joi, 11 iunie 2015

Ioan Rus a vorbit când trebuia să tacă

      Auzindu-l pe Rus cum vorbeşte, ce perle scoate pe guriţa aia lui de clujan răsfăţat, am pus mâna pe telefon şi m-am programat la medicul psihiatru. Raţionamentul a fost simplu, ori eu nu realizez ce spune roşcatul ăsta ardelean, ori el nu este întreg la minte când face asemenea informaţii. Domnul Rus e în politică de când a deschis ochii să vadă lumea, absolvent al facultăţii Ştefan Gheorghiu, activist înfocat pe linie de UTC, mai târziu, adică prin 1994 întră în PDSR, aici are funcţii importante, prefect, preşedinte consiliu judeţean, ministru în trei rânduri. Un om care se află în politică de când se ştie, iar prin activitatea sa a „ajutat”cetăţenii României să îşi lase părinţii, copiii, soţiile, ori soţii şi să plece în bejenie prin cele străinătăţuri, pentru a aduce o bucată de pâine, celor rămaşi acasă. Că lucrurile stau aşa cum le-a descris Rus, este o realitate tristă, vedem fel de fel de cazuri de copii aflaţi într-un semiabandon, ei fiind în îngrijirea unor bunici, prea bătrîni şi prea bolnavi pentru a le asigura tot ce le trebuie. Că auzim de familii care s-au destrămat din cauza îndelungilor separării, iar este o realitate. Nu întodeauna plecarea în străinătate a însemnat rezolvarea tuturor problemelor. Sunt şi familii cărora le merge bine, au copii minunaţii, au strâns ceva bănişori, iar acum se bucură în tihnă de munca lor.
       Domle Rus, vă întreb aşa ca un Gâgă, de ce naiba plecară ăştia peste graniţă, de ce nu stătură cu noi aici? Chiar simţeau o nevoie acută femeile române să meargă să şteargă la fund bătrânii bolnavi şi neputincioşi din Italia, Spania, M. Britanie, Austria, etc., sau lipsa locurilor de muncă de aici din Ţară, i-au determinat să migreze?. Său bărbaţii românii de ce plecară să lucreze ca, fierari betonişti, zidari, vopsitori, parchetari, mozaicari, etc., pe pământ străin? Simplu, pentru că toţi aceşti oameni în România nu au mai găsit de lucru, atunci s-au nevoit în drumul lor peste graniţă în căutarea unei bucăţi de pâine.
Dacă ce aţi spus dvs., cu guriţa de ardelean molcom şi iresponsabil, spuneam eu, era în regulă, pentru că eu constatam o stare de fapt, dar spunând-o dvs. care i-aţi determinat să plece, a sunat „ca dracu”, a arătat nivelul dvs. de inteligenţă. V-am suspectat că aţi fi un bărbat cu oarece cârlig la femei, dar nu şi cu inteligenţă. Asta aţi făcut, aţi arătat limita superioară a inteligenţei de care dispuneţi, sau pe care o aveţi în folosinţă.
      Cum dracu domle să faci asemenea afirmaţii d-ta care, ai dat o „mână de ajutor”, aşa în plin, la distrugerea economiei româneşti. D-ta care, prin politica pe care ai sprijinit-o, ai desfiinţat locurile de muncă, ai distrus economia Ţării. Nu, nu singur, împreună cu celelalte hiene de la toate partidele politice. Aici nici unul nu sunteţi mai presus, ori mai prejos, toţi, indiferent de culoarea politică şi limba vorbită, aţi furat şi distrus uzinele, fabricile, combinatele, agricultura, toată economia Ţării. Aţi lăsat oamenii fără o bucată de pâine pe masă, aţi lăsat copiii de izbelişte, aţi distrus sistemul de învăţământ, sănătate şi în general tot ce se putea distruge. Aţi distrus România, să vă fie ruşine, asta pe persoană fizică, de restul să se ocupe Procuratura.
      După ce aţi distrus toate uzinele şi fabricile, ca în locul lor să vină străinii să construiască complexe comerciale, adică aţi vândut România la bucată, vii d-ta şi cu un cinism feroce spui : „femeile românilor plecaţi la muncă peste hotare au devenit curve, iar copiii lor golani”. Păi de ce Ioan Rus s-a întâmplat asemenea nenorociri ? Şti cumva? Ar fi trebuit să îţi ceri scuze, imediat ce ai scos din gâtlejul ăla de ardelean iresponsabil asemenea sunete, românilor, pentru că şi tu ai contribuit la distrugerea economică a Ţării. Şi din cauza ta aceşti oameni au ajuns în aceste situaţii limită. O spun încă odată, nu toţi românii plecaţi peste graniţă sunt în asemenea situaţie jenantă.
       Un politician cu vechimea dumitale trebuia să tacă, să se prefacă că nu ştie, că nu a văzut statisticile, că au fost situaţii delicate prin care a trecut economia Ţării, nu să vină cu asemenea afirmaţii. Acum înţeleg de ce ai făcut şi greşelile impardonabile din vara lui 2012. Atâta poate capul dumitale, sper să fi totuşi un bun profesor universitar, în politică ai spus tot ce aveai de spus şi ceva pe deasupra. Demisia din PSD se impune, un om cu onoare aşa ar proceda. Ai legat de gâtul PSD o piatră de moară, prin cele afirmate de-a lungul timpului, dar şi prin activitatea anostă de ministru.
       Rămâi la Cluj aproape de soţie, e bine pentru sănătatea familiei.

Un comentariu:

  1. Cum dracu domle să faci asemenea afirmaţii d-ta care, ai dat o „mână de ajutor”, aşa în plin, la distrugerea economiei româneşti. D-ta care, prin politica pe care ai sprijinit-o, ai desfiinţat locurile de muncă, ai distrus economia Ţării. Nu, nu singur, împreună cu celelalte hiene de la toate partidele politice. Aici nici unul nu sunteţi mai presus, ori mai prejos, toţi, indiferent de culoarea politică şi limba vorbită, aţi furat şi distrus uzinele, fabricile, combinatele, agricultura, toată economia Ţării. Aţi lăsat oamenii fără o bucată de pâine pe masă, aţi lăsat copiii de izbelişte, aţi distrus sistemul de învăţământ, sănătate şi în general tot ce se putea distruge. Aţi distrus România, să vă fie ruşine, asta pe persoană fizică, de restul să se ocupe Procuratura.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...