joi, 20 aprilie 2017

Breaking news. Iohannis se odihnește!

     Breaking news, televizoarele se îngălbenesc. Știrea mult așteptată, Ghiță a fost arestat în Serbia. Bravo! Felicitări! Sunteți profesioniști polițiști români!
Pe naiba, Ghiță s-a dat prins, era așteptat la portiță de poliția sârbă la cererea sa. Dacă ăsta va vorbi se vor prăbuși mulți, de aceea se va face orice pentru ca Sebi să tacă, cred că unii de prin România super vizați de fostul senator vor face cerere de azil politic către statul sârb în numele lui Ghiță, să fie siguri că nu va mai reveni în țară.
Eu altă știre aș vrea să o am ca breaking news. Spre exemplu asta: ”Domnul Președinte Iohannis se află într-o vizită oficială în Spania la invitația Majestății sale regele Felipe al VI-lea. Ca urmare a  acestei vizite, vor fi semnate cu partea spaniolă o serie de documente prin care oamenii de afaceri spanioli vor crește investițiile  în România.
Deasemenea schimburile comeciale vor fi impulsionate”.
     De 2 ani și jumătate decând cu mare tam-tam a ajuns Președintele României ,domnul Iohannis nu a produs nici măcar o mărgică. Nu cred că este sănătos pentru bugetul României să întrețină la Cotroceni un aparat administrativ aproape egal cu cel de la guvern, dar care să nu producă nimic.
Domnul Iohannis s-a făcut remarcat în funcția de președinte prin poziția sa de ficus voiajor. În primul an și jumătate s-a odihnit după ce se obosise prin diferite stațiuni ale globului. Apoi a devenit jucător, un jucător plin de vânătăi de la loviturile primite atunci când și-a dat cu stângul în dreptul și slavă Domnului s-a auto faultat de nenumărate ori.
O altă grijă a domnului Președinte a fost să asculte, cu rigoare nemțească, ordinele pe care le primește de la puterile străine.
Domnul Iohannis s-a făcut cunoscut și pentru faptul că este un funcționar cu program redus, vinerea la prânz plecând cu un alai de mașini și SPP-iști la Sibiu.
 O cheltuială foarte mare și inutilă, menită să irite populația prin megalomania ei
Din respect pentru proștii de jos care nu au bani să-și cumpere un bilet de tramvai, nu trebuia să facă cu ostentație acest gest. Mai ales că Vila Lac3, reședința pseudo regelui Klaus, beneficiase de modificări și îmbunătățiri în valoare de milioane de euro. Putea foarte bine să locuiască în București, fără să deranjeze traficul și așa aglomerat până la Sibiu.
Tocmai pentru a ne sfida și a ne demonstra nouă, că lui nu-i pasă de români, face toate aceste gesturi.
Nu pot uita momentul când îmbrăcat cu o geacă roșie a venit în piață pentru a înfiera guvernul și alianța majoritară în fața manifestanților înfierbântați. Iar apoi a venit în Parlamentul României pentru un număr de clovn de circ, un discurs care îl surclasează pe Președinte și-l transformă într-un bufon.
   În aceste zile turistul nostru ajuns în fotoliul de la Cotroceni, se află în vacanță, el este de altfel într-o vacanța perpetuă, nici când este la birou nu s-a omorât cu munca.  Adică în acești doi ani nu am văzut șefi de state stând la coadă la poarta Cotroceniului să fie primiți de domnul Președinte în vizită oficială, sau pe domnia sa mergând în vizite de stat peste hotare. Singurele contacte externe sunt cele de la Bruxelles atunci când merge să ia lumină de la Merkel.
Acum este în vacanță privată în  Spania. Probabil că își plătește excursia, dar pe SPP-iști cine-i plătește? Mai ales că este vorba de hotel cu pretenții unde prețurile sunt destul de mari. Cine le-a plătit biletele de avion? Cine le decontează masa? Nu cred că este atitudine sănătoasă pentru Președintele unei Țări care are mari probleme sociale.
De ce este obosit domnul prezident? Ce a lucrat atât de mult? Ce a produs? A prezentat Parlamentului vreo dare de seamă asupra activității sale, sau țării prin intermediul presei?
Pentru ce are o armată de consilieri, toți cu rang de ministru, dacă nu se implică în problemele țării? Nu am văzut nimic concret care să vină de la Cotroceni și să îmbunătățească situația Țării. Singurul lucru concret venit de la Iohannis a fost manipularea unei părți a populației împotriva celeilalte. Și creșterea unei stări de tensiune pe fondul nemulțumirii populației.
Totuși, un om care pierde două case pe motiv de „cumpărător de rea credință„ nu are dreptul moral, cel puțin, de a înfiera pe altcineva.
BREAKING NEWS. Aș fi vrut cu adevărat să se îngălbenească ecranele televizoarelor cu o știri de acest gen: „Bandiții care au distrus Uzinele 23 August au fost aduși în fața instanței, averile lor colosale vor fi redate poporului.” Sau , „Tâlharii care au distrus Semănătoarea, Timpuri Noi, Uzina de locomotive diesel Craiova, Vagonul Arad, Combinatul de oțeluri speciale Târgoviște, etc. au fost deferiți justiției, probele împotriva lor sunt indubitabile. Averile le-au fost puse sub sechestru.” Nu contează dacă bandiții, tâlharii, hoții sunt oameni politici influenți, procurori, judecători, polițiști, sereiști, sau militari. Contează ca adevărul să iasă la lumină. Asta este cu adevărat durerea poporului român, nu jocul de-a justiția.Asta înseamnă BREAKING NEWS.
Dar pentru rezolvarea acestei probleme spinoase trebuie multă muncă, iar noi nu avem organe de anchetă gata să transpire, gata să se lupte cu distrugătorii României, sau poate mă înșel și procurorii vor  veni cu jefuitorii României în dinți pentru a ne arăta că știu să-și facă meseria, nu doar să trimită inculpații în  judecată pe baza unor reclamații mai mult sau mai puțin adevărate și care vor fi făcuți scăpați, pe bună dreptate, de instanță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...