marți, 8 aprilie 2014

Coşmarul lui Antonescu.



                
           
    Partidul National Liberal se află intr-o cădere liberă, o cădere ce pare a nu putea fi oprită, fie vorba intre noi, nici nu cred că se vrea acest lucru. Scriu toate acestea, pentru simplul motiv că, acel lider care reuşise sa urce partidul la peste 25%, acum se comporta precum părintele care spune : “ eu te-am facut, eu te omor”, aşa că in sondaje PNL coboară vertiginos, lăsând drum liber PDL-ului să urce in sondaje, chiar si acel avorton de PMP are peste 5%. Membrii partidului liberal sunt puţin in degringoladă, unii işi negociază plecarea la alte partide, iar pe altii se chinuie Antonescu să-i dea afară.
Cel mai recent caz, este cazul lui Radu Stroe, pe care şeful PNL a propus sa fie dat afară, pe motiv ca ar fi făcut declaratii impotriva liderului de partid.
            Personal consider un membru de partid echivalentul unui soldat, asa cum un soldat execută ordinele, asa şi membrul de partid trebuie sa le execute. Nimeni nu este obligat să intre intr-un partid, intrarea se face in baza unei cereri, iar confirmarea se face după ce candidatul a studiat si acceptat statul partidului.
Comunistii spuneau că: „mai  bine să greşeşti odată cu partidul (PCR), decât să ai dreptate singur impotriva lui”, această zicere este valabilă şi astăzi, ea ar trebui sa fie lozinca de ghidare pentru fiecare membru, indiferent de partid.
            Ce ne facem când decizia partidului este de fapt  hotarârea unui singur om, adică al liderului de partid. Sigur, formal hotarârea liderului a fost trecută prin votul membrilor Biroului Politic, in acest fel ea devine executorie pentru membrii partidului, dar aceiasi membrii ai BP  pe holul salii de şedinţe atacau cu virulentă hotarârea ce urma a fi supusă votului Biroului Politic, numai că in faţa şefului ca nişte fripturişti, ca nişte arvişti cu înaltă şcoală in pupincurism, au votat in unanimitate hotărârea pe care tocmai o criticaseră. În acest context cine se ridică impotriva hotărârii partidului risca sa fie exclus din partid, asa cum s-a intamplat la PNL cu Radu Stroe. Impunând o anumită fortă in partid nu este bine, mai ales când partidul nu poate urca dealul ce duce la acumulrea de procente in alegeri, cred că o discutie de la egal la egal cu subalternii, ar face mai mult bine partidului, dictatura, mai ales intr-un partid care pică, este curată sinucidere.
            Domnul Crin Antonescu, pe care personal l-am apreciat pentru elocinta si supleţea verbului său, astăzi, mă văd nevoit să ii cer să găsească urgent alte căi de comunicare cu proprii săi membrii de partid, dar şi cu electoratul pe care l-a părăsit. Vor fi mulţi care nu vor fi deacord cu ce am scris, este dreptul domniilor lor, dar pe mine mă doare când văd că PDL si PMP, de fapt aceiaşi oameni din vechiul PDL, urcă in sondaje in detrimentul PNL.
            Liberalii, se spune că sunt oameni cu papion la gat, adică eleganţi si manieraţi, nu ar fi rău daca ar fi şi mai puţin aroganţi, nu de alta, dar dă mai bine la electorat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...