vineri, 16 mai 2025

Economia după Ilie

 

                                      

                               Economia după Ilie

                L-am văzut aseară, la un post de televiziune, pe Președintele interimar Bolojan văitându-se precum o țață căruia i-a  înțărcat vaca înainte de termen, spunea interimarul de la Cotroceni că România, din punct de vedere economic, traversează o perioadă foarte grea fiind nevoit guvernul României să se împrumute 1 miliard de euro pe săptămână. Să vă spun un secret, Ilie Bolojan este liberal cu acte în regulă. Îl întreb pe acest om picat nu din lună, ci din Oradea, vechi membru PNL, dacă știe cine a guvernat Țara în ultimii aproape șase ani? A auzit el de unul Ludovic Orban, de Cîțu, de Ciucă?

                Știe acest ardelean cu vocea molcomă și privirea încruntată, supărat, probabil, fiind pe toată lumea și mai ales pe români pentru că încă mai populează această Țară, că liberalii au fost, alături de țărăniști, promotorii distrugerii economiei românești? Este adevărat că acuma nu mai sunt bani, nici nu au de unde, dacă nu produci nu ai ce vinde, este la mintea cocoșului.

                Așadar, când în guvernele Ciorbea, Vasile și Isărescu au început să vândă industria românească la fier vechi și muncitorii au pornit în băjenie peste graniță, ce se așteptau că va fi în viitor, adică astăzi, în Țara dezbrăcată de industria românească? Ce se întâmplă azi este urmarea firească a politicii de falimentare a Țării făcută de guvernele amintite la care a participat din plin T.Băsescu ca Președinte PD. Reamintesc aici înțelegerile dintre guvernul României și UE din perioada Radu Vasile și guvernul Isărescu  denumite PSAL 1 și PSAL 2 în care erau prevăzuți toți pașii pe care România trebuia să-i parcurgă pentru a putea intra în UE. Cele mai importante prevederi erau privatizarea industriei, denumire pompoasă, în fapt vânzarea marilor coloși industriali la fier vechi și distrugerea băncilor comerciale românești.

                Rezultatul acelor măsuri antiromânești se vede acum. România nu produce nimic, forța de muncă tânără este peste graniță. Economia românească nu există. România din punct de vedere demografic a scăzut drastic. De fapt în România mai mulți oameni mor decât să se nască, populația este îmbătrânită.

                Ilie Bolojan va răspunde ritos, așa cum o face mereu, că el nu era în conducerea PNL la acea dată, prin urmare nu poate fi făcut răspunzător pentru ce a făcut PNL în cadrul CDR. Ba da, orice liberal este răspunzător de măsurile luate de partid atâta timp cât nu a protestat față de acele măsuri. Pe cale de consecință Bolojan vrea nu vrea trebuie să-și asume tot ce a făcut bun ori rău PNL de la înființarea sa până astăzi.

                Așadar, guvernanții s-au gândit să redreseze economia românească, un fel a spune, pe seama pensionarilor și a salariaților, pensionarilor nu li s-au indexat pensiile, iar salariaților li se impozitează retribuția cu 46%. Pe lângă asta vor veni cu măsuri de creșterea taxelor și impozitelor.

                Concluzie: Nu voi vota pe Nicușor Dan. Nu susțin guvernul actual, fie și interimar. PNL, PSD, USR, UDMR trebuie să treacă în opoziție. În cinci ani nu au produs o dudă, au distrus și dudele care mai erau prin Țară.

                AUR trebuie să-și asume guvernarea. Mai prost decât au guvernat ăștia de acum nu au cum să guverneze.

duminică, 11 mai 2025

Votez Simion.

 

Alegerile prezidențiale se apropie, oamenii sunt tot mai indeciși. Mașina propagandistică și de intimidare a electoratului care a funcționat cu succes în campaniile lui Băsescu și Iohannis este tot mai incisivă. Mulți oameni de „bine” mă învață să nu votez pe cine cred eu, ci să votez pe cine spun ei să votez, pentru că ei sunt oameni „deștepți școliți cu bursele lui Soroș și nu niște proști cu pământ sub unghii”. Sunt patrioți, gata să vândă și ultima găină din bătătura țăranului pentru a întreține un război în Ucraina în care mor sute de mii de oameni fără nici un rost, doar pentru satisfacerea unor orgolii. Deștepți ați fi dacă v-ați deplasa la Bruxelles să o sfătuiți pe cucoana Ursula să caute împreună cu Trump soluții de pace, poate așa Unchiul Sam lasă și europenilor un oscior de ros când va trebui reconstruită Ucraina.

Eu sunt un conservator al tradițiilor moștenite de poporul român, inclusiv familia tradițională. Nu susțin LGBT, nu sunt nici dușmanul lor, așa i-a lăsat Dumnezeu. Însă nu pot să accept acele manifestații stradale în care se vede cât de jos a coborât degradarea umană. Nicușor Dan este susținătorul acestor minorități, e problema lui, însă un asemenea om nu poate fi Președintele României.

Nu-l pot vota pe Nicușor Dan, chiar dacă tot insistați voi acei oameni de „ bine”. A fost primar al Bucureștiului, nu a demonstrat că ar fi fost un bun edil, un mare administrator, din contră. Faptul că a fost ales în al doilea mandat se datorează prostiei celor două mari partide care ba se căsătoreau, ba divorțau. Gabriela Firea dacă era lăsată dintr-un început să candideze, Nicușor era istorie acum.

Mă îngrozește să știu că la Cotroceni se află un individ care stă prost cu comunicare, lucru care pentru un Președinte este un handicap. Mă înfior gândindu-mă că la Cotroceni este un individ care nu poate să-și țină capul drept, ci doar aplecat, de parcă l-ar avea cu împrumut și încă nu s-a obișnuit cu el. De altfel el pare a fi făcut din părți dispersate luate la întâmplare de pe unde s-a găsit, aceste părți au fost ansamblate la repezeală, iar acum Nicușor încă se luptă să-și înțeleagă propriul trup.

Faptul că a fost olimpic la matematică nu este o garanție că ar putea fi un bun Președinte.

Nu-l pot vota pe Nicușor, acest Agamiță de tip soroșist, pentru că îl va aduce la Palatul Victoria pe Ilie Bolojan cu liberalii și useriștii care au mai distrus o dată Țara, în ciuda timpului scurt în care au guvernat.

Îl voi vota pe Simion. Nu a fost până acum în funcții de conducere, sper să fie sângele proaspăt de care România are nevoie. Doresc ca AUR să intre la guvernare, este nevoie ca și aceste partide să treacă prin focul administrării Țării. Sunt în AUR câțiva oameni deștepți, sper să facă treabă.

Marota potrivit căreia dacă iese Simion Președinte vom fi scoși din UE și din NATO este o prostie cât casa de mare. România nu este un geamantan în mâna Președintelui Simion pe care îl ia în brațe și fuge cu el în Africa, în Asia ori la ruși. Nicușor ar fi proeuropean și Simion prorus. Astea sunt idioțenii. Ca să ieși din UE ori NATO trebuie să decidă românii.

Partidul Social Democrat dacă mai vrea să existe și în viitor ar trebui să nu intre la guvernare, să se retragă pe banca opoziției și să-și lingă rănile, totodată să schimbe tot ce trebuie schimbat și mătura dacă este nevoie, pentru a se primeni și a veni cu idei constructive așa cum a fost PSD-ul înainte să vină Ciolacu și echipa lui pierzătoare.

        

luni, 5 mai 2025

Somn ușor, Crin!

 

                          

 

         Mă văd nevoit eu, un simplu cetățean, să-mi cer scuze de la Antonescu Crin în numele lui Kelemen Hunor, Ciolacu și Bolojan pentru că au avut nesăbuința să-l trezească din somn, poate din hibernare.  Am văzut un Crin Antonescu, scuturat de praful bruxellez, puțin dezorientat, încercând să facă față provocărilor inerente dintr-o campanie electorală folosind papagalul din dotare, însă fără prea mult succes, vorbele lui erau doar vorbe fade, lipsite de conținut, iar el mult prea nervos să-și poată ține paltonul în mână. Multe aș mai avea de scris despre el, însă îmi este teamă că acest text ar putea ajunge în mâinile lui și astfel i-aș răpi prea mult din timp, presupunând că l-ar citi.

         Marcel Ciolacu, încă Președintele PSD. Acest om, care mimează bunul simț și empatie față de oameni, este de o ipocrizie cum rar mi-a fost dat să văd. Spunea premierul Ciolacu, în vara lui 2024, citez din memorie: „Am introdus în legea 360/2023, legea pensiilor, articol prin care guvernele sunt obligate ca la fiecare început de an să indexeze pensiile cu rata inflației și procentul din creșterea salariului mediu brut”. Cinci luni mai târziu, același Ciolacu ne anunța că nu se pot indexa pensiile pentru că nu sunt bani la buget. Halal prim ministru.

         În noiembrie 2019 după ce Doamna Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale, Ciolacu, în cea mai mare grabă, a mers acasă la Dăncilă și a somat-o să demisioneze, în condițiile în care Dăncilă intrase în turul II. Trebuie menționat că în octombrie guvernul Dăncilă picase prin moțiune de cenzură, moțiune susținută de mulți pesediști din Parlament. A fost un mic puci de care Ciolacu nu a fost străin. Astfel Ciolacu a ajuns Președintele PSD, un Președinte de tristă amintire pentru susținătorii PSD și chiar pentru membrii partidului.

         Aseară, 05 05 2025, Ciolacu și-a scos partidul de la guvernare și, pe cale de consecință și-a prezentat demisia. S-a grăbit cu demisia, ar fi trebui să stea pe funcție până la turul II al alegerilor prezidențiale, iar luni 19 mai putea liniștit să demisioneze. Nu este bine ca Țara să aibă totul interimar, începând cu Președintele și terminând cu premierul. Dar, trebuie să recunosc faptul că Ciolacu era și este nerăbdător să scape de șefia guvernului pentru că Țara a căzut în prăpastie și el, personal, nu vede nici o posibilitate de ridicare la suprafață.

         Guvernanții din 2020 încoace ar trebui cercetați penal pentru fraudă, incompetență, furt, delapidare și abuz în serviciu.

         AUR va trebui să intre la guvernare, este singurul partid care la ora actuală are încrederea maselor.

         Nu știu cât de bună va fi soluția, însă alta, la această oră nu există. Guvern de uniune națională este cea mai proastă soluție.

duminică, 4 mai 2025

Primul tur alegeri prezidențiale , 4 mai 2025

 

                S-a terminat primul tur al alegerilor prezidențiale. Rezultatul este unul dezastruos pentru partidele din coaliția guvernamentală. Electoratul, printr-o bună prezență la vot, încă o dată a arătat cartonașul roșu partidelor  abonate la la bomboana de pe coliva Țării.

         Partidul care încă nu a fost la guvernare, mă refer la AUR, se bucură de încrederea maselor. Votul de aproape 41% dat ieri de români lui George Simion, arată fără drept de apel că partidele aflate la guvernare trebuie să lase locul AUR, ca vioara întâi, pentru ca acest partid să facă o nouă majoritate parlamentară.

         PSD, PNL și UDMR nu au putut aduna voturi pentru a-l înfrânge pe Nicușor Dan, un independent care la Primăria Bucureștiului a strălucit printr-o crasă lipsă de interes față de nevoile bucureștenilor.

         Înteresant este faptul că Crin Antonescu a obținut cele mai multe voturi în zonele în care UDMR este favorit.

         Un alt independent, Victor Ponta a obținut un scor meritoriu de peste 13% în condițiile în care a avut o presă ostilă. 13% înseamnă mai mult decât a obținut PSD în susținerea lui Antonescu.

         Electoratul spune răspicat ca PSD și PNL trebuie neapărat să se rebrenduieze, să se reinventeze, să se restructureze, să se împrospăteze ca ideologie, doctrină și lideri. Doar așa vor putea supraviețui în continuare pe scena politică, altfel, au toate șansele să devină istorie.

         Guvernul actual, după turul doi, trebuie să-și dea demisia pentru a da posibilitatea celorlalte partide să formeze o nouă alianță. E greu să faci o alianță în care să nu intre PSD-ul, așa arată aritmetica parlamentară. Însă, AUR poate face un guvern minoritar susținut punctual în Parlament de PSD.

         Pentru turul doi, văd că se va face o alianță a așa ziselor partide proeuropene, ce prostie, pentru susținerea lui Nicușor Dan în dauna lui Simion.

         Aș fi gata să-l susțin pe Dan Nicușor, însă nu a demonstrat că are calități de lider, din contră, are carențe în comunicare, este mitoman, prost diplomat și mai prost organizator. Este reprezentatul neomarxismului, curent ce este din ce în ce mai străin românilor.

         Nu vreau să influiențez pe nimeni, eu îl susțin și votez pe George Simion, poate că este omul care va încerca să conlucreze cu guvernul pentru ca împreună cu acesta să găsească cele mai bune soluții pentru politica externă a României și pentru implementarea celor mai bune măsuri economice.

         Crin Antonescu, prin prestația lui, a săpat pentru surparea fundațiilor partidelor care l-au susținut în aceste alegeri. Proastă găselniță pentru cele trei partide, de altfel am spus acest lucru de când am auzit că liberalii și social-democrații îl scutură de praf pe Antonescu.

         Ieri s-a pus pecetea pe vechile partide, inclusiv pe USR, drumul lor spre istorie este deschis, depinde doar de ele dacă știu să supraviețuiască.

Jefuirea și colonizarea României

 În 1990 Petre Roman dădu-se startul spre distrugere, catalogase industria românească drept „un morman de fiare vechi”. Industria producea p...