miercuri, 4 iunie 2014

Scrisoarea pacientului catre doctorii spăgari



                                


                        De fiecare dată cand mergeam la doctor, aveam o compasiune interioară pentru omul din faţa mea care, încerca cu toate forţele lui să-mi redea sănătatea. Admiram profesionistul, desi poate acasă avea destule lipsuri din cauza proastei remunerări, cum îşi facea treaba cu conştiinciozitate, cu delicateţe şi ataşament faţă de pacientul din faţa sa.
            De câtva timp descopăr, este adevărat personal nu am cunoscut asemenea doctori, că sunt medici care merg până acolo încât negociază viaţa. În urmă cu câţiva ani a existat o criză a medicamentelor pentru cancer. Au fost dezbateri la televiziunii, au fost exemplificaţi oameni suferinzi cu dureri dincolo de puterea omenească, se căutau vinovaţi, explicaţii ş.a.m.d. Nu mică mi-a fost surprinderea când în urmă cu câteva zile a fost descoperită o reţea de medici care în folosul lor întocmeau reţete gratuite false, farmaciile le eliberau, apoi medicamentele erau vândute la negru de catre medici pacienţilor suferinzi de cancer.
            Numai Mengele cu experimentele lui pe oameni în lagărele de concentrare, a mai dat dovadă de atâta cinism. Cum poate un om, cu atât mai mult un medic, să se joace cu chinurile şi durerile  unor muribunzi? Cum să îţi faci palate din rănile unor oameni?
Personal pe aceşti doctori, nu îi pot numi  oameni, dar nici animale, dacă aş da numele vreunui animal este posibil să jignesc animalul.
            Percheziţiile făcute la locuinţa lor au scos la iveală averile colosale făcute din negoţul cu suferinţa bolnavilor.
            Un alt caz în care medicii erau interesaţi de propriul buzunar şi mai puţin de pacienţi, este cazul doctorilor de la spitalul de arşi care, preferau să repare sâni pentru că erau plătiţi cu cash, lăsând pe mai târziu o operaţie de reconstrucţie în urma unor arsuri care nu aducea un profit imediat. Şi aici sumele găsite în  locuinţele acestor doctori sunt uriaşe comparativ cu salariile lor.
            Un nou scandal a izbucnit în Caraş-Severin unde mai mulţi medici au falsificat dosare de pensionare, contra unor sume frumuşele de bani.
În toate aceste cazuri a fost prejudiciata Casa de Asigurări de Sănătate, sistemul de sănătate în întregul lui, medicii vor fi priviţi cu suspiciune de către pacienţi, lipsa unui medicament din farmacia spitalului poate fi catalogată ca o posibilă fraudă, reclamaţiile la Consiiliul Medicilor, politie, ori procuratură se vor inmulţi, de multe ori vor fi anchetaţi doctori oneşti, care îşi fac cu dăruire profesia, dar vor intra şi ei în acest malaxor al neîncrederii. Sigur şi sistemul este de vină că nu asigură salarii onorabile medicilor, profesorilor şi celorlalte categorii de profesii, dar de la asta până la a devenii milionar în euro pe spinarea unor bătuţi de soartă este cale lungă.
            Se pare că în sistemul de sănătate banii nu sunt chiar aşa de puţini, sunt multe şi adânci buzunarele unor hoţi ce îşi spun pompos doctori. Nici o milă pentru asemenea oameni, unul care a furat o pâine căci nu avea ce mânca poate fi iertat, dar asemenea bandiţi ce vâră adânc mâna în buznarul pacientului suferind, de multe ori pe moarte, nu trebuie arătată nici o clemenţă. Procurorii sunt chemaţi să fie chirurgi în sistemul medical, faceţi-vă datoria, curăţati plaga, amputaţi dacă e cazul, sterilizaţi, pansaţi şi redaţi sistemul de sănătate sănătos populaţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...