miercuri, 10 iunie 2015

Jos Ponta, sus cine? Sau, hoţii voştri sunt mai hoţi decât ai noştri

     De câteva zie este o adevărată isterie, toată lumea strigă : „jos Ponta”, partidele, Preşedintele, DNA-ul, este adevărat că ăştia nu strigă „jos Ponta”, ăştia zic : „Ponta, vino la noi”. Ce mai, toată lumea e cu Ponta-n gură, Monica Macovei umblă pe străzile Bruxelles-ului cu părul despletit, cu faţa cernită, plângând ca în ziua referendumului, pentru ea, lipsa de sentiment a lui Ponta care, nu vrea să-şi dea demisia, este ca atunci când, a făcut sex şi dimineaţa nu mai ştia partenerul.
Strig şi eu cu ei: „jos Ponta”.
     Am văzut într-una din zile un „buldog”, greoi, care cerea demisia lui Ponta. Nimic anormal, cu atât mai mult cu cât, părea puţin stingherit de misiunea ingrată pe care o avea, aceea de a cere demisia cuiva pe motive de corupţie. Priveam la Blaga cu, repulsie, dispreţ şi milă, mă uitam la el şi nu-mi venea a crede că ,un om care a fost în sistem de la începuturile sale şi a beneficiat de toate favorurile, stipendiile, atenţiile, peşcheşurile şi în general de tot ce poate umple buzunarele mult prea goale ale unor parveniţi hămesiţi, este în stare să vorbească de corupţie. Este ca şi când ai vorbi de funie în casa spânzuratului. Blaga este unul, din cei, care a stat cu Iliescu la aceiaşi masă, în măsura în care a fost primit de acesta, este unul, din cei, care a profitat de pe urma guvernelor în care a fost ministru şi aşa mai departe. Mă uitam cu indiferenţă, încercam să privesc dincolo de el, am închis ochii şi atunci am văzut guvernul Boc din 2010, l-am văzut pe Băsescu spunând ritos că trebuie să taie salariile şi pensiile şi, şi. Îmi amintesc că atunci a tăcut, chiar a explicat de ce a trebuit să se recurgă la această modalitate de rezolvare a crizei ,foarte dureroasă pentru populaţie, dar benefică pentru cei de la guvernare, au mai avut şi ei nişte bani de furat. Acum ce vrea să facă, să plece Ponta, eventual şi alianţa.
Lângă greoiul Blaga era silfida Alina Gorghiu, această Jeana de PNL, cândva frumuşică, acum din ce, în ce, mai uscată, cu clăbuci la gură, cu vorba înecată, verb otrăvit, cere pe toate drumurile demisia lui Ponta. E bine, nu e rău să ceri demisia Premierului, chiar a întregului guvern, dar ar trebui să ai pregătit un guvern curat, cu oameni fără dubii de corupţie, cu un program bun de guvernare. Ori ce vedem, un candidat pentru Prim Ministru cu posibilităţi reale de a ajunge client al DNA., în acest guvern din umbră mai era un nominalizat, un posibil candidat pentru fotoliul de justiţie care, acum se află în arestul poliţiei şi mulţi alţii în aceeaşi situaţie.
     Nu am nimic împotrivă să plece Ponta, să plece actuala alianţă de la guvernare, dar să văd că în locul ăstora, vin oameni curaţi, cinstiţi, care pot să dea Ţării din prea plinul bunului lor simţ. Dar, când în locul unor potenţiali hoţi, vin alţi hoţi, flămânziţi între timp, mă gândesc de două ori înainte de a striga :”jos Ponta”. Nu poţi să vi cu Blaga, Atanasiu, Gorghiu, Flutur, chiar şi Iohannis, să ceri în numele purităţii, al cinstei, al corectitudinii, al incoruptibililor, să plece un presupus suspect. Nici unul din cei nominalizaţi de mine, nu este fără pată. Iohannis, are multe probleme, are chiar „ghinionul” de a fi  dobândit 6 case (au fost 7, una a pierdut-o, adică o Instanţă a decis că a fost obţinută prin fals), nu a răspuns punctual, cu creionul în mână cum a făcut rost de bani. Acum e spălat de votul electoratului, dar, tot nu poate să vorbească, fără a stârni murmure. Blaga, Atanasiu, Gorghiu, Predoiu etc., în cel mai scurt timp, vor fi clienţii DNA, aşa cum declarau cei reţinuţi de organele de anchetă, Sandu, Pinalti, Cocoş, Udrea.
     Doamne iartă-mă! În Ţara asta, chiar numai sunt oameni cinstiţi, cum dracu, suntem nevoiţi să rotim nişte penali tot timpul? Unde sunt oamenii cu dragoste de Ţară? Bun, nu se poate evidenţia din cauza corupţilor, dar nici nu i-am văzut încercând să facă ceva. Concret, să se organizeze, să spună ce vrea, cine sunt, să organizeze mitinguri de protest, atunci când politicienii derapează, când măsurile administrative ale ministerelor sunt haotice, când se închid spitalele etc.
     Eu sunt un om în vârstă şi cu oarece probleme de sănătate, îmi permit să scriu pe blog, nu mai pot fi în linia întâi, cred că în Ţara asta sunt şi oameni tineri, oameni cu carte, oameni cu viziune, oameni care au trecut de la înjurăturile şi lehamitea arătată politicii şi politicienilor, la a lua taurul de coarne. Degeaba spunem, mi-e scârbă de politica şi politicienii ăştia, se aleg între ei, nu mă uit la politică, nu citesc ziarele şi site-urile de ştiri, nu vreau să aud de ei, ei îşi vor vedea de treabă, iar noi fără să vrem să ştim de ei, simţim pe propriul buzunar taxele impuse de aceşti politicieni, pe care noi spunem că îi ignorăm. Politicienii, guvernanţii în special, asta vor, ca populaţia să fie apatică, să nu o intereseze politica, să nu o intereseze măsurile luate de guverne. O dată la 4 ani populaţia contează, atunci când trebuie să voteze. Electoratul trebuie să conteze tot timpul, dar pentru asta avem nevoie de alţi lideri, cei de acum sunt perimaţi. Chiar dacă nu au toţi dosare, toţi sunt percepuţi ca atinşi de corupţie. Este nevoie de o revoluţie făcută din exteriorul sistemului, de o revoluţie cu adevărat pentru Ţară, o revoluţie care să aducă acasă serviciile secrete, ce sunt plecate acum cu treaba peste hotare. Să nu creadă cineva că serviciile noastre secrete sunt la adunat căpşuni, ele sunt aici la noi, numai că munca lor este în beneficiul altor state, aiasta nu e bine. Este nevoie de o revoluţie care să pună întregul sistem pe baze solide, în care să primeze drepturile oamenilor cu libertăţile lor, dar şi cu obligaţiile cetăţeneşti. Este nevoie de revoluţia care a fost pe hârtie în '89 şi nu s-a mai materializat. Revoluţia nu a fost confiscată numai de Iliescu, a fost confiscată de toate guvernele, fiecare guvern de după '89 a furat din cărămida ce era la fundaţia economiei româneşti, ajungându-se acum să privim cu nostalgie, noi cei mai în vârstă, la locul unde sunt mari complexe comerciale şi să spunem: pe vremuri aici era o mare uzină, aici lucrau câteva zeci de mii de oameni.
     Avem nevoie de revoluţia bunului simţ, alta, nu aceea nefăcută de Crin Antonescu.


2 comentarii:

  1. Nu am nimic împotrivă să plece Ponta, să plece actuala alianţă de la guvernare, dar să văd că în locul ăstora, vin oameni curaţi, cinstiţi, care pot să dea Ţării din prea plinul bunului lor simţ. Dar, când în locul unor potenţiali hoţi, vin alţi hoţi, flămânziţi între timp, mă gândesc de două ori înainte de a striga :”jos Ponta”. Nu poţi să vi cu Blaga, Atanasiu, Gorghiu, Flutur, chiar şi Iohannis, să ceri în numele purităţii, al cinstei, al corectitudinii, al incoruptibililor, să plece un presupus suspect. Nici unul din cei nominalizaţi de mine, nu este fără pată. Iohannis

    RăspundețiȘtergere
  2. silviu din Transilvania10 iunie 2015 la 23:29

    Excelenta analiza a starii societatii noastre si un act de acuzare la adresa polticienilor dar si a societatii noastre civile precare.

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...