţii din vremea în care era ministru al transporturilor.
            Toata acestă tevatură a d-lui Băsescu de a opri acciza, nu este altceva decat campanie electorala facuta in folosul unui partid politic, am numit PMP. Ultima scrisoare trimisă Camerei Deputatilor prin care îi cerea şefului acestei Camere sa intervină pentru a nu fi votat proiectul de lege, nu este altceva decât o ingerinţă in puterea legislativă. D-l Băsescu stie că poate face orice, poate viola Constituţia, incălca legi, poate construi partide politice şi face campanie electorala pentru un anumit partid, caci nimeni nu-l v-a deranja cu un cuvânt, Parlamentul nostru supra aglomerat cum este în momentul de faţă, v-a inchide ochii si nu v-a protesta la toate aceste ilegalitaţi.
            Revenind la acciza, iau de bună promisiunea guvernului de a accelera procesul de construire de autostrăzi  cu ajutorul  banilor proveniţi din aceasta taxă. Nu pot să le fac proces de intenţie, înainte de a vedea ce se întâmplă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...