miercuri, 12 aprilie 2017

Cui îi pasă de fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009?

     Se vorbește despre fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009. Toată lumea politică și jurnalistică pare că acum aude pentru prima dată despre așa ceva. Cu excepția câtorva ziariști care au declarat sus și tare că scrutinul a fost fraudat, ceilalți au susținut că alegerile au fost corecte. Printre ziariști care au susținut că alegerile au fost corecte s-a numărat și Dan Andronic la acea vreme cu arme și bagaje în barca lui Băsescu. După trecerea timpului și a faptului că barca fostului matelot a început să ia apă, Andronic pentru a se salva, a sărit din barca aproape eșuată și a emis un SOS demn să-și salveze propria piele. Prin urmare acum Dan Andronic ne spune cum crema instituțiilor de forță din România se aflau în casa unui politician unde se făcea numărătoarea voturilor, dar mai ales completarea  lor pentru a ieși numărul necesar de voturi să câștige Băsescu. Așa s-a ajuns în situația în care Geoană seara s-a culcat ca președinte, iar dimineața era ciuruit de contracandidat din casa lui Oprea.
S-a vorbit atunci în 2009 despre viteza uluitoare cu care votau electorii în ambasada României din Paris, nimeni nu a găsit nicio explicație, de fapt nu a căutat-o.
Nu am văzut procurorii cu biblia în mână întrebând pe aceia care au votat la Paris, cum au reușit ca în câteva secunde să voteze? Nici pe ambasadorul de la Paris Teodor Baconski, ajuns ministru de externe mai târziu mulțumire pentru voturile aduse lui Băsescu, nu l-a întrebat nimeni cum a ajuns el să ”organizeze” atât de bine secția de votare.
    Mă întreb, dacă ar fi fost Geoană și nu Băsescu ce ar fi făcut procurorii? Acum știm cum ar fi acționat, doar am văzut după referendumul din 2012 cât de zeloși au fost procurorii în anchetarea votanților la referendum. Cum cărau autobuzele ”inculpații” la DNA București, zvonurile lansate de Monica Macovei și Victoria Nuland, că ar fi fost fraudate milioane de voturi. După ani și mulți bani cheltuiți, a fost condamnat cu suspendare L.Dragnea, iar alte câteva zeci de persoane achitate.
Fac o paranteză, modul în care s-au petrecut aceste fapte în 2012  seamănă al naibii de mult cu infracțiunea, atât de dragă lui Kovesi, abuz în serviciu?
Tot abuz și chiar hărțuire aș spune, a fost și în cazul lui Lia Olguța Vasilescu și mulți alții care au fost abuziv anchetați.
    Pentru liniștea deplină a noastră, a tuturor,ar trebui ca DNA-ul, Parchetul General, sau cine are competențe pe tema fraudării să demareze o anchetă pentru elucidarea modului în care s-au desfășurat alegerile în 2009, dar mai ales a modului cum s-au înnumărat voturile. Nu va fi ușor pentru că printre cei anchetați ar trebui să fie L.C.Kovesi, Florian Coldea, G. Maior, G.Oprea, P. Tobă, etc.
Sunt convins că nu se va întreprinde nimic, știți de ce? Pentru că ei sunt tari, ei conduc România și sunt susținuți de puterile străine .
Este mințit, prostit, jignit, abuzat și excrocat poporul român și ce? Cui îi pasă? Avem instituții ca Parlament și guvern doar pentru a ne numi stat democratic, în fapt există o dictatură a instituțiilor de forță protejate de Președintele României și de structuri străine intereselor țării.
Îmi amintesc cu dezgust și amărăciune de acel discurs ținut în Parlamentul României de Președintele statului, care s-a transformat în bufon pentru 30 de minute cât a ținut discursul. Reiau din memorie din zisele lui Iohannis în acea zi de tristă amintire :„ ...voi PSD-ul ați câștigat alegerile, guvernați! Dar nu oricum...” Spunea atunci cel cocoțat pe scaunul de la Cotroceni „nu oricum”, ci cum vă spun eu...Ăsta era un prim pas spre dictatură, în stradă erau 100.000 de oameni, Iohannis nu făcea altceva decât să ațâțe spiritele, era un început de dictatură prezidențială cu ajutorul străzii.
O lună mai târziu când și ultima cale de atac i-a fost respinsă și a pierdut definitiv și cea de-a doua casă, Iohannis s-a făcut mic și pervers a căutat sprijin la brațul lui Dragnea și Tăriceanu pe care cu ceva timp în urmă îi făcuse penali și infractori.
În aceste condiții nu va fi nicio anchetă pe tema fraudării rezultatului votului la alegerile prezidențiale din 2009. Ipocrit, Băsescu cerea într-o seară arestarea celor care au fraudat. Să mori tu că vrei acest lucru?!
    Poate istoria peste ani să facă lumină în această enigmă. Pentru că așa va rămâne, o enigmă, deși toți știm cum au stat lucrurile, dar nefiind o anchetă oficială și un verdict justiție, va rămâne un mister. Cine să o ancheteze pe Kovesi? Chiar are cineva curaj?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vremuri de cumpănă

  În urmă cu 35 ani, oamenii, mai ales tineri, cădeau secerați de gloanțele unui regim tiranic. Sătui de frig și înfometare, cetățenii Român...