duminică, 26 septembrie 2021

Ultima glumă: Cîțu Președinte PNL.

 


   Cîțu a fost ales Președintele PNL. Bravo! Întrebarea mea este următoarea: Cîțu știe că a fost ales liderul liberalilor? Ori el știe cine este adevăratul lider al PNL, acceptând cu grație rolul de păpușă a păpușarilor din afară reprezentați cu devotament de mânuitorul sforilor de la Cotroceni. Să ne înțelegem, Iohannis nu este vreo inteligență cu un IQ ridicat, vreun strateg, nu este vreun ideolog, nu este vreun conducător, el este doar umila curea de transmisie între cei care au interese în România și cel care le poate facilita punerea lor în practică, adică premierul. Așa se explică schimbarea lui Orban și din funcția de premier și din aceea de Președinte PNL. În 2019-2020 Iohannis îl ținea în brațe pe Orban împunându-l ca premier împotriva tuturor opozanților, inclusiv a CCR. Probabil că Orban s-a crezut de neînlocuit și a vorbit împotriva șefului de la Cotroceni.

A pățit precum corbul din poveste care, uitând că are în plisc felia de cașcaval, a deschis gura și a vorbit împotriva șefului. Așa și-a pierdut cașcavalul. Nu-l plâng pe Orban, tot o catastrofă a fost ca premier.

Iohannis, așa cum îl știm, arogant și plin de el, l-a scos de la inimă pe răzvrătitul Orban și l-a înlocuit deîndată cu obedientul Cîțu. De altfel la Congres, în ultimul moment, Orban s-a lepădat de Iohannis, după ce mai întâi Iohannis îl alungase pe Orban. În sfârșit, astea sunt jocurile din curtea PNL, jocuri care pe noi, poporul, nu ne ajută cu nimic.

Faptul că liderul liberal se numește Cîțu, ori Orban, asta nu va însemna vreo îmbunătățire pentru pătura săracă, ori vreo protecție împotriva avalanșei prețurilor.

Oamenii săraci, vor fi mai săraci, sărăcia va fi omniprezentă. Oamenii vor îngheța la propriu de frig și vor muri de foame în propriile case. Dacă în timpul lui Ceaușescu, populația avea bani, însă nu avea curent, gaze și hrană, acum, în vremea lui Iohannis și Cîțu, piața este plină de produse de proastă calitate însă și de calitate bună, pe care însă oamenii, din lipsa banilor, nu le pot cumpăra. Acum avem curent electric și gaze, însă nu avem bani să plătim prețurile exorbitante cu care se vând aceste produse energetice. De aceea singuri vom stinge becul, televizorul, frigiderul, care oricum este gol, vom închide canaua la gaze și la centrala termică. Cinismul în formă pură al guvernanților este la el acasă.

În fruntea țării se află niște indivizii rupți de realitatea românească și aserviți cu totul intereselor multinaționalelor.

Guvernarea va fi asigurată, până la Moțiunea de Cenzură, ori până când Cîțu va veni cu guvernul pentru un vot de încredere în Parlament, de către PNL și UDMR. USR-ul deocamdată este consecvent ideii de a nu guverna alături de liberali dacă premier rămâne Cîțu. Cum se pare că, deocamdată, Iohannis nu vrea să-l schimbe pe Cîțu, useriștii vor rămâne în opoziție, lucru care pe mine mă încântă. Se va forța pe sub masă ca PSD să susțină un guvern minoritar, eu sper ca PSD-ul să nu o facă, nu de alta dar ar deveni părtaș la monstruozitățile pe care Cîțu și ai lui le vor comite.

Situația este destul de încurcată. În București incidența infectării cu Covid este de 4 la mia de locuitori. Prin urmare era interzisă întrunirea a 5000 de oameni într-o sală, indiferent cât de mare ar fi fost. Totuși, Iohannis a aranjat cu Covidul ca acesta să dispară pe o rază de 100 de metri în jurul Pavilionului unde s-a ținut Congresul, doar așa se explică de ce autoritățile nu au luat niciun fel de  măsuri de împiedicarea acestei întruniri și nici nu au aplicat sancțiuni pentru nerespectarea legii privind răspândirea Covidului.

În sfârșit am aflat, pe surse, evident, din ce cauză USR-ul a ieșit de la guvernare. Spun sursele că flatulența lui Cîțu atinsese paroxismul în urma rahatului mâncat în timpul ședințelor, evident este vorba de rahat...turcesc. USR-iștii, băieți finuți cu studii în străinătate, cu diplome misterioase, netraduse ori echivalate în limba română, au strâmbat nasul la miasmele răspândite de mai marele guvernului. Voiculescu, marele ministru al sănătăți, i-a recomandat premierului să reducă cantitatea de rahat îngurgitat, nu de alta, însă, pe lângă flatulența greu de suportat nu mai lăsa și aliaților care, la rândul lor, erau la fel de dornici în a consuma deliciosul produs mai ales în timpul conferințelor de presă când trebuiau să mănânce mult.

Trecând peste toate, mă rog la Dumnezeu, vă sfătuiesc să faceți și voi același lucru, să mă întărească să pot trece cu bine peste grelele încercări ce vor veni peste noi.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...