duminică, 7 iunie 2015

Scrisoarea lui Blaga către Ponta, sau pleacă tu, ca să vin eu


                       Domnule Ponta,
     Mă văd nevoit, a vă scrie această scrisoare, ce are menirea de a trezi în domnia voastră dragostea pentru ţară. Domnule, nu înţeleg ce mai aşteptaţi, nu înţelegeţi că trebuie să vă iau locul, trebuie să pun pe Predoiu Prim Ministru şi pe Alinuţa la justiţie. Am şi eu ordinele mele, trebuie să le respect, mă trag alţii la răspundere, crezi că sunt de capul meu, că fac ce vreau eu. Gata, am depus moţiune de cenzură, nu te sperie, am trimis pe Luluţa cu învinuirile, nu te sperie, vrei să vin personal să te scot de guler din cabinetul tău de Premier? Dacă trebuie, voi face şi aşa.
Ce se întâmplă cu Ţara asta? Nu vezi domle că, s-au unit toţi împotriva ta, ce te împăunezi cu creşterea ta economică. Am văzut că şi sfinxul ăla, de este guvernator BNR, susţine că este o creştere economică solidă, crezi că astfel de lucruri, sunt bine văzute de stăpânii noştri? Unde te trezeşti? Aminteşte-ţi de perioada 2010-2012, chiar dacă se tăiaseră salariile, chiar dacă guvernul contractase mari sume de bani, sub formă de împrumut de la cămătarii internaţionali, nimeni din exterior nu ne-a certat, şti de ce? Pentru că aşa trebuia să meargă Ţara. Nimeni nu vrea o Românie puternică, trebuia să înţelegi asta. Pentru că nu ai înţeles, acum pleacă, să vin eu cu decoloraţii mei portocali.
    Ponta, dacă nu pleci, DNA-ul îţi va mai aduce încă 17 capete de acuzare, încă 100 dacă e cazul, 200, câte va fi nevoie, să te îndepărtăm. Preşedintele nostru, al PNL, marele tăcut Iohannis, ne-a făcut semn că vrea să ne instalăm la Palatul Victoria cu propriul nostru guvern. Bine că în tinereţe am fost prieten cu un surdo-mut, altfel nu reuşeam să descifrez semnele făcute de Tătuc. Are domle şi ăsta, obligaţiile lui faţă de cei din spatele facebook-ului. Cine or fi ăia, nu ştiu, parcă era ceva cu CIA, nu am înţeles bine. Oricum, nu pleacă din capul lui de sas greoi idei aşa de sofisticate, mă rog, el le transmite. Aşa că, dragă domnule, pleacă tu, să ne instalăm noi. Nu vrei, te scoatem cu mascaţii, cu jandarmii, cu forţele NATO, numai să eliberezi Palatul Victoria, dacă te legi de scaunul de Prim Ministru, te detonăm. Cu bombe ca lumea, nu cu din astea aduse de DNA fâsâite de prin 2008. Domnule Ponta, dacă mă iubeşti, dacă îţi iubeşti familia, dacă ne iubeşti pe noi toţi, pleacă, hai să ne instalăm şi noi, până nu ne arestează ăştia. Domnule Premier, domnule mare lider de partid, domnule Ponta, frăţioare, ce crezi că Luluţa ce face, face de capul ei, că procurorul ăla de chemă pe tine, e de capul lui, nu fratele meu, au şi ei ordinele lor, au şi ei şefii lor, nu Cazanciuc măi, lasă-l pe ministrul ăsta trist şi cu prune-n gură, e vorba de şefii ăi mari , îi ştie ea. Ăia de o decorează şi o laudă tot timpul, ăştia au transmis ordinul, să te termine şi te termină, ai să vezi. Eu prietene am trecut, prin ce treci tu acum şi, probabil că mai am de pătimit, de aia zic şi fac apel la tine, mai lasă-mă şi pe mine să mă mai înfrupt odată din puterea guvernării. Ai să vezi că în curând vor lua cuvântul ambasadorii, V. Nuland şi alte gângănii diplomatice, toţi vor bâzâi că trebuie să pleci. Poporul nu trebuie să fie mulţumit, trebuie să fie gata de a fi asmuţit acolo unde serviciile şi interesele străine o cer. M-am făcut frate cu dracu, sunt un fel de mefisto modern, nu te uita aşa la mine, coarnele nu le port tot timpul, iar coada o ţine Gorghiu, să facă şi ea ceva.
Ai să vezi, că ăştia vor face mai mult decât moţiunea mea de cenzură care, oricum nu va trece.
    Ce zici frate, ce transmit mai departe, că mă tot întreabă marele Tăcut, am văzut că s-a făcut front comun în jurul tău. Bine, sunt deacord că nu prea sunt motive de învinuire, alea trimise de DNA, dar atâta îi duce capul, ce vrei, dacă erai tu, poate le aduceai mai bine din condei.
Ce spui Franţ, că te vrea poporul? Poporul vrea, ce vrem noi, am spus că eşti corupt şi că ai furat România, poporul asta vede, şti de ce? Pentru că el, poporul, ştie că ăia de la guvernare fură, aşa s-au obişnuit şi de aici îi putem manevra cum vrem. Nu te aştepta la prea multă simpatie din partea poporului. De când cu facebook-ul lui Iohannis, manevrarea maselor este floare la ureche, garoafă ca pe vremea când eram eu flăcău.
     Să-ţi mai dau un exemplu de manevrare a poporului, te aşteptai ca noi portocalii să mai fim în topul electoral? Uită-te la mine, la Predoiu, cu câtă nonşalanţă venim la televiziuni şi spuneam că, tu trebuie să pleci, dacă vom cere maselor să iasă în stradă, să manifeste împotriva ta, o vor face. Vor uita că guvernul tău a ieftenit pâinea şi carnea, iar noi le-am tăiat din salarii şi pensii, nu vor striga împotriva noastră, ci împotriva voastră, că aşa e-n viaţă.
    Sper ca această epistolă să te găsească sănătos şi cu bagajele făcute. Fii atent, ce nu poate opoziţia politică, poate DNA-ul cu ăia de peste gârlă. Închei spunându-ţi: DNA-ul să fie cu tine!
Această scrisoare nu a fost scrisă de Blaga, de el a fost gândită.
Prezentul articol este un pamflet.
 


Un comentariu:

  1. Are domle şi ăsta, obligaţiile lui faţă de cei din spatele facebook-ului. Cine or fi ăia nu ştiu, parcă era ceva cu CIA, nu am înţeles bine. Oricum, nu pleacă din capul lui de sas greoi idei aşa de sofisticate, mă rog, el le transmite. Aşa că, dragă domnule, pleacă tu, să ne instalăm noi. Nu vrei, te scoatem cu mascaţii, cu jandarmii, cu forţele NATO, numai să eliberezi Palatul Victoria, dacă te legi de scaunul de Prim Ministru, te detonăm. Cu bombe ca lumea, nu cu din astea aduse de DNA fâsâite de prin 2008. Domnule Ponta, dacă mă iubeşti, dacă îţi iubeşti familia, dacă ne iubeşti pe noi t

    RăspundețiȘtergere

Femeia pierdută. Cap X

  -Să revenim la Năuc, stai să gust din ceașca cu țuică și să rup din foaia asta de varză, Năuc a stat tot timpul în cârciumă ori a mai fost...